5 ieteikumi Tava interneta veikala izaugsmes veicināšanai

Bruno Veberis
5 ieteikumi Tava interneta veikala izaugsmes veicināšanai

Nav noslēpums, ka tieši mazas detaļas un reizēm šķietami sīkumi spēj uzlabot rezultātu, efektivitāti un izaugsmi.

Šis raksts ir paredzēts tiem lasītājiem, kuriem jau ir savs interneta veikals vai tikai plāno to izveidot. Zemāk iekļautas piecas metodes, kuras pielietojot var ievērojami uzlabot interneta veikala panākumus.

1. Sociālo tīklu izmantošana komunikācijai un produkta reklāmai

ESI AKTĪVS SOCIĀLAJOS TĪKLOS! Šo punktu, iespējams, vajadzētu iekalt akmenī un uzdāvināt katram mūsdienu interneta veikala īpašniekam.

Aizvien vairāk dzirdam, ka tieši sociālie tīkli ir galvenais kāda uzņēmuma izaugsmes avots. Liela daļa jautājumu, kas rodas pircējiem, bieži vien tiek risināti tieši caur sociālajiem tīkliem. Reizēm pat lielākā daļa pasūtījumu tiek pieprasīta caur tiem. Īpašs uzsvars būtu jāliek uz Facebook, Twitter un arī Instagram. Iespējams, tuvākajā nākotnē jau arī Snapchat.

Otra svarīga lieta - iespējams, ka tieši tie sociālie tīkli ir labākā vieta mūsdienās, kur tikt atklātiem, sadzirdētiem un nodot savu ziņojumu ar minimālu budžetu.

Protams, ir jābūt labai un atbilstošai stratēģijai, kas nenodarbojas ar "sevis pārņemtību" vai pārlieku uzbāzīgu un tiešu produkta tirgošanu. Atceries, sociālie tīkli ir komunikācijas platformas.

Tie ir arī lieliska vieta, kur izpētīt savus klientus un noskaidrot viņu intereses.

Īsāk sakot - esi aktīvs tur, kur ir tavi klienti. Nevelc viņus pie sevis, bet ej pie viņiem un dod viņiem tieši to, ko viņi tur jau meklē.

2. Pieejama un ērti atrodama kontaktinformācija

Apgalvojums, ka kontaktinformācijai ir jābūt redzamai vai pieejamai katrā sadaļā, kurā nonāk lapas apmeklētājs, iespējams, ir nedaudz pārspīlēts, bet realitāte ir tuvu tam.

Telefona numurs, e-pasta adrese, fiziskā adrese (protams, ja ir) un kontaktu forma ir liela nepieciešamība, kas atvieglos komunikāciju un izvēles izdarīšanas procesu Taviem klientiem.

Vienmēr var rasties kāds svarīgs jautājums, par kuru Tu nebūsi padomājis un kurš var reizēm būt noteicošais. Labāk ir par to parūpēties un sniegt cilvēkiem ērti atrodamu un pieejamu veidu, kā ar tevi sazināties.

3. Rūpīgi izstrādāti produktu apraksti

Domājot par šo punktu, reizēm liekas, ka daži uzņēmēji pat nav ieinteresēti pārdot.

Tas tiek panākts divos veidos:

  • Piedāvājot pārlieku garus un detalizētus memuārus, kuriem šodienas cilvēkam vienkārši nepietiek pacietības, un, tādu ieraugot, iestājas panika un tiek bloķēta vēlamā rīcība. Nenogurdiniet savus apmeklētājus. Ja viņi vēlēsies, tad sazināsies ar jums.
  • Nepiedāvājot praktiski vispār neko un kodolīgi neatbildot vismaz uz galvenajiem iespējamajiem klienta jautājumiem.

Iekļaujot tikai svarīgāko (izmērs, krāsa, svars, smarža, garša u.c.), papildinot ar kodolīgu, īsu un interesantu aprakstu (vēlams ne vairāk par 70 vārdiem), var panākt krietni labāku rezultātu.

4. Kvalitatīvas produktu bildes

Pieļauju, ka neeksistē tāds termins kā "interneta veikalu eksperts", bet jebkurš, kuram ir pieredze šajā jomā, apstiprinātu produkta attēlu neizbēgamo ietekmi un nozīmīgumu.

Īsāk sakot, cilvēki sākumā pērk ar acīm. Tā kā vēl nav izdomāta brīnumaina tehnoloģija, kas ļautu aptaustīt un citādi sajust produktu caur ekrānu, tad produktu bildēm ir jābūt izcili kvalitatīvām.

Tādēļ ieteikums ir - nepažēlot laiku vai resursus, lai to panāktu. Vēl viens ieteikums: neaprobežoties ar vienu attēlu. Parādiet produktu no dažādiem skata punktiem vai pielietojumā, darbībā. Ja varat pievienot kādu īsu, bet kvalitatīvu video - vēl labāk.

5. Izteikts aicinājums uz rīcības veikšanu

Pavisam vienkārši - aicini apmeklētāju rīkoties. Ja viņš ir nonācis mājas lapā, tad, visticamāk, ir interese par Tavu piedāvājumu.

Tā vietā, lai lielītos ar sevi vai uzskaitītu daudz un garus faktus, vai miljoniem īpašību, reizēm pietiek vienkārši ar skaidri redzamu "Pirkt tagad", "Pasūtīt tūlīt".

Labākajā gadījumā to vajadzētu iekļaut pirmajā mājas lapas daļā. Katrai lapai būtu svarīgi, ka ir iekļauts kāds aicinājums uz rīcību. Pretējā gadījumā cilvēks, to nesaņēmis, var arī to nekad neveikt.

Veiksmīgi izmantojot šīs metodes, ir iespējams uzlabot un veicināt Tev vēlamo rezultātu.

Vai Tu esi gatavs veltīt laiku un pilnveidot šīs 5 nianses, tas jau ir cits jautājums. Vēlu veiksmi!

Izveidot savu bezmaksas mājas lapu | Mozello