3 veidi, kā gūt panākumus mūsdienu uzņēmējdarbības vidē

Bruno Veberis
3 veidi, kā gūt panākumus mūsdienu uzņēmējdarbības vidē

Interneta pasaule vairs nav tāda, kāda tā bija agrāk. Ja kādreiz varēja izcelties, piedāvājot iespēju iepirkties tiešsaistē, tad tagad tā ir obligāta prasība. Iesaistīšanās e-komercijas jomā ir liela iespēja, bet vienlaikus arī liels izaicinājums, lai izceltos starp miljoniem interneta veikalu un tirdzniecības vietu, kas konkurē par klientu uzmanību.

Mūsdienās labākais veids, kā gūt panākumus mūsdienu īpaši konkurētspējīgajā uzņēmējdarbības vidē, prasa vairāk kā tikai mājaslapu. Lūk, trīs stratēģijas, kas palīdzēs izcelties un iekarot potenciālo tiešsaistes pircēju sirdis (un maciņus!).

Pārdod dzīvesveidu, nevis produktu

Reklāmas pirmsākumos bija tā, ka, ja vēlējies pārdot produktu, tad tas bija jāapraksta - cilvēki iegādājās funkcionalitāti. Taču reklāmas noteikumi un iemesli, kāpēc patērētāji pērk, ir mainījušies. Mūsdienās ir jākoncentrējas uz to, kā produkts ietekmēs pircēja dzīvesveidu, nevis jārunā par produktu.

Uzrunā viņus emocionālā līmenī!

Piemēram:

Produkts: ziepju gabaliņš
Kā Tu to būtu pārdevis iepriekš:
Tam piemīt lieliskas tīrīšanas spējas

Kā Tu to pārdotu mūsdienās:

  • Minimālistiskais dizains demonstrē vienkāršu eleganci pat Tavā vannas istabā
  • Aromāts tevi aizvedīs uz burvīgu sapni
  • Tas nodrošina greznības pieredzi
  • Zīdainie burbuļi saviļņos ķermeni un lietošanas laikā liks Tev justies kā karalienei
  • Tu esi pelnījusi produktu, kas ļauj Tev justies lieliski

Mūsdienās svarīgākais ir uzrunāt pircēja zemapziņas vīziju par to, kādu viņš vēlas redzēt savu dzīvi. Beidz pārdot produktu vai pakalpojumu, bet sāc pārdot dzīvesveidu un pieredzi, uzrunājot pircēju vēlmes un jūtas.

Klientu apkalpošana

80% klientu pārtrauc sadarbību ar uzņēmumu nevis slikta produkta dēļ, bet gan sliktas klientu apkalpošanas dēļ. Nemaz nerunājot par to, ka klienti visticamāk uzticēsies tiešsaistes zīmolam (un līdz ar to palielinās varbūtība, ka pirks no tā), ja zīmols piedāvās iespēju viegli sazināties ar sevi.

Ja tas nav pietiekams iemesls, lai par prioritāti izvirzītu klientu atbalstu, tad kas ir?

Ļoti reti tiešsaistes veikala apmeklētāji ir gatavi pieņemt lēmumu par pirkumu jau pirmajā interneta veikala apmeklējuma reizē. Šī iemesla dēļ ir svarīgi veidot attiecības ar viņiem, vēl pirms viņi ir veikuši pirkumu.

Kā veidot attiecības ar klientu pirms pirkuma:

  • piedāvājot bezmaksas lejupielādējamu resursu,
  • piedāvājot atlaides kodu,
  • uzaicinot viņus pievienoties Taviem sociālo mediju kontiem,
  • piedāvājot iespēju sazināties un aprunāties ar konsultantu, lai pieņemtu lēmumu,
  • piedāvājot bezmaksas piegādi.

Lieliska klientu apkalpošana ir jāturpina arī pēc pirkuma veikšanas. Apsver, kā vari mainīt veikala politiku, lai tā būtu pēc iespējas draudzīgāka klientiem, piemēram, garantēta apmierinātība ar produktu, bezierunu produktu atgriešanas politika, bezmaksas dāvanas lojāliem klientiem utt. Starp citu, šīs ir lieliskas tēmas, ko izmantot arī mārketinga vajadzībām.

Izveido daudzkanālu tiešsaistes pieejamību

Pašreizējā uzņēmējdarbības vidē, lai tevi uztvertu nopietni, nevari aprobežoties ar būšanu tiešsaistē, izmantojot tikai mājaslapu vai tikai sociālos medijus. Tie ir cieši saistīti, lai radītu zīmola uzticamību.

Kāpēc Tev jābūt sociālajos medijos:

Sociālie pierādījumi - Tava zīmola sekotāju skaits un labo atsauksmju īpatsvars - tas viss veicina pozitīvus sociālo pierādījumu - signālu potenciālajam pircējam, ka viņš pieņem pareizo lēmumu.

