Pārmaiņas, kas atklāj Tev jaunas iespējas - Mozello jaunumi

Bruno Veberis
Pārmaiņas, kas atklāj Tev jaunas iespējas - Mozello jaunumi

Ir tāds teiciens – “labs nāk ar gaidīšanu”, un šoreiz šis teiciens ir precīzs, jo Mozello pēdējā laikā ir saņēmis vairākus spēcīgus uzlabojumus un papildinājumus, ar kuriem gribam Tevi iepazīstināt šajā jaunumu rakstā.

Šogad Mozello ir ieguvis uzlabojumus visās frontēs.

Sākot ar ievērojamiem papildinājumiem Tavas mājaslapas un e-veikala dizaina izveidei, kas dod vēl nebijušas iespējas ļoti viegli būvēt pielāgotus un individuālus informācijas izkārtojumus. Turpinot ar vairākiem uzlabojumiem e-komercijai, kas noteikti palīdzēs izveidot vēl efektīvākus interneta veikalus, un visbeidzot arī paveikti darbi pie jaunām integrācijas iespējām, izmantojot mūsu jauno API.

Varam derēt, ka lielāko daļu jaunumu vairākums Mozello lietotāju nebūs pamanījuši, tāpēc, visdrīzāk, Tevi sagaida patīkami pārsteigumi.

Neskaitāmas dizaina iespējas Tavās rokās

Šogad viens no mūsu komandas primārajiem mērķiem bija uzlabot Mozello funkcionalitāti tieši dizaina jomā un dot Mozello lietotājiem vēl nebijušas iespējas izveidot tiešām personalizētu un individuālu mājaslapu vai interneta veikalu bez programēšanas.

Jauns mājaslapas satura izkārtojuma redaktors

Agrāk ar Mozello Tu varēji izvēlēties satura blokus, ar kuriem papildināt savu mājaslapu, bet izvēle bija salīdzinoši ierobežota un šos satura blokus nebija iespēja vizuāli pielāgot.

Tagad šī sistēma ir pilnībā pārbūvēta un Tu vari ne tikai izvēlēties starp krietni vairāk satura blokiem un to veidiem, bet arī katru no tiem individuāli pielāgot.

Jaunie satura bloku stili un to pievienošana

Zemāk īsi apskatīsim, kā tagad tiek pievienoti jauni satura bloki Mozello platformā. Lai pievienotu jaunu satura bloku, vienkārši spied uz “+” simbola virs vai zem jau esoša satura bloka. Tieši tik vienkārši.

Tālāk atveras jaunais satura bloku izvēles logs, kurā var izvēlēties satura bloku, kuru pievienot – izvēle ir diezgan plaša un ar laiku plānots to palielināt vēl vairāk.

Šobrīd Mozello piedāvā sekojošus satura bloku veidus:

  • Teksta bloki
  • Attēlu bloki
  • Banneri
  • Veikala produktu bloki
  • Galerijas bloks
  • Formas

Nākotnē plānots šo sarakstu vēl papildināt.

Satura bloka personalizācija

Visus satura blokus tagad ir iespējams personalizēt vairākos veidos. Lai personalizētu satura bloku, vienkārši spied uz uzstādījumu ikonas, kas atrodama katra bloka augšējā labajā stūrī.

Atveras satura bloka uzstādījumu panelis, kurā vari pielāgot:

Satura bloka fona krāsu, kas sagatavota balstoties uz izvēlēto mājaslapas krāsu paleti, bet, ja vēlies, vari to pielāgot arī individuāli,
Satura krāsu - nosaka teksta krāsu blokā un nodrošina, ka saturs būs salasāms uz jebkura fona,
Bloka augstumu - iespēja izveidot lielāku vai mazāku atstarpi no bloka augšas un apakšas malām,
Bloka platumu - iespēja regulēt satura platumu,
Kolonnu skaitu - iespēja izvēlēties satura kolonu skaitu,
Rindu skaitu - iespēja izvēlēties satura bloku rindu skaitu,
Radīt virsraksta rindu - pievieno attēlā redzamo virsraksta teksta lauku,
Rādīt apakšas rindu - pievieno teksta lauku zem rindām,
Citas iespējas – specifiskiem satura blokiem pieejamas vēl papildu opcijas.

