Kādu saturu iekļaut mājas lapā?

Bruno Veberis
Kādu saturu iekļaut mājas lapā?

Saturs ir tavas mājas lapas karalis. Saturam jābūt atbilstošam, saprotamam, skaidram un spēcīgam, lai ne tikai piesaistītu, bet arī noturētu apmeklētāju uzmanību un sniegtu atbildes uz apmeklētāju jautājumiem. Ja cilvēks Tavā mājas lapā neatradīs to, ko meklējis, viņš gluži vienkārši dosies uz citu mājas lapu, kas sniegs atbilstošo informāciju.

Lai palīdzētu Tev uzskatāmi aptvert, kādam saturam vajadzētu būt mājas lapā, sagatavojām šo rakstu un izveidojām vienkāršotu shēmu jeb infografiku. Šī informācija var palīdzēt arī esošajiem mājas lapu saimniekiem ieviest ko jaunu vai pilnveidotu jau esošo saturu. Infografiku atradīsi raksta beigās.

Mājas lapā vai e-veikalā iekļaujamo saturu nosacīti var sadalīt vairākos blokos.

Piedāvājuma informācija

Kvalitatīva produkta prezentācija ir viena no biznesa veiksmes atslēgām. Viens no mājas lapas pamata uzdevumiem ir pilnvērtīgi, precīzi un iedvesmojoši pastāstīt par Tavu produktu un komercpiedāvājumu. Šī informācija ietver sekojošo:

Produktu katalogs vai pakalpojumu apraksts

  • Rūpīgi sagatavoti apraksti - īsi, kodolīgi, bet iedvesmojoši apraksti pastāstīs par produktiem un rosinās vēlmi iegādāties
  • Cenas - daudzi klienti drīzāk nopirks dārgāk, nekā zvanīsies vai rakstīs, lai uzzinātu cenu, tāpēc cenu norādīšana ļoti palīdz pārdot
  • Kvalitatīvi attēli - Tavs produkts apmeklētājam izskatās tieši tik labs, cik labi tas izskatās attēlā
  • Informatīvi video - var palīdzēt pastāstīt vairāk par produktu un iedvesmot potenciālos klientus darījuma veikšanai

Klientu atsauksmes

Rūpīgi atlasītas un kvalitatīvi prezentētas apmierināto klientu atsauksmes veicinās uzticēšanos produktu vai pakalpojumu kvalitātei. Svarīgi, lai atsauksmes ir īstas un parādītas tādā veidā, kas nodrošina ticamības momentu.

Informācija par iepirkšanās procesu

Pirms veikt pirkumu, daudzi klienti vispirms iepazītās ar piegādes, samaksas un atgriešanas iespējām:

  • Piegādes veidi un cenas
  • Samaksas kārtība un iespējas
  • Distances līgums ar atgriešanas noteikumiem un juridiskajām detaļām

Pārliecinies lai šī informācija ir viegli atrodama un pieejama. Veicot interneta tirdzniecību, minētās informācijas publicēšana ir juridisks pienākums.

Informācija par sevi

Kā mājas lapas apmeklētājs zinās, ka Tu esi uzticams sadarbības partneris? Izmanto mājas lapu, lai pastāstītu par savu uzņēmumu, pieredzi un sasniegumiem. Tas palīdzēs nodibināt cilvēcisku kontaktu, demonstrēt Tavu reputāciju un pieredzi un veicināt uzticēšanos.

Parasti informācija par sevi tiek iekļauta sadaļā Par mums un satur sekojošo:

  • Tavs stāsts un pieredze
  • Vēsture un biogrāfija
  • Sasniegumi (paveiktais, sertifikāti, apbalvojumi, izglītība utt.

Taču neaizraujies ar pārlieku sevis lielīšanu vai gariem teksta blāķiem. Potenciālos klientus neinteresē Tava varenība un viņiem nav laika lasīt garus tekstus. Tavs uzdevums ir godīgi un ticami pastāstīt par sevi īsumā, lai parādītu, ka Tev var uzticēties.

Vērtīgs saturs

Viens no mājas lapas uzdevumiem ir palīdzēt apmeklētājiem - ar informāciju, ar padomu. Vērtīgas informācijas publicēšana ne tikai palīdz citiem cilvēkiem, bet arī parāda, Tava uzņēmuma kompetenci, atbildību un rūpīgu pieeju darbam. Ļoti bieži informācijas publicēšana taupa arī uzņēmuma laiku, jo daudzas lietas klienti var noskaidrot paši.

Vērtīgas informācijas piemēri:

  • Palīdzība, instrukcijas, atbildes uz jautājumiem
  • Jaunākās ziņas
  • Saistoši raksti, video vai attēli
  • Produktu apskati
  • Bezmaksas lejupielādes

Kvalitatīvs ar Tavu biznesu saistīts saturs parasti veicina arī mājas lapas prominenci interneta meklētājos un var palīdzēt parādīties augstākās pozīcijās Google u.c. meklējumos.

Kontakti un rekvizīti

Uzņēmuma kontaktinformācija, atrašanās vieta, darba laiki un rekvizīti ir svarīga informācija, kurai būtu jābūt atrodamai ikvienā uzņēmuma vai organizācijas mājas lapā. Šīs informācijas neesamība ir ļoti slikts stils un var radīt aizdomas par to, vai uzņēmums vispār ir īsts. Svarīgi atcerēties, ka veicot tirdzniecību internetā, uzņēmuma nosaukuma, rekvizītu un kontaktinformācijas attēlošana ir obligāta juridiska prasība.

Kopsavilkums

Informācija ir vissvarīgākā mājas lapas komponente. Bez informācijas nav mājas lapas. Ērtības labad esam sagatavojuši pārskatāmu infografiku, par mājas lapā iekļaujamo informāciju.

Spied uz bildes, lai palielinātu!

Kādu saturu iekļaut mājas lapā?