Slepenā recepte lieliskas mājas lapas izveidei

Bruno Veberis
Slepenā recepte lieliskas mājas lapas izveidei

Ikviens vēlas, lai viņa mājas lapa ir skaista un efektīva, bet tam ir nepieciešamas svarīgas un rūpīgi atlasītas sastāvdaļas. Šis raksts atklās Tev recepti, kas palīdzēs izveidot vai pilnveidot Tavu mājas lapu, lai tā būtu kārdinoša un neatvairāma.

Pirms ķersies klāt sastāvdaļām būs jāizdara viena lieta. Tev ir jāpazist pašam sevi un savs uzņēmums un, tas ko tu gribēsi panākt ar mājas lapu vai pareizāk, kāds būs mājas lapas galvenais uzdevums? Kādēļ apmeklētājiem tā būs nepieciešama, interesanta un, ko tie tur darīs?

Pēc tam svarīgi izprast, kas ir Tava mērķauditorija. Zinot, ar ko tu centies runāt sapratīsi arī kā labāk runāt. Iejūties apmeklētāja ādā.

Uztver šos procesus kā darba virsmas sagatavošanu. Atrodot atbildes uz šiem jautājumiem, tās kalpos kā pamats kvalitatīvai tālākai rīcībai.

Pienācis laiks apskatīt galvenās lieliskas mājas lapas receptes sastāvdaļas.

1.Saturs

Pirms ķeries klāt - izdomā kāds būs Tavas mājas lapas saturs. Ko Tava mājas lapa teiks taviem apmeklētājiem? Saturs ir Tavas mājas lapas galvenā sastāvdaļa.

Ieteikums ir saturu veidot tādu, kas ir noderīgs, oriģināls un interesants tieši Taviem apmeklētājiem. Tas ne tikai palīdzēs saglabāt apmeklētāju uzmanību, bet tie būs arī ieinteresēti atgriezties. Bez tam, kvalitatīvs un rūpīgs saturs uzlabos mājas lapas SEO. Lieliski palīdzēs bloga sadaļas izveide.

Neaizmirsti saturam pievienot spēcīgus CTA (Call-to-action/aicinājumus uz darbību). Tie parasti kalpo pogu vai bilžu formā apvienoti ar īsu un kodolīgu aicinājuma tekstu, kas aicina izdarīt konkrētu darbību (pirkt tagad, skatīt piedāvājumu, pieteikties konsultācijai, sazināties u.c.).

Atceries arī iekļaut kontaktu sadaļu un padari to ērti un vienkārši atrodamu. Nepaslēp to lapas pašās beigās.

2.Lietojamība

Otra lielā receptes sastāvdaļa ir lietojamība. Tavai mājas lapai jābūt viegli saprotamai, pārskatāmai un lietojamai. Neliec ēst gardu zupu ar dakšiņu.

Nepārspīlē ar daudzām izvēlnes sadaļām, bet rūpīgi izplāno, kuras ir svarīgas un kuras varbūt traucēs, jauks galvu un, iespējams, ir apvienojamas. Šī ir bieži sastopama kļūda, kuru pieļauj veidojot mājas lapas.

Nedaram šādi:

Daram šādi:

Mobilo ierīču atbalsts ir neatņemama mājas lapu vajadzība. Ar Mozello par to nav jāuztraucas, jo visas veidotās lapas automātiski strādās uz mobilajām ierīcēm.

Pirms ķeramies klāt pēdējai receptes sastāvdaļai ieteikums no mūsu puses - uztaisi nelielu skici/paraugu uz baltas papīra lapas. Tas palīdzēs virzīties tālāk un veiksmīgāk izveidot Tavu izcilo mājas lapu.

3.Dizains

Nu ko.. labākais brīdis ir klāt. Receptes trešā sastāvdaļa - dizains. Dizaina veidošanu var uztvert kā cepeša ievietošanu krāsnī. Viss ir sagatavots, atlicis ir tikai to uzcept, lai varētu pasniegt.

Noteikti vēlēsies, lai Tava mājas lapa ir skaista, moderna un šodienai atbilstoša, ieteikums - pirms veidošanas ir pavērot dizaina tendences. Šobrīd modē ir tā saucamais “flat design”, kurš ir minimālisma stilā un koncentrējas uz košām krāsām (lielisks rīks, kur varēsi atrast modernas krāsas ir FlatColors.net) un vienkāršām formām.

Svarīgi ir vizuāli saskaņot visas mājas lapas sadaļas, lai nerastos sajūta, ka aizejot uz citu sadaļu esi nonācis jau citā mājas lapā. Saglabā savu stilu, krāsas cauri visai mājas lapai.

Nedrīkst aizmirst arī par attēliem, kas var mājas lapu vai nu krietni uzlabot, vai arī sabojāt. Izmanto augstas kvalitātes attēlus, bet samazinātos izmēros, lai lapai būtu īsāks ielādes laiks. Paši zinām kā ir gaidīt uz lēnu mājas lapu.

Īsāk sakot slepenās receptes sastāvadļas ir:

  • pārdomāts un labs saturs;
  • ērta lietojamība;
  • pievilcīgs mūsdienīgs dizains.

Esi gatavs mēģināt izveidot savu lielisko mājas lapu?
Ja jā, tad spied, lai sāktu veidot savu mājas lapu, interneta veikalu vai blogu.