Šādi Tu vari izveidot individuālu mājaslapas dizainu, ar kura palīdzību vari vēl efektīvāk nodot apmeklētājam informāciju – pārskatāmi un gaumīgi.

Šajā video vari apskatīt jauno sistēmu darbībā:

Šeit, savukārt, jau maza soli-pa-solim pamācība:

Izcel produktus vai kategorijas ar jauno “Produktu bloku”

Šo satura bloka veidu vēlamies izcelt īpaši, jo tas ļauj parādīt konkrētus veikala produktus vai kategorijas jebkurā citā mājaslapas vietā ārpus veikala sadaļas.

Tas nozīmē, ka vari izveidot bloku, kurā vari parādīt, piemēram, jaunākos produktus, produktus, kuriem šobrīd ir akcija, tā brīža vai sezonas aktuālos produktus vai vienkārši izcelt jebkuru kategoriju vai produktu pēc savas izvēles un ieskatiem.

Šī funkcija radikāli paplašina, piemēram, veikala pirmās lapas izveides iespējas, jo tagad var veidot lapas, kas satur fragmentus no dažādām veikala produktu kategorijām, kas ir standarta prakse lielākos e-veikalos.

Kad apmeklētājs spiedīs uz kategorijas vai produkta, viņš pa tiešo tiks novirzīts uz konkrēto produktu vai kategoriju, kur varēs uzreiz to apskatīt un pievienot grozam.

Lai pievienotu šāda tipa satura bloku spied uz “+” simbola virs vai zem jau esoša satura bloka.

Tālāk satura bloku izvēles logā izvēlies "Produkti" un spied uz bloka stilu, kuru vēlies ievietot.

Kad bloks ievietots, redzēsi lielu “+” simbolu, uz kura spiežot Tu vari pievienot jebkuru produktu no sava preču kataloga, lai to attēlotu.

Ja blokam vēlies pievienot preču kategoriju, tad spied uz attēlā atzīmētā simbola un varēsi izvēlēties preču kategoriju, ko esi izveidojis veikala katalogā.

Tikai atceries - lai preču kategorija rādītu attēlu, to jāpievieno preču katalogā, izvēloties kategoriju un spiežot uz zīmulīša ikonas.

Starp citu, arī šī ir viena no jaunajām iespējām, jo agrāk preču kategorijas attēls tika ģenerēts, automātiski paņemot pirmo produktu, bet tagad to vari norādīt, kādu vēlies.

Galvenās izvēlnes un lapas apakšas stila pielāgošana

Vēl viena pieprasīta iespēja ir klāt. Tagad vari praktiski jebkuram dizainam izvēlēties galvenās izvēlnes un lapas apakšas izkārtojumu.

Tas palīdz gadījumos, ja vēlies kādu konkrētu dizainu, bet Tev ir pārāk daudz mājaslapas sadaļu vai arī Tava uzņēmuma logo neatbilst izmēriem, kas piemēroti standarta izkārtojumam. Tagad to var ērti un ātri atrisināt.

Lai mainītu galvenās izvēlnes izkārtojumu, spied uz uzstādījumu ikonas izvēlnes labajā augšējā stūrī. Tālāk atvērsies logs, kurā vari izvēlēties rādīt papildus satura lauku (nav pieejams dažiem dizainiem), izvēlēties rādīt vai nerādīt galveno augšas baneri un mainīt izkārtojumu.

Lai mainītu lapas apakšas izkārtojumu ar peli ej uz lapas apakšu un spied uz uzstādījumu ikonas labajā augšējā stūrī. Tālāk atvērsies logs, kurā vari izvēlēties, vai rādīt sociālo tīklu ikonas un mainīt izkārtojumu.

SVG attēlu atbalsts

Nedaudz mazāks uzlabojums, bet aizvien noderīgs - tagad Tu vari ievietot mājaslapā arī SVG formāta attēlus. Īpaši noderīgi, lai ievietotu ikonas un logo attēlus, jo .svg formāta attēli nezaudē to kvalitāti, ja tiek palielināti vai samazināti, un izskatīsies labi uz jebkādiem ekrāniem.

Iespējas spēcīgākai e-komercijai

Neskatoties uz to, ka Mozello dizaina funkcionalitāte šoreiz ir spērusi ievērojamu soli uz priekšu, arī interneta veikali ir saņēmuši vairākus uzlabojumus.