Aktivitātes pierādījums - regulāri publicējot ziņojumus, Tu pierādi, ka Tavs zīmols nav miris. Tas potenciālajam pircējam liek ticēt, ka, veicot pirkumu, viņš saņems arī produktu. Nav tā, ka veikals būtu pamests.

Kāpēc Tev jābūt mājaslapai:

Uztveršana nopietni - sociālo mediju kontu ir viegli izveidot, bet mājaslapas tiek uzskatītas par tādām, kuru izveide prasa vairāk darba. Tāpēc mājaslapas izveide ir pierādījums apmeklētājiem, ka Tu esi noskaņots un ka nopietni pievērsies savai darbībai.

Zīmola veidošana - lai gan sociālie mediji ir lielisks saziņas kanāls, Tava zīmola veidošanas iespējas tur ir ierobežotas. Mājaslapā vari kontrolēt visus aspektus, kā sevi prezentēt, un tādējādi efektīvāk nodot sava zīmola vēstījumu.

Par mums - vidēji otra apmeklētākā mājaslapas daļa pēc galvenās lapas ir sadaļa "Par mums". Apmeklētāji vēlas iepazīties ar cilvēkiem, kas slēpjas aiz zīmola, un viņiem ir svarīgi uzzināt uzņēmuma stāstu.

Meklētājoptimizācija - tā kā 39 % e-komercijas datplūsmas ir no meklēšanas, ir ļoti svarīgi attīstīt meklētājoptimizāciju. Mājaslapa sniedz meklētājprogrammai vairākus vērā ņemamus atslēgvārdus, plašāku pārlūkojamā satura klāstu (jo īpaši, ja izmantojat bloga veidošanas funkcijas) un līdz ar to vairāk iespēju iekļūt lapas augšgalā nekā ierobežotās meklētājoptimizāciju iespējas, ko piedāvā Facebook un sociālo mediju platformas.

Koncentrēta uzmanība - Tavā mājaslapā viss ir par tevi. Atšķirībā no citām tirdzniecības vietām vai sociālo mediju platformām, kur par uzmanību sacenšas neskaitāmi elementi, mājaslapā tu pats nosaki noteikumus un ved apmeklētāju, kā Tu pats vēlies. Ne kā reklāmas vēlas.

Kā sākt

Viegls un ātrs veids ir izmantot Mozello, vienkārši lietojamu mājaslapu un interneta veikalu izveides platformu, kas nodrošina visefektīvākās funkcijas, kas nepieciešamas veiksmīgas tiešsaistes uzņēmējdarbības veikšanai.

Lūk, dažas būtiskas Mozello lietošanas priekšrocības:

Vienkārša lietošana - Mozello mājaslapas un interneta veikalus var izveidot bez jebkādām programmēšanas vai dizaina priekšzināšanām. Vari izvēlēties no vairāk nekā 40 profesionāli izstrādātiem izkārtojumiem un pielāgot atbilstoši savām vajadzībām.

E-komercijas iespējas - veidojot interneta veikalu ar Mozello, Tu saņem visu nepieciešamo, sākot no produktu kataloga, produktu lapām, automātiskas integrācijas ar populārākajiem piegādes veidiem un pakomātu pakalpojumu servisiem, integrācijas ar maksājumu apstrādes platformām, vairāku valodu atbalsta un iebūvētiem mārketinga rīkiem, lai palīdzētu pārdot vairāk.

Ērts mobilajām ierīcēm - 67,2% tiešsaistes pirkumu tiek veikti no mobilajām ierīcēm, tāpēc obligāti jāpiedāvā viegla un ērta iepirkšanās pieredze uz visām ierīcēm. Visi Mozello dizaina izkārtojumi ir optimizēti mobilajām ierīcēm.

Iebūvēti mārketinga rīki - Mozello palīdz pārdot vairāk, piedāvājot mārketinga rīkus, kurus varat viegli pievienot savam stāstam. No vieglas Google Analytics integrācijas, lai sekotu līdzi Tavas mājaslapas veiktspējai, līdz Engaga, kas nodrošina augstas veiktspējas uznirstošos logus, lai palielinātu Tava veikala efektivitāti.

Optimizēts meklētājoptimizācijai un vietnes ātrumam - Tavs Mozello veikals nodrošina tevi ar visiem nepieciešamajiem rīkiem, lai Tu varētu veikt pilnvērtīgu SEO optimizāciju.

Draudzīga klientu apkalpošana - vari sagaidīt individuālu atbalstu un uzmanību, jo uzņēmuma lielums ļauj sniegt personalizētu klientu atbalstu. Nemaz nerunājot par to, ka atbalsta komanda garantēti būs Tavā laika zonā.

Mūsdienu uzņēmējdarbības vidē nevari atļauties, lai Tev nebūtu mājaslapas vai e-veikala. Labā ziņa ir tā, ka Mozello ir viens no ātrākajiem veidiem, kā to iegūt un arī rezultātā ietaupīt.

Lai iegūtu vairāk padomu, kā paaugstināt savas tiešsaistes uzņēmējdarbības prasmes nākamajā līmenī, apmeklēMozello blogu.