7 interneta veikalu un mājaslapu funkcijas, kuras mīl uzņēmēji, bet nemīl klienti

Bruno Veberis
7 interneta veikalu un mājaslapu funkcijas, kuras mīl uzņēmēji, bet nemīl klienti

Tu, visticamāk, katru dienu apmeklē vairākas mājaslapas. Viss, ko vēlies, ir tur iekļūt, izkļūt un aiziet ar to, ko vēlējies. Taču tas nekad nav tik vienkārši, vai ne?

Mūsdienās, lai apmeklētu mājaslapu, ir jāizdomā, kā atteikties no nebūtiskiem sīkfailiem, aizvērt atbalsta tērzēšanas logrīku, apturēt automātiski atskaņojamo videoklipu, aizvērt uznirstošo logu "Abonēt mūsu jaunumus", atteikties no push paziņojumiem un atrašanās vietas kopīgošanas, un tad jāmēģina atcerēties, kāpēc tu vispār apmeklēji šo mājaslapu.

Dažkārt var šķist, ka vietņu veidotāji tīši meklē arvien jaunus veidus, kā aizbaidīt klientu...

Līdz brīdim, kad pats izveido mājaslapu vai veikalu savam biznesam.

Pēkšņi šis automātiski atskaņojamais videoklips ir lieliska ideja, lai apmeklētājiem sniegtu labāku saturu, e-pasta uznirstošie logi ir tavs iecienītākais mārketinga saraksta veidošanas rīks, un drīz vien tava lapa ir tāda pati kā tās, kas tev vēl pavisam nesen nepatika.

Kad izveido pats savu mājaslapu, tad arī saproti, kāpēc tajā ir visas šīs kaitinošās funkcijas, un iemācies tās pieņemt.

Taču tavi klienti, iespējams, to nevarēs. Viņiem visas šīs funkcijas joprojām ir traucēklis, kas traucē iegūt to, ko viņi vēlas. Kā nodrošināt, lai apmeklētāji būtu apmierināti, vienlaikus nodrošinot, ka tava lapa darbojas un izskatās tā, kā vēlies?

Šajā rakstā aplūkosim 7 funkcijas, kas var sabojāt klientu pieredzi. Par katru no tām izskaidrosim, kas tās ir, kāpēc uzņēmēji un reklāmisti vēlas tās izmantot, aplūkosim, kāpēc klienti tās necieš, un paskaidrosim, kas tev būtu jādara.

1. Piespiedu (vai pastiprināti veicināta) reģistrācija interneta veikalos

Piespiedu reģistrācija e-komercijas vietnēs kļūst arvien izplatītāka. Tas ir tad, kad nevari pabeigt pirkumu, iepriekš nereģistrējot profilu, vai arī iespēja turpināt bez reģistrācijas ir slēpta, lai mudinātu cilvēkus reģistrēties.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Reģistrācijas veicināšanas galvenie iemesli no veikalu īpašnieku ieguvuma viedokļa ir divi. Pirmkārt, lai veidotu klientu datubāzi mārketinga un datu vākšanas vajadzībām un, otrkārt, lai radītu labāku lietošanas pieredzi klientiem, kas atgriežas - tā kā visi klientu dati ir saglabāti, nākamreiz, kad viņi izmantos veikalu, varēs iepirkties ātrāk un vienkāršāk.

Kāpēc klienti to nemīl:

Saskaņā ar datiem, vidēji aptuveni 28% tiešsaistes klientu kļūst par atkārtotiem klientiem. Tas nozīmē, ka 3 no 4 cilvēkiem, visticamāk, neatgriezīsies tavā veikalā, un viņi to zina! Tāpēc var likties apgrūtinoši izveidot profilu ar paroli, kuru tik un tā neatcerēsieties. Vairumā gadījumu tavs klients vienkārši vēlas pēc iespējas ātrāk pabeigt pirkumu, un, pievienojot papildu soļus pircēja ceļojumā, tu palielini klientu neapmierinātību un līdz ar to arī varbūtību, ka viņi pametīs savu grozu.