Digitālo produktu un failu pārdošana

Vēlies tirgot digitālus produktus? Droši! Tagad Tu savu Mozello veikala preču katalogu vari papildināt arī ar digitāliem produktiem.

Digitālie produkti ļauj gūt peļņu no citiem uzņēmējdarbības elementiem - Tavām zināšanām, prasmēm un pieredzes. Tos ir viegli izveidot, un tie ir dažādu formātu, turklāt izveidotie digitālie produkti var ietekmēt Tavu biznesu ilgtermiņā. Tie var būt attēli, video, e-grāmatas, PDF pamācības un cita veida materiāli.

Digitālie produkti paver iespējas papildināt savu produktu klāstu ne tikai esošajiem uzņēmējiem, bet dod iespēju efektīvi izmantot Mozello arī radošajiem cilvēkiem un māksliniekiem.

Lai pievienotu savu digitālo produktu, vienkārši dodies uz Kataloga pārvaldnieku→ Pievienot produktu → Papildus parametri un ieķeksē lodziņu „Šis ir digitāls produkts”:

Tālāk atvērsies papildus informācija un iespēja vienkārši augšupielādēt savu digitālo failu, kuru vēlies pārdot, spiežot uz “Pievienot failu”.

Pašlaik maksimālais viena faila izmērs ir 100MB, bet, ja vēlies pievienot lielākus digitālos failus, tad tos vari augšuplādēt kādā no datu mākoņa pakalpojuma sniedzējiem un norādīt lejuplādes saiti logā “Informatīvs ziņojums produkta saņēmējam”, kurā, protams, vari ievadīt arī citu informāciju, kuru vēlies nodot pircējam.

Šeit raksts no mūsu bloga, kas Tev var palīdzēt:

Digitālo produktu pārdošanas pamatprincipi un 3 digitāli produkti, kurus var sākt tirgot jebkurš

Piegādes veidi un to iespējas

Nākamais ievērojamais atjauninājums nācis klāt piegādes veidos un to iespējās.

  • Atjaunoti visu piegādes punktu saraksti un pievienoti Lietuvas un Igaunijas piegādes punkti.
  • Pievienoti Latvijas Pasts saņemšanas punkti, un vari pievienot šo veidu savam veikalam.
  • Tagad Tu vari norādīt minimālo un maksimālo summu konkrētiem piegādes veidiem vai sasaistīt tos ar konkrētām valstīm vai reģioniem.

Un drīzumā šīs iespējas tiks vēl papildinātas.

Uzlabojumi norēķinos, pasūtījumos

Ne tikai piegādes veidi, bet arī preču apmaksa un ar to saistītās lietas saņēmušas uzlabojumus.

  • Tagad vari meklēt pasūtījumu, jo pasūtījumu pārskatā ir pievienots meklēšanas logs.
  • Iespējots pasūtījumu datu eksports, un tos ir iespējams saglabāt CSV failā. Uzzini vairāk šeit.
  • Izveidota vecuma pārbaude alkoholisko dzērienu tirdzniecībai – lai atbilstu Latvijas Republikas likumdošanai, tagad dzērienu tirgotāji var veikt elektronisku vecuma pārbaudi ar Smart-ID vai eParaksts. Funkciju var iespējot konkrētiem produktiem. Lai uzzinātu vairāk, lūdzu sazinies ar mums.
  • Jaunā ES PVN regulējuma atbalsts – pārdevēji, kuru apgrozījums uz citām ES valstīm pārsniedz 10000 EUR, tagad var iespējot pircēja valsts PVN likmes piemērošanu, lai atbilstu jaunā Eiropas PVN regulējuma prasībām.

Jaunas maksājumu apstrādes platformu integrācijas

Mozello piedāvātais maksājumu apstrādes platformu skaits ir audzis, un tagad Tu vari izvēlēties pieņemt apmaksu savā e-veikalā, izvēloties arī kādu no šīm elektronisko maksājumu apstrādes platformām.

  • Klix by Citadele
  • Kevin.
  • SEB
  • BlueOrange

Piemēram, Kevin. šobrīd piedāvā īpaši izdevīgu maksājumu apstrādi par fiksētu maksu, kas uz šo brīdi ir 9,99€ un neietur procentuālu komisijas maksu par katru pirkumu.

Ar visām šī brīža pieejamajām maksājumu platformām un to nosacījumiem vari iepazīties šeit.

