Kādēļ Mozello ir piemērota izvēle mazajiem vai vidējiem uzņēmējiem, kas vēlas uzsākt pārdošanu internetā

Bruno Veberis
Kādēļ Mozello ir piemērota izvēle mazajiem vai vidējiem uzņēmējiem, kas vēlas uzsākt pārdošanu internetā

Viens no pirmajiem un lielākajiem izaicinājumiem, ar ko saskaras mazie un vidējie uzņēmumi (MVU), uzsākot/pārceļot savu uzņēmējdarbību tiešsaistē, ir jautājums, kur izvietot vai izveidot e-veikalu.

Šobrīd e-komercijas platformu, pakalpojumu un risinājumu skaits ir tik neaptverami liels, ka uzņēmēji, īpaši jaunie uzņēmēji, var saskarties ar izvēles paralīzi. Vai tirgoties Etsy? Facebook? Varbūt publicēt sludinājumus eBay? Izmēģināt Shopify pakalpojumu? Samaksāt programmētājam par personalizētas lapas izstrādi? Izveidot interneta veikalu saviem spēkiem, izmantojot Mozello?

Šīs platformas var iedalīt trīs kategorijās, un katrai no tām ir savas priekšrocības un trūkumi.

DIY jeb “dari pats” platformas, piemēram, Mozello, Shopify, Wix u.c..

  • Nav nepieciešams izstrādātājs
  • Piedāvā standarta pielāgošanas iespējas
  • Prasa minimālus ieguldījumus (10–30 eiro mēnesī)
  • Veikalu iespējams izveidot pāris dienu vai pat stundu laikā
  • Visu vari papildināt, pielāgot saviem spēkiem jebkurā vietā, laikā, brīdī

Profesionālu aģentūru izveidotas pielāgotas mājaslapas

  • Izstrādājuši profesionāļi
  • Iespējams izveidot atbilstoši tieši Tavām vajadzībām
  • Prasa iespaidīgu finansiālo ieguldījumu (3000–10 000 eiro)
  • To izveide aizņems vairākus mēnešus un uzturēšana ir dārga

Globālie e-komercijas tirgi, piemēram, Amazon, Etsy un eBay

  • Nodrošina piekļuvi klientiem, kas apmeklē šīs vietnes
  • Minimālas pielāgošanas iespējas, jāievēro to noteikumi
  • No katra pārdošanas darījuma tiek ieturēta komisijas maksa
  • Grūti tikt pamanītam un konkurēt

Mēs pēc gadu gaitā uzkrātās pieredzes un klientu atsauksmēm uzskatam, ka piemērotākais risinājums mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ir izveidot interneta veikalu saviem spēkiem, ko veiksmīgi ļauj darīt tādas platformas kā Mozello. Tas ir ātrākais un lētākais veids, kā izveidot kvalitatīvu mājaslapu vai interneta veikalu.

Kādēļ DIY platforma ir piemērotākais risinājums maziem un vidējiem uzņēmumiem

Divas galvenās DIY platformu priekšrocības ir ātrums un izmaksefektivitāte. Izmantojot šīs platformas, jebkurš – pat cilvēks bez jebkādām tehniskām zināšanām – pāris vakaru laikā spēs izveidot darbspējīgu interneta veikalu, turklāt izmaksas par šo pakalpojumu nepārsniedz pāris kafijas tasīšu cenu.

Piemēram, Mozello platforma nodrošina visu svarīgāko, kas uzņēmējam nepieciešams, lai veiksmīgi izveidotu savu e-veikalu vai mājaslapu lieki neuztraucoties par tehniskajiem un uzturēšanas aspektiem. Vienkārši reģistrējies, sāc veidot savu veikalu un, kad lapa ir gatava, noklikšķini “Publicēt”. Mozello piedāvā arī ceļvedi, kas palīdzēs izveidot savu veikalu vai mājaslapu un realizēt Tavu ideju līdz pat sīkākajai detaļai.

Turklāt uzņēmējdarbības sākumposms ir ārkārtīgi dinamisks – jebkurš mirklis var atnest milzīgas pārmaiņas. Tieši tādēļ MVU svarīga ir iespēja lapu administrēt pašiem, negaidot uz ārējiem izstrādātājiem un aģentūrām, kas dažkārt ar atbildēm un izmaiņu ieviešanu vilcinās pat nedēļām ilgi.

Neraugoties uz šiem plusiem, daži klienti joprojām vilcinās izmēģināt spēkus lapas izveidē, aizbildinoties, ka viņiem nav vajadzīgo prasmju, lai izveidotu veikalu, kas izskatītos profesionāli. Taču patiesībā visas DIY platformas piedāvā augstas kvalitātes veidnes, kuras var pielāgot katra uzņēmuma vajadzībām, pārvietojot blokus un sadaļas, pielāgojot krāsas un pievienojot nepieciešamos elementus.

Turklāt tas, ka Tu pasūti lapas izstrādi aģentūrai, nenozīmē, ka galaprodukts Tev patiks, turklāt šajā gadījumā par izmaiņu veikšanu būs jāpiemaksā. Savukārt DIY platformā dizainu var nomainīt ātri un viegli – jebkurā brīdī, pielāgojot to jebkādām vajadzībām.

Mozello – visvieglāk un ērtāk lietojamā platforma, kas aug kopā ar Tevi

DIY platformu vidū Mozello izceļas ar pieejamību un lietošanas vieglumu. Tas patiešām ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā izveidot savu mājaslapu vai e-veikalu – ja Tev ir ideja, pie gatavas lapas Tu vari tikt pāris stundu laikā.

Mozello parūpējas par visu tehnisko pusi, ļaujot Tev domāt tikai un vienīgi par uzņēmuma izaugsmi. Papildus jau iepriekš minētajām priekšrocībām, Mozello lietotāji bauda darbības ātrumu, drošību un stabilitāti, ko nodrošina izveidotas un pārbaudītas platformas izvēle.

Tavs bizness ir pirmajā vietā – tādēļ atšķirībā no dažām citām DIY platformām Mozello nepiemēro komisijas vai darījumu maksas, kas pamazām nograuž daļu Tavas peļņas.

Runājot par izaugsmi...

Mozello aug kopā ar Tevi. No klientu atbalsta vairākās valodās līdz populārākajām maksājumu metodēm pasaulē – Mozello nodrošina visu, kas Tev ir nepieciešams, lai paplašinātu biznesu pāri robežām, bez papildu izmaksām. Produktu piegādi visā pasaulē nodrošina dažādie piegādes veidi ar kuriem ir izveidotas integrācijas, turklāt pastāvīgi tiek pievienotas arvien jaunas iespējas.

Mēs arī rēķināmies ar to, ka, darbinieku, piegādes valstu un produktu skaitam augot, neizbēgami radīsies nepieciešamība pēc arvien modernākiem noliktavas pārvaldības, grāmatvedības un citiem rīkiem. Tos e-veikalā var integrēt, izmantojot Mozello API, kas ļauj pievienot jebkuras nepieciešamās funkcijas.

Citiem vārdiem sakot, Mozello spēj būt tieši tas, kas Tev ir vajadzīgs – no rīka, kas ļauj izveidot mazas un vienkāršas mājaslapas, līdz korporatīva līmeņa biznesa risinājumam. Un tas viss par vienotu, fiksētu cenu – 7 vai 15 eiro mēnesī.

Gadījumi, kad labāk izmantot aģentūras pakalpojumus

Pastāv daži scenāriji, kad e-komercijas veikala izstrādi ieteicams vai pat nepieciešams uzticēt profesionālai aģentūrai.

Pirmkārt, ja laiks un nauda nav šķērslis

Profesionāli izstrādāts e-veikals patiešām var būt ieguldītās naudas vērts. Tomēr šeit jāpatur prātā, ka jāmaksā būs ne tikvien par lapas izstrādi, bet arī par tās uzturēšanu.

Tas ir saprātīgs lēmums, ja Tavs uzņēmums jau ir pelnošs. Pretējā gadījumā var izrādīties, ka uzņēmuma panākumi izpaliek un ieguldītā nauda izkūp gaisā.

Otrkārt, ja Tu tirgo vairāk vairāk kā tūkstots dažādu produktu

Lielākā daļa DIY platformu nebūs piemērotas ļoti lielu e-komercijas veikalu uzturēšanai – ne tik daudz tehniskā ziņā, bet produktu pārvaldības specifikas dēļ. Šādos gadījumos veiksmīgāks būs specifiski pielāgots risinājums, kas būs piemērots Tavam konkrētajam uzņēmējdarbības veidam.

Treškārt, ja Tev ir nestandarta produkts vai bizness

Dažiem uzņēmumiem DIY platformu piedāvātās standarta iespējas var šķist nepietiekamas. Piemēram, ja Tev ir nepieciešams izveidot katalogu automobiļu riepu veikalam, tajā būs nepieciešams iekļaut specifiskus parametrus, izmērus un konfigurācijas, ko standarta e-komercijas veikali nespēs piedāvāt.

Visiem pārējiem gadījumiem Tev ir Mozello.

Mozello jau vairāk nekā desmit gadus sadarbojas ar MVU no Eiropas un citām valstīm, palīdzot tiem attīstīties par veiksmīgiem un pelnošiem uzņēmumiem. Mūsu vienkārši lietojamais mājaslapu izveides rīks ir kļuvis tik spēcīgs, pateicoties mazo uzņēmumu vadītāju vajadzībām un noderīgajām atsauksmēm. Taču vienkāršība un lietošanas ērtums joprojām ir galvenie iemesli, kādēļ jauni klienti savu projektu īstenošanai arvien izvēlas tieši Mozello.

Pārliecinies pats – reģistrējies jau šodien un izmēģini mūsu platformas bezmaksas versiju. Un atceries – mūsu draudzīgā atbalsta komanda ir vienmēr gatava palīdzēt. Tev atliek tikai sazināties ar mums!