Digitālo produktu pārdošanas pamatprincipi un 3 digitāli produkti, kurus var sākt tirgot jebkurš

Bruno Veberis
Digitālo produktu pārdošanas pamatprincipi un 3 digitāli produkti, kurus var sākt tirgot jebkurš

Mūsdienās ikviens var ātri un ērti izveidot jebko, sākot no e-grāmatām, beidzot ar online kursiem. Tie ir tā sauktie digitālie produkti, un neatkarīgi no tā, vai esi mazas ģimenes maiznīcas, liela modes zīmola īpašnieks vai vienīgais darbinieks savā biznesā, arī Tu vari izmantot digitālo produktu priekšrocības, lai gūtu papildu ienākumus.

Kā? Pavisam vienkārši. Izveido interesantu, izglītojošu un/vai izklaidējošu saturu par tēmu, kas varētu ieinteresēt cilvēkus, kuri apmeklēs Tavu mājaslapu. Tas var būt video, audio vai teksts, e-grāmata - jebkas, kas Tev pašam šķiet piemērots. Pēc tam ievieto saturu savā lapā, nosaki cenu, un tas ir arī viss!

Te būs viens neliels piemērs - pieņemsim, ka esi vietējās kafejnīcas īpašnieks, un klienti ir iecienījuši Tavus gatavotos kruasānus. Tu vari izveidot detalizētu 1 lappusi garu receptes aprakstu PDF formātā, kurā atklāj savus gatavošanas noslēpumus un sniedz detalizētu aprakstu, kā pagatavot šos kruasānus. Piedāvā cilvēkiem, kuri apmeklē Tavu mājaslapu, lejupielādēt recepti par, piemēram, 1 EUR. Lūk - Tu esi izveidojis digitālo produktu.

Pielāgojies

Tu vari noteikt augstāku vai zemāku cenu. Tāpat vari izveidot recepšu PDF failus visiem saviem konditorejas izstrādājumiem. Turklāt vairākas receptes var apkopot vienā e-pavārgrāmatā. Vēl jo vairāk - aizstāj tekstu ar video - vizuāli parādi, kā pagatavot kruasānus mājas apstākļos. Pārveido to par pilnībā izstrādātu kursu. Vai arī tā vietā, lai pievērstos receptēm, izveido ceļvedi par to, kā vadīt kafejnīcu, kā izvēlēties labākās sastāvdaļas vai kā izveidot uzņēmumu. Iespējas ir bezgalīgas.

Tā ir tikai aisberga redzamākā daļa. Digitālie produkti ir kas vairāk, nekā e-grāmatas un kursi. Tu vari pārdot dizainus, fotogrāfijas, audiogrāmatas, visu veidu digitālās veidnes un daudz ko citu. Produktiem nav obligāti jābūt saistītiem ar esošo biznesu, un Tu pat vari izveidot atsevišķu veikalu, kurā pārdot savus digitālos produktus.

Šajā rakstā pastāstīsim par digitālo produktu izveidošanas priekšrocībām, atklāsim dažus piemērus par produktiem, kuriem vienmēr ir liels pieprasījums, paskaidrosim, kā iegūt maksimumu no saviem digitālajiem produktiem, un parādīsim, kā tos pievienot savam Mozello veikalam.

4 iemesli, kāpēc digitālie produkti ir lieliski:

1. Tu gūsti papildu ieņēmumus, kas nav atkarīgi no pamatdarbības

Tas ir īpaši svarīgi COVID-19 pandēmijas laikā. Ja Tev ir vairāki ienākumu avoti, un kāds no tiem cieš neveiksmi, tad bizness šajā gadījumā ir drošāks. Tas attiecas, piemēram, uz kafejnīcām, kas karantīnas dēļ bija gandrīz bez apmeklētājiem.

2. Izveidojot digitālo produktu, vairs nekas nav jādara

Lieliskā kruasānu recepte nemainīsies. Tu vari piedāvāt savu digitālo produktu mājaslapā vairāku gadu garumā. Pat ja iekasē tikai 1 EUR par lejupielādi, gadu gaitā pārdošanas apjomi sniegs fantastisku ieguldījuma atdevi.