Ko tev vajadzētu darīt:

Ļauj klientiem pabeigt pirkumu bez reģistrēšanās. Ir pieejamas arī alternatīvas iespējas, piemēram, veikali, kas izveidoti, izmantojot Mozello, ļauj klientiem saglabāt savus datus ierīcēs bez reģistrēšanās. Tas nozīmē, ka, atgriežoties tavā veikalā, viņi varēs iepirkties ātrāk, neievadot savus datus atkāŗtoti vai necenšoties atcerēties paroli.

2. Karuseļa baneri

Karuselis ir rotējošu baneru komplekts tavā mājaslapā. Piemēram, tā vietā, lai tavā sākumlapā būtu viens galvenais attēls, varat izveidot trīs attēlus, kas mainās automātiski vai manuāli.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Karuseļveida baneri ļauj mājaslapas veidotājiem pievienot vairāk informācijas vienā blokā. Vari parādīt savus dažādos produktus, pakalpojumus un vērtības vienā vietā, nevis pagarināt lapu vai upurēt svarīgu saturu. Turklāt dinamiskais saturs var palīdzēt tev izcelties un padarīt tavu lapu interesantāku potenciālajiem klientiem.

Kāpēc klienti to nemīl:

Tas var būt nepatīkami, ja attēls mainās, kamēr tu vēl tikai uztver tajā redzamo informāciju. Taču parasti cilvēki to nemaz nepamana, jo viņi ātri caurskata tavu mājaslapu, lai atrastu vajadzīgo. Klientiem nav ne laika, ne vēlēšanās sēdēt un klikšķināt uz visiem taviem karuseļa baneriem, tāpēc galu galā tas labākajā gadījumā ir tikai lieks darbs, bet sliktākajā - kaitinošs.

Ko tev vajadzētu darīt:

Tev vajadzētu izvairīties no karuseļa baneriem, ja vien tam nav ļoti pamatota iemesla. Tā vietā izmantojiet vienu augstas kvalitātes attēlu ar mērķtiecīgu aicinājuma uz darbību pogu.

3. Minimālā pasūtījuma cena

E-komercijas veikali bieži vien nosaka minimālo pasūtījuma cenu vai produktu skaitu, lai nodrošinātu, ka tiem nav jātērē laiks un resursi mazvērtīgiem pasūtījumiem.

Kāpēc tas patīk veikalu īpašniekiem:

Minimālā pasūtījuma cena ļauj uzņēmumiem atsijāt nerentablus pārdošanas darījumus. Piemēram, ja pasūti 3€ vērtus auskarus, uzņēmumam ir jāapstrādā pasūtījums, tie jāiesaiņo, jāsagatavo piegādei, jānosūta un jānodrošina to izsekošana visa procesa laikā - visi šie soļi ir uzņēmuma izdevumi, un pasūtījumiem, kas nepārsniedz noteiktu ierobežojumu, tas var negūt peļņu. Nosakot minimālo pasūtījuma cenu, uzņēmumi nodrošina, ka tie nezaudē naudu (vai - zaudē mazāk).

Kāpēc klienti to nemīl:

Minimālā pasūtījuma cena ir saistīta ar sliktu apkalpošanu. Dažreiz cilvēkiem ir nepieciešams kaut kas neliels, un, neļaujot viņiem to saņemt, tu noraidoši signalizē, ka viņi nav gaidīti tavā veikalā. Šāda negatīva pieredze, visticamāk, atturēs potenciālos klientus atgriezties tavā veikalā un nākotnē veikt lielākus pirkumus. Turklāt viņi neiesaka tavu veikalu saviem draugiem vai ģimenei.

Ko tev vajadzētu darīt:

Ja vari, tev vajadzētu izvairīties no pasūtījumu minimuma. Domā par zemas vērtības pirkumiem kā par ieguldījumu zīmola atpazīstamībā un klientu apmierinātībā. Vēl viena iespēja ir pievienot nelielas papildu izmaksas, piemēram, piegādes piemaksu vai iepakošanas izmaksas, lai tavi klienti sasniegtu minimālo vērtību, kas nepieciešama pirkuma pabeigšanai.

