5 jautājumi uz kuriem jāatbild Tavas mājas lapas pirmajai lapai

Bruno Veberis
5 jautājumi uz kuriem jāatbild Tavas mājas lapas pirmajai lapai

Tavas mājas lapas pati pirmā lapa ir nepārportami svarīgākā daļa no mājas lapas. Tas tādēļ, ka tā ir pirmā lieta, ko apmeklētājs redzēs, ierodoties Tavā lapā, un pirmais iespaids ir ļoti svarīgs. Tai ir ne tikai jāizskatās labi, bet jābūt arī funkcionālai un jāspēj apmeklētājam dot skaidras atbildes.

Lai pārliecinātos, ka Tavas mājas lapas sākuma lapa ir efektīva, izlasi rakstu un pārbaudi, vai tā sniedz atbildes uz šiem 5 jautājumiem.

1. Kas Tu esi?

Ja apmeklētājs ierodas Tavā lapā pirmo reizi, tad viņš noteikti uzreiz gribēs skaidri un gaiši saprast, kas Tu esi. 

Risinājums: Parūpējies, lai mājas lapā uzreiz ir redzams logo vai vismaz uzņēmuma nosaukums. Ieteikums piestrādāt pie logo, jo tas parādīs ne tikai pazīmes par profesionalitāti, bet veicinās arī Tavu identitāti un atpazīstamību.

2. Ko Tu dari?

Apmeklētājs uz Tavu mājas lapu visticamāk devies kaut kādu mērķu vadīts. Tādēļ parūpējies, lai uzreiz būtu saprotams, ar ko Tu nodarbojies, kādus pakalpojums sniedz.

Risinājums: Ievietot skaidru virsrakstu lapas augšējā daļā vai logo tuvumā, kas kalpos kā atbilde uz šo jautājumu. Svarīgi ir neizplūst garos teikumos un saglabāt šo atbildi īsu un skaidri saprotamu. Tālāk jau var sekot kāds dziļāks paskaidrojums ar mazākiem burtiem.

3. Kādu informāciju varu atrast?

Atbildot uz šo jautājumu, tiks sniegta palīdzība ne tikai apmeklētājiem, bet arī Tev. Tas tādēļ, lai Tev būtu vieglāk saprast, vai viss svarīgais mājas lapā ir iekļauts, vai ir kas par maz vai par daudz (bieži ir par daudz).

Risinājums: Visu strukturēti un vizuāli pievilcīgi salikt lapā. Izveidot saprotamu mājas lapas izvēlni, lai apmeklētāji uzreiz saprastu, kur viņi var atrast to, kas viņus interesē.

4. Ar ko Tu atšķiries?

Ir miljoniem mājas lapu, un visticamāk Tev ir arī kāds konkurents. Svarīgi ir saprast, kas Tevi atšķirs no viņiem. Šeit palīgā nāk Tava identitāte un zīmols. 

Risinājums: Saprast, kāda ir Tavas mājas lapas krāsu shēma, fonti un stils, kādā prezentēsi savu materiālu. Svarīgi ir augstas kvalitātes vizuālie materiāli. Parūpējies, lai visa lapa iekļautos vienotā stilā – lai svarīgie virsraksti un citi teksti būtu vienādos izmēros, pogas vienādās krāsās utt.

5. Ko darīt tālāk?

Kad apmeklētāji būs uztvēruši Tavu mājas lapu un tās informāciju, tad ir svarīgi viņus virzīt uz noteiktu darbību vai lapu.

Risinājums: To lieliski paveic CTA (call-to-action/aicinājums uz rīcību) pogas, teksts, attēli ar tekstu. Izvieto savā lapā vairākus CTA. Tā var būt poga zem bildes “Skatīt produktus” vai ikona ar tekstu “Sazināties ar mums”, vai jebkas cits, kas aicina cilvēku uz darbību. Reizēm šis liekas pašsaprotami, bet ir daudz mājas lapu, kurās nākas maldīties, meklēt vai palikt neizpratnē ar domu - “Kas man tagad jādara, lai..?”. 

Pārliecināšanās, ka Tavas mājas lapas sākuma lapa sniedz atbildes uz šiem jautājumiem, krietni palīdzēs Taviem apmeklētājiem un padarīs mājas lapu efektīvāku attiecībā uz tās paredzēto mērķu sasniegšanu.

Ja Tev vēl nav sava mājas lapa, tad, rodot atbildes uz šiem jautājumiem, to būs arī vieglāk izveidot.

Esi gatavs?
Spied un sāc veidot savu mājas lapu, interneta veikalu vai blogu jau šodien. Ātri, vienkārši un bez maksas.