3. Izveido tik daudz digitālo produktu, cik vien vēlies

Viena grāmata ar 100 receptēm vai 100 PDF faili ar vienu recepti katrā - tas, kā to izveidosi, ir atkarīgs no Tevis. Turklāt izveidot jaunus digitālos produktus var pastāvīgi - tos var pielāgot bezgalīgi.

4. Tev jau ir viss nepieciešamais, lai sāktu

Lai izveidotu digitālo produktu, viss, kas ir nepieciešams, ir viedtālrunis, dators un nedaudz iedvesmas. Tu jau esi uzzinājis par 2 šī saraksta punktiem, un mēs palīdzēsim ar trešo. Iepazīsimies ar dažām digitālo produktu idejām.

3 digitālo produktu veidi, kas vienmēr ir ļoti pieprasīti

1. Digitālie kursi un izglītojošie video

Digitālie kursi ir kursi, ko cilvēki var apgūt virtuāli, un tie ir dažādu veidu un izmēru - sākot no pilnvērtīgiem koledžu tipa kursiem ar uzdevumiem un testiem līdz vienkāršām izglītojošu video sērijām. Kamēr vari iemācīt cilvēkiem kaut ko par konkrētu tēmu, digitālo kursu veidošana var būt jautra un atalgojoša nodarbe.

Digitālo kursu pieprasījums ievērojami pieaugs tuvāko gadu laikā. Pirms cilvēki bija spiesti palikt mājās pandēmijas dēļ, Forbes ziņoja, ka globālais online mācību tirgus sasniegs 350 miljardus ASV dolārus līdz 2025. gadam. Tomēr 2020. gada pandēmijas dēļ tiek paredzēts, ka e-mācību tirgus vērtība būs vēl augstāka.

Daudzi studenti, profesionāļi un vienkārši zinātkāri cilvēki izmanto digitālos kursus, lai iemācītos visu, sākot no digitālā mārketinga līdz pat botānikas pamatiem. Padziļināta interesantu tēmu izpēte vai prasmīgi izstrādāts praktisko iemaņu ceļvedis noteikti atradīs savu auditoriju.

Apskati lielisko Bright Trip piemēru:

Ja Tev ir zināšanas un pieredze, ar ko dalīties, pārdod savu kompetences jomu digitālo kursu veidā. Izveido apmācības, video, ceļvežus vai rakstiskas nodarbības. Izveido tādu formātu, kas pašam šķiet ērtāks un kas vislabāk palīdzēs auditorijai apgūt tēmu.

Kad esi izveidojis saturu, vienkārši ievieto to savā interneta veikalā un/vai pievienojies digitālo kursu tirgum, piemēram, Coursera vai Udemy, un augšupielādē to tur, lai sasniegtu plašāku auditoriju.

2. E-grāmatas un PDF faili

Ņemot vērā arvien pieaugošo izdevniecību nozares un e-lasītāju, viedtālruņu un planšetdatoru popularitāti, e-grāmatas jau gadiem ilgi ir visvairāk pārdotā digitālā prece.

  1. gadā e-grāmatu tirgus paredz pārsniegt 1 miljardu lietotāju robežu, tirgus ieņēmumiem sasniedzot 15,5 miljardus ASV dolāru.

Ja Tev padodas rakstīšana, e-grāmatas ir ideāls digitālais produkts, uz ko vērst uzmanību. Pat tad, ja rakstīšana nav stiprākā puse, aizraujošs stāsts, informatīva pamācība vai ieskatu sniedzošs pētījums var būt viss, kas nepieciešams, lai piesaistītu cilvēku interesi.

Apskati interesanto Wit Berry piemēru, kas ir kaut kas starp e-grāmatu un PDF ceļvedi:

Veselas grāmatas uzrakstīšana var būt biedējoša, tāpēc sāc ar mazumiņu jeb vienkāršiem PDF failiem par piemēru ņemot kaut vai iepriekš minēto kruasānu recepti. Pats svarīgākais ir saturs. Pircēji būs apmierināti tik ilgi, kamēr vien nodrošināsi vērtīgu informāciju.

3. Fotogrāfijas un dizains

Fotogrāfijas, grafiskais dizains un citi digitālās mākslas veidi šobrīd tirgū ir ļoti pieprasīti. Blogeri, mājaslapu menedžeri, sociālo tīklu influenceri un uzņēmumu īpašnieki ir gatavi maksāt par atbilstošiem attēliem un infografikām, kas palīdz piesaistīt sekotājus un klientus.