4. Automātiski atskaņoti videoklipi

Lai gan tas nav ļoti izplatīts, dažās vietnēs, kad lietotājs apmeklē lapu, tiek automātiski atskaņots video vai audioieraksts. Videoklipi var būt reklāmas, ar produktu saistīts saturs vai uzņēmuma jaunumi.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Vidējais laiks, kas pavadīts tīmekļa vietnē, ir 52 sekundes. Cilvēki parasti izvairās no videoklipu atskaņošanas un ātri pāršķirsta lapu, jo viņi vienkārši vēlas atrast meklēto. Automātiski atskaņojot videoklipus, vietņu veidotāji var piesaistīt uzmanību un panākt, ka uzņēmuma saturu skatās vairāk cilvēku. Rezultātā cilvēki pavada vairāk laika tīmekļa vietnē un uzzina vairāk par uzņēmumu un tā produktiem.

Kāpēc klienti to nemīl:

Nevienam nepatīk būt pārsteigtam ar skaļu video. Tas var izraisīt dusmas, stresu un citas negatīvas emocijas, kas uzreiz saistīsies ar zīmolu, kurš tās izraisījis. Pat ja videoklips ir kluss - klientam, visticamāk, nebūs ne laika, ne vēlēšanās to skatīties, tāpēc viņam būs jāpatērē laiks un enerģija, lai apturētu videoklipu. Turklāt video izmanto vairāk datu, un tas var kaitināt tos, kas izmanto viesabonēšanas pakalpojumus ārzemēs, jo to ielāde var aizņemt daudz laika un radīt papildu viesabonēšanas izmaksas.

Ko tev vajadzētu darīt:

Gandrīz nekad nav laba ideja izmantot automātisko atskaņošanu. Ja tavā vietnē ir videoklips, ļauj apmeklētājam to atskaņot pašam, ja viņš to vēlas.

5. Mirgojoši dizaina elementi

Dažās lapās ir atrodamas mirgojošas pogas, attēli un citi elementi, kas paredzēti, lai palīdzētu pievērst uzmanību konkrētam elementam.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Pieredzējuši dizaineri zin, ka mirgojošas pogas ir slikta prakse, tomēr iesācēji dažkārt domā, ka tā ir laba ideja. Veidojot vietni, ir svarīgi nodrošināt, lai klientu uzmanība tiktu pievērsta galvenajai informācijai un pogām, un daži veidotāji var vēlēties izmantot īsāko ceļu, izmantojot mirgojošus elementus, jo tie piesaista uzmanību.

Kāpēc klienti to nemīl:

Tas izskatās izmisīgi un neprofesionāli. Mirgojoši elementi rada papildu slodzi klientam un apgrūtina, nevis atvieglo informācijas uztveršanu.

Ko tev vajadzētu darīt:

Ne velti pasaules vadošo zīmolu mājaslapās un veikalos neredzēsi mirgojošas lietas - tas izskatās nevīžīgi un slikti iespaido pieejamību. Izvairies no mirgojošiem elementiem!

6. Uznirstošie logi (Popups)

Dažādās mājaslapās tiek plaši izmantoti dažādi baneri un uznirstošie logi. Viens no izplatītākajiem uznirstošo logu veidiem ir e-pasta pierakstīšanās, kas paredzēta, lai palīdzētu vietnes īpašniekam apkopot kontaktus mārketinga vajadzībām.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Baneri ir noderīgi svarīgas informācijas nodošanai. Radītājiem patīk atgādināt lietotājiem par gaidāmajiem notikumiem vai notiekošajām izpārdošanām, un viņi uzskata, ka aizņemt daļu ekrāna ir izdevīgs kompromiss, lai pievērstu uzmanību kaut kam svarīgam. Savukārt uznirstošie logi parasti tiek izmantoti, lai aicinātu apmeklētājus atstāt savu e-pastu un citu informāciju, ko vēlāk var izmantot, lai nosūtītu pārdošanas e-pasta vēstules un piedāvājumus tieši potenciālajam klientam.

Kāpēc klienti to nemīl:

Sumo pētījumā tika konstatēts, ka vidējais konversijas koeficients e-pasta uznirstošajiem logiem ir 3,09 %. Tas nozīmē, ka no 100 cilvēkiem, kas redz šo uznirstošo logu, tikai 3 atstāj savu e-pastu. Citiem vārdiem sakot, 97 cilvēkiem tā ir apgrūtinoša un papildu lieta, kas jāaizver mājaslapā.

