Jaunas Mozello iespējas, kas ļauj uzlabot mājaslapas vai e-veikala funkcionalitāti un izskatu

Bruno Veberis
Jaunas Mozello iespējas, kas ļauj uzlabot mājaslapas vai e-veikala funkcionalitāti un izskatu

Pēdējais pusgads Mozello platformas lietotājiem ir atnesis daudzus uzlabojumus un jaunas iespēju, kuras var izmantot, lai gūtu labākus rezultātus savam biznesam. Lasi tālāk un uzzini visu par Mozello platformas papildinājumiem, kas var palīdzēt Tev izveidot vēl efektīvāku mājaslapu vai e-veikalu.

Interneta veikala uzlabojumi

Pagājušais gads nāca ar krietniem uzlabojumiem interneta veikalu funkcionalitātē par kuriem vari visu izlasīt šeit.

Arī šoreiz interneta veikala izveides funkcionalitāte ir saņēmusi vērtīgus papildinājumus, kurus liekot lietā varēsi veicināt pārdošanu un vairot biznesa nestos augļus.

Atlaižu kuponu sistēma interneta veikalos

Atlaižu kodu izmantošana ir stimulējoša un plaši izmantota pārdošanas metode interneta veikalos. Tā dod iespēju veicināt uzņēmuma pārdošanas rezultātus, veidojot kampaņas un piedāvājot dažādus īpašos piedāvājumus. Atlaižu piemērošana notiek, pircējiem ievadot izveidotos akciju kodus. Kam gan nepatīk atlaides?

Tagad šī iespēja pieejama arī Mozello platformā un var izmantot jau šodien. Atlaižu kontrolpaneli vari atrast sadaļā “Kataloga pārvaldnieks”. (Katalogs -> Atlaides)

Katram atlaižu kodam iespējams noteikt dažādus parametrus:

  • Atlaides lielums (naudas izteiksmē vai procentos)
  • Minimālā pasūtījuma summa atlaides saņemšanai
  • Koda izmantošanas reižu skaits
  • Derīguma termiņš
  • Piemērot to visam pasūtījumam, konkrētam produktam vai kategorijai

Šī funkcija ir īpaši noderīga, lai veicinātu pirkumu apjomu svētku sezonās vai arī veidojot dažādas akcijas vai noteiktu preču izpārdošanu.

Tos vari izmantot gan jaunu klientu piesaistei, gan lai veicinātu atkārtotus pirkumus piešķirot īpašus kodus jau iepriekšējiem vai regulārajiem klientiem.

Iespēja pielāgot pasūtījuma formu

Šī ļoti pieprasītā funkcija ir sasniegusi Mozello lietotājus. Tagad Tu vari pievienot vai noņemt formas laukus, kurus klients aizpilda pirkuma noformēšanas brīdī.

Īpaši noderīga tiem interneta veikalu īpašniekiem, kam nepieciešams iegūt papildus informāciju brīdi, kad klients veic pirkumu.

Rediģējot pasūtījuma formu varēsi:

  • Noņemt kādu no standarta laukiem
  • Pievienot teksta laukus
  • Pievienot plašākus teksta lauku, ja nepieciešams iegūt plašāku informācijas apjomu.
  • Ievietot papildus ķeksīti, ja nepieciešams apstiprināt noteiktu jautājumu vai faktu.
  • Ievietot sarakstu, kurā pircējam jāizvēlas kāda no piedāvātajām opcijām.
  • Izvēlēties vai pievienotais lauks ir obligāti aizpildāms.

Piemēri:

  • Var izveidot ķeksīša lauku, kurā pircējs piekrīt saņemt jaunumus.
  • Vari izveidot sarakstu ar iepakojuma veidiem vai citām uz pasūtījumu attiecināmām opcijām.
  • Vari noņemt piegādes adreses laukus, ja tavs produkts ir pakalpojums

Iespējