No kataloga pārvaldības līdz atlaižu kodiem: 6 soļi, kā izveidot un pārvaldīt e-veikalu ar Mozello

Bruno Veberis
No kataloga pārvaldības līdz atlaižu kodiem: 6 soļi, kā izveidot un pārvaldīt e-veikalu ar Mozello

Šajā rakstā mēs tev parādīsim Mozello e-komercijas funkcijas, kas nodrošina ātru interneta veikala pārvaldību. Tāpat kā ar visām Mozello funkcijām, arī šeit mēs galveno uzmanību pievēršam vienkāršībai un lietotājam draudzīgai sistēmai. Mēs uzskatām, ka tavai e-komercijas vietnei ir jāatbalsta tava uzņēmējdarbība, nevis jākļūst par papildu problēmu un rūpju avotu.

Tīmekļa vietnes parasti iedala divās galvenajās kategorijās: standarta mājaslapas un e-komercijas veikali. Ja tava uzņēmējdarbība ir saistīta ar daudzu produktu pārdošanu, nevis ar pakalpojuma vai neliela preču klāsta piedāvāšanu, interneta veikals ir tev piemērots vietnes veids.

Iepazīsim Mozello jaudīgās e-komercijas funkcijas, kas ļaus tev bez piepūles izveidot, pārraudzīt un uzlabot savu interneta veikalu.

1. Vienkārša preču kataloga pārvaldība

Mozello mērķis ir padarīt pārdošanu internetā pēc iespējas vienkāršāku, saprotamāku un efektīvāku.

Dodies uz “Veikals” → “Kataloga pārvaldnieks”, lai ērti un vienkārši pievienotu produktus, aizpildītu to aprakstus un pievienotu attēlus.

Kataloga skatā vari viegli pārvietot, kopēt vai dzēst produktus. Vari arī pievienot jaunas produktu kategorijas un izveidot tām meklētājoptimizācijas (SEO) aprakstus. Tā kā kategoriju un produktu pārvietošana ir ātra un vienkārša, vari izmēģināt dažādus veikala izkārtojuma veidus un pieturēties pie tā, kas sniedz vislabākos rezultātus.

 2. Ērta produktu pārvaldība

Mozello produktu iestatījumi ir intuitīvi un elastīgi, tāpēc tie nav gari jāskaidro. Vienkārši noklikšķini uz jebkura produkta savā katalogā un tu varēsi izveidot vai rediģēt tā nosaukumu un aprakstu, kā arī pievienot attēlus no jebkuras ierīces.

Katrā produkta šķirklī ir pieejamas dažādas produktu attēlošas opcijas un uzstādījumi par preču kodiem, cenām, atlikumiem u.c. Spied uz “Papildu parametriem”, lai norādītu produkta zīmolu, modeli, svaru, nodokli un citu specifisku informāciju.

Vari uzskaitīt opcijas, piemēram, krāsu un izmēru, spiežot “Pievienot opciju” un “Pievienot variantu”.

Vari arī atzīmēt, ja tavs produkts ir digitāls, nevis fizisks. Visbeidzot, ja tavi ražojumi ir iekļauti Eiropas ražojumu energomarķējuma datubāzē (EPREL), vari norādīt to EPREL reģistrācijas numurus.

3. Efektīva pasūtījumu apstrāde

Kad e-veikalā būsi publicējis savu sortimentu (un, protams, to arī reklamējis), varēsi sākt gaidīt savus pirmos pasūtījumus! Mozello nodrošina lietotājam draudzīgu vadības paneli, kurā varēsi pasūtījumus ērti apskatīt un apstrādāt.

Dodies uz “Veikala iestatījumi” → “Pasūtījumi”, lai atrastu sarakstu ar visiem saviem pasūtījumiem. Vari noklikšķināt uz jebkura no pasūtījumiem, lai iegūtu pilnu informāciju par rēķinu, tostarp klienta adresi un maksājuma statusu. Katram pasūtījumam vari pievienot arī izsekošanas info, atzīmēt to kā nosūtītu vai arhivēt. Ja ar kādu no pasūtījumiem ir radušās problēmas, tas tiks apzīmēts ar simbolu ⚠.

4. Atlaižu kodi pirkumu veicināšanai

Atlaižu piešķiršana ir vienmēr aktuāla taktika, kas sniedz uzskatāmus rezultātus – patiesībā 93% pircēju norāda, ka atlaides un īpašie piedāvājumi būtiski ietekmē viņu lēmumu iepirkties vai neiepirkties pie kāda konkrēta mazumtirgotāja vai zīmola.

Atlaides var veicināt konversijas un klientu piesaisti, kas ir galvenie e-komercijas mērķi. Atlaižu kodus var izmantot arī kā pateicību klientiem par lojalitāti vai lai veicinātu veicinātu atkārtotus pirkumus.

Galvenie e-veikalu atlaižu veidi ir procentuālā atlaide no cenas un fiksētas summas atlaides. Piemēram, tu vari piedāvāt 5% atlaidi visiem pasūtījumiem virs 50 eiro vai 10% atlaidi klientiem, kuri pierakstās tava uzņēmuma jaunumu saņemšanai. Vai arī vari izvēlēties fiksētas summas atlaides, piemēram, 10 eiro no visa pasūtījuma cenas.

Neatkarīgi no tā, kādu atlaižu veidu izvēlies, Mozello piedāvā elastīgus atlaižu iestatījumus. Spied “Izveidot atlaidi” kataloga izvēlnes sadaļā “Atlaides”. Tur varēsi izveidot atlaides kodu, atlaides summu, veidu (summa vai procents), kā arī iestatīt ierobežojumus, derīguma termiņu un citus parametrus.

5. Klientu atsauksmes uzņēmuma reputācijas uzlabošanai

Pircēju atsauksmes tavā vietnē veicina uzticamību tavam biznesam un sniedz tev iespēju pilnveidoties. 98% patērētāju iepērkoties mēdz lasīt atsauksmes internetā, bet 76% atzīst, ka to dara vienmēr vai regulāri. Tāpēc savā e-veikalā parādīt klientu atsauksmes ir stratēģiski gudrs solis.

Klientu atsauksmes vari iespējot veikala vispārējos iestatījumos un pārvaldīt sadaļā “Veikala iestatījumi” → “E-pasti”. Visas saņemtās atsauksmes būs ērti pieejamas īpašajā izvēlnē, kas atrodas veikala iestatījumos. Atsauksmju atļaušana vai noraidīšana ir tavās rokās, tomēr neaizraujies ar visu negatīvo atsauksmu dzēšanu, jo tikai 100% pozitīvas atsauksmes mājaslapā var izskatīties aizdomīgi.

6. Maksimāli izmanto sava veikala uzstādījumus

Mozello “Veikala iestatījumi” ļauj pielāgot katru detaļu, sākot no valūtas un skaitļu formāta un beidzot ar attēlošanas opcijām, piemēram, meklēšanas lauku vai vietnes navigāciju. Apakšējā labajā pusē vari iestatīt kataloga un produkta lapas izkārtojumu, kas vislabāk izceļ tavus produktus.

Veikala iestatījumi e-veikala pielāgošanai:

Piegāde

Pievieno visas nepieciešamās piegādes iespējas, katrai no tām nosakot minimālo pasūtījumu, svara ierobežojumus un izmaksas. Vari arī izveidot integrāciju ar populāriem piegādes pakalpojumiem. Tas ļaus tev automatizēt piegādes uzlīmju sagatavošanas procesu.

Maksājumi

Mozello ļauj iespējot PayPal, bankas pārskaitījumus, skaidras naudas maksājumus vai maksājumus ar karti (pieejami Premium Plus lietotājiem). Lai varētu piedāvāt maksājumus ar karti, tev būs jāizveido konts kādā no atbilstošām maksājumu platformām un tas jāsavieno ar Mozello.

Produktu filtri

Filtrēšanas iespējas palīdz klientiem atrast tavā piedāvājumā viņiem vajadzīgos produktus. Premium Plus lietotāji var pievienot Cenas, Zīmola vai Pieejamības filtrus, kā arī definēt pielāgotus produktu opciju filtrus.

Pasūtījumu forma

Papildus pamata kontaktinformācijai vari izvēlēties iekļaut arī tādus laukus kā Adrese, Uzņēmuma informācija, Atsevišķa sūtīšanas adrese un Papildinformācija. Atceries, ka tavai pasūtījuma formai jābūt pēc iespējas īsākai, lai nezaudētu klientus pēdējos pirkuma izdarīšanas soļos.

E-pasti

Izvēlies, kurus e-pasta ziņojumus vēlies saņemt (Pasūtījums saņemts, Maksājums saņemts, Saņemta jauna atsauksme) un kurus e-pasta ziņojumus vēlies, lai tavi klienti saņemtu papildus Pasūtījuma apstiprinājumam (piemēram, Maksājuma apstiprinājums, Preču nosūtīšanas informācija, Uzaicinājums sniegt atsauksmi par produktiem). Vari arī pilnībā pielāgot šo darījumu e-pastu tekstus.

Bez šiem svarīgajiem veikala iestatījumiem ir daudz citu iespēju, kā personalizēt e-veikalu, piemēram, pievienot paskaidrojošu tekstu rēķiniem, pielāgot apstiprinājuma lapas tekstu un citas.

Izveido savu e-veikalu jau šodien

Neatkarīgi no tā, vai esi pieredzējis uzņēmējs vai tikko sācis savas uzņēmējdarbības gaitas, ar Mozello ir viegli un pat aizraujoši izveidot jaudīgu e-veikalu.

Mozello spēcīgais e-komercijas rīku klāsts ļaus tev izveidot pārliecinošu e-veikalu neatkarīgi no tā, vai tu pārdod tikai dažus rokdarbus vai tirgojies ar neskaitāmām automašīnu rezerves daļām. Izmanto ērtas kataloga pārvaldības, efektīvas pasūtījumu apstrādes, atlaižu un atsauksmju priekšrocības, lai uzlabotu savu interneta biznesu.

Neesi pārliecināts, kā veidot e-veikala dizainu? Atklāj Mozello platformas dizaina iespējas šajā rakstā.

Ja tev ir kādi jautājumi, apmeklē mūsu zināšanu bāzi ar mini video pamācībām, noderīgām “soli pa solim” vadlīnijām un bieži uzdotiem jautājumiem.

Un atcerieties - mūsu draudzīgā atbalsta komanda ir gatava palīdzēt! Sazinies ar viņiem šeit, un viņi ar prieku palīdzēs tev atrisināt jebkādas problēmas vai izaicinājumus.