  1. gadā vairāk nekā 70% uzņēmumu savās mārketinga stratēģijās lielā mērā paļausies uz vizuālo saturu, jo tas palielina informācijas uztveri par 65%. Apskaties vien pats, kā vizuālais saturs jau pārņem visu internetu.

Tu vari nopelnīt naudu, izveidojot logotipus, kvalitatīvas fotogrāfijas, infografikas, plakātus vai jebkādu citu digitālo mākslu un pārdot to tieši klientiem vai licencējot par noteiktu maksu.

Lūk, piemērs no Connary Fagen, Inc., kas pārdod fontus:

„Es baidos, ka neviens nepirks manus digitālos produktus”

Par to uztraucas visi. Labākais veids, kā sākt, ir produktu izveidošana esošajai auditorijai. Turpinot mūsu piemēru par kafejnīcu, Tavus mājaslapas apmeklētājus, visticamāk, vairāk interesēs konditorejas izstrādājumi, nevis informācija par to, kā izveidot kafejnīcas biznesu no nulles. Tādējādi izriet, ka recepšu grāmata būs veiksmīgāks digitālais produkts, nekā biznesa ceļvedis.

Tomēr, piemēram, ja esi fizioterapeits, prātīgāk ir pārdot PDF failu ar „10 vingrinājumiem veselākai mugurai”, nevis digitālo kursu „Kā kļūt par fizioterapeitu”. Tas ir tāpēc, ka Tev visticamāk jau ir auditorija, kas interesējas par pirmo variantu.

Tas nozīmē, ka, pat gadījumā, ja Tev neizdodas pārdot nevienu produktu (kas ir ļoti maz ticams), izveidoto saturu var izmantot mārketinga nolūkos! Savā mājaslapā vari publicēt receptes, dizainus, fotogrāfijas, kursus, ceļvežus un padarīt tos brīvi pieejamus. Tas var palīdzēt piesaistīt lielāku vietnes apmeklējumu skaitu un jaunus klientus. Uzzini vairāk par bloga rakstīšanas priekšrocībām šeit.

Turklāt maksājuma saņemšanas vietā vari lūgt lietotājiem iesniegt e-pastu apmaiņā pret savu izveidoto saturu. Tas palīdzēs izveidot e-pastu sarakstu ar ieinteresēto auditoriju, kurai sūtīt atjauninājumus par jaunajiem konditorejas izstrādājumiem savā kafejnīcā vai par citiem izveidotajiem digitālajiem produktiem, tādējādi padarot mājaslapas apmeklētājus par abonentiem un klientiem. Uzzini vairāk par e-pasta mārketinga priekšrocībām šeit.

Jebkurā gadījumā labs saturs palīdzēs Tev attīstīt biznesu.

Kā pārdot digitālos produktus ar Mozello

Viegli pārdod savus digitālos produktus Mozello. Lai pievienotu savu digitālo produktu, vienkārši dodies uz Kataloga pārvaldnieku→ Pievienot produktu → Papildus parametri un ieķeksē lodziņu „Šis ir digitāls produkts”:

Pēc tam vienkārši augšupielādē savu produktu un pievieno ziņojumu adresātam. Protams, neaizmirsti pārējo - pievieno jauku fotoattēlu, nosaki cenu un izveido precīzu un interesantu preces aprakstu.

Tas ir arī viss.

Secinājums

Tavs bizness ir kas vairāk, nekā tikai taustāmi produkti vai pakalpojumi. Digitālie produkti ļauj gūt peļņu no citiem uzņēmējdarbības elementiem - Tavām zināšanām, prasmēm un pieredzes. Tos ir viegli izveidot, un tie ir dažādu formātu, turklāt izveidotie digitālie produkti var ietekmēt Tavu biznesu ilgtermiņā.

Tomēr atceries - lai sāktu, Tev pat nav jābūt uzņēmuma īpašniekam. Neatkarīgi no tā, vai esi savas nozares guru ar izpratni un zinātību vai vientuļais vecāks ar dažiem personīgajiem padomiem, ar ko dalīties - Tu vari izmantot digitālo produktu priekšrocības un gūt papildu ienākumus.