Ko tev vajadzētu darīt:

Uznirstošos logus izmanto reti. Tie var sniegt zināmu labumu tavam uzņēmumam, taču ir smalka robeža starp nelielu neērtību un traucēkli, kas sagrauj darījumu. Mēģini integrēt informāciju vietnes saturā un, ja izmanto baneri vai uznirstošo logu, vienmēr nodrošini, lai to būtu viegli aizvērt. Mozello Engaga integrācija ļauj veidotājiem izveidot labi izskatīgus uznirstošos logus un pielāgot tos, lai tie būtu pēc iespējas neuzbāzīgāki. Tā ļauj pielāgot uz uzvedību balstītus uznirstošos logus. Piemēram, parādi apmeklētājam uznirstošo logu, lai parakstītos uz jūsu jaunumiem, kad viņš ir gandrīz sasniedzis raksta beigas, jo ir pamatots pieņēmums, ka viņam patīk tavs saturs.

7. Ar SMAGU saturu pārsātinātas lapas

Uzņēmumi vēlas demonstrēt savus produktus vislabākajā iespējamajā kvalitātē. Bieži vien veikalos un mājaslapās redzēsiet augstas izšķirtspējas fotoattēlus un videoklipus, lai pārsteigtu apmeklētājus un potenciālos klientus.

Kāpēc vietņu veidotājiem tas patīk:

Ikviens vēlas izskatīties profesionāli un atstāt unikālu iespaidu. Viens no veidiem, kā to izdarīt, ir izmantot augstas kvalitātes fotoattēlus. Kā saka, attēls ir tūkstoš vārdu vērts, tāpēc vietņu veidotāji bieži cenšas pievienot daudz vizuālo materiālu, lai pārsteigtu apmeklētājus un mudinātu viņus turpināt pārlūkot un iepirkties.

Kāpēc klienti to nemīl:

Klienti neienīst pašus attēlus (gluži pretēji - iespējams, viņiem tie patīk), taču viņiem nepatīk lēnais ielādes laiks. Augstas kvalitātes attēlu un vizuālo materiālu ielāde palēnina lapas darbību. 53% mobilo mājaslapu tiek pamestas ja to ielāde aizņem vairāk nekā 3 sekundes. Tātad tev var būt skaista lapa vai veikals, bet lielākā daļa cilvēku to neredzēs, jo tā ir pārāk lēna.

Ko tev vajadzētu darīt:

Ideāls risinājums ir rast līdzsvaru starp attēla kvalitāti un izmēru. Centieties izvairīties no lielu failu, kuru izmērs ir vairāki MB, izmantošanas vai arī izmanto attēlu saspiešanas rīkus. (Piem., TinyPNG), lai samazinātu attēlu izmēru, vienlaikus saglabājot labu kvalitāti. Ja esi izveidojis vietni, izmantojot Mozello, tev par to nav tik ļoti jāuztraucas, jo Mozello automātiski optimizē tavus attēlus, lai nodrošinātu ātrāku lapas ielādi.

Tev ir jāpanāk līdzsvars

Tāpat kā lielākajā daļā dzīves lietu, arī veiksmīgas mājaslapas vai interneta veikala izveidē ir jāatrod pareizais līdzsvars. Šajā gadījumā tas ir starp lietojamību, tehniskajām iespējām un biznesa prasībām. Šajā rakstā sniegtie ieteikumi ir tikai ieteikumi.

Ideālā gadījumā tev vajadzētu eksperimentēt, lai atrastu sev piemērotāko. Piemēram, izmēģini uznirstošo logu un pārbaudi, vai cilvēki uz to reaģē. Ja neviens nepiesakās tavam adresātu sarakstam, tev noteikti vajadzētu to dzēst. Bet, ja tas palīdz dažiem klientiem kļūt par atkārtotiem pircējiem, tad, iespējams, ir vērts to atstāt - pat ja dažiem citiem potenciālajiem klientiem tas nepatīk un viņi aiziet.

Veidojot mājaslapu, vienmēr jāpajautā sev - kā man patiktu, ja šo funkciju/elementu es redzētu kādā citā lapā? Ja atbilde ir negatīva, tad padomā divreiz par tādas funkcijas ieviešanu.