API – iespēja radīt integrācijas ar citām sistēmām

Šī gada vasarā iedarbinājām Mozello API, kas dod iespēju jebkuru Mozello e-veikalu savienot ar trešo pušu sistēmām, grāmatvedības un noliktavu programmām, piegādes servisiem, kā arī maksājumu apstrādes platformām.

API nozīmē “application programming interface” (aplikāciju programmēšanas saskarne) un tā mērķis ir dot iespēju papildināt funkcionalitāti, ļaujot pieprogrammēt klāt nepieciešamos moduļus un integrācijas.

Tātad ikviens interesents tagad var izstrādāt integrācijas moduļus, kas savieno Mozello ar citām sistēmām. Lai veiktu integrāciju, izstrādātājam jāiepazīstas ar API dokumentāciju un jāuzprogrammē un jāuztur (jāhostē) atbilstošs integrācijas modulis.

Šobrīd piedāvājam 3 veidu API:

Delivery API

Ļauj integrēt piegādes servisus.

Uzzināt vairāk

Payment API

Ļauj integrēt apmaksas platformas.

Uzzināt vairāk

Store API

Ļauj integrēt Mozello veikalu ar grāmatvedības, noliktavas u.tml. sistēmām
Uzzināt vairāk

Ja Tavs piegādes serviss vai grāmatvedības sistēma vēl nepiedāvā integrāciju ar Mozello, pieprasi, lai viņi apsver iespēju šādu integrāciju radīt. Alternatīva iespēja ir nolīgt programmētājus, kas iztrūkstošo integrāciju tagad var radīt pēc pasūtījuma.

Beidzot Tu vari izmantot ērto Mozello platformu arī tādos projektos, kur nepieciešami specifiski integrācijas un automatizācijas risinājumi.

Mārketings un dati

Google Analytics 4 atbalsts

Kā jau zināms, tad Google Analytics ir spēcīgs rīks, lai iegūtu datus par savu mājaslapu, tās apmeklētājiem un to darbībām. Pirms kāda laika Google nāca klajā ar savu atjauninājumu un nākamās paaudzes - Google Analytics 4.

Mēs savukārt parūpējāmies, lai visas Mozello mājaslapas un e-veikali to atbalstītu un arī spētu automātiski izsekot konversijas un notikumus (add-to-cart, purchase, product search utt.) bez jebkādiem papildus kodiem un darbībām.

Jauns sīkfailu paziņojums

Nākamais, ko uzlabojām, ir sīkfailu paziņojums (Cookies), kas ir izveidots atbilstoši striktajām ES normām, dodot iespēju pēc noklusējuma atteikties no sīkfailiem, taču vienlaicīgi prominenti mudina lietotāju piekrist sīkfailiem, kas patiesībā ir laba lieta, jo nodrošina precīzu statistiku un efektīvus mārketinga pasākumus.

Nākotnes plāni

Mozello vienmēr uzmanīgi reģistrē katru lietotāja ieteikumu un rekomendāciju, un mēs arī skaitam balsis – cik daudzi lietotāji pieprasa konkrētu iespēju. Šobrīd rindā uz izpildi ir simtiem vērtīgu ideju un papildinājumu. Vispieprasītākos centīsimies realizēt jau tuvākajā laikā.

Šobrīd izstrādes procesā ir vairāki e-komercijas uzlabojumi:

  • Piegādes maksas aprēķināšana pēc svara.
  • Preču saraksta kārtošana un, iespējams, filtrēšana.
  • Attēli pirkuma groza saturam.
  • “Ielikt grozā” pogu miniatūras pie atsevišķiem produktiem.
  • Daudz dažādi citi uzlabojumi, lai spēcinātu e-komercijas iespējas.

Nākotnē strādāsim arī pie sekojošiem uzlabojumiem:

  • Gatavajām integrācijām ar jauniem servisiem.
  • E-komercijas iespēju spēcināšanas.
  • Funkcionālo iespēju palielināšanas.
  • Dizaina iespēju turpmāka paplašināšanas.

Ja Tev ļoti pietrūkst kāda konkrēta iespēja, droši sazinies ar mums un sniedz savu ieteikumu. Katra balss skaitās un, lai arī ieteikumu ir vairāk nekā iespējams realizēt uzreiz, visbiežāk pieprasītās lietas mēs cenšamies ieviest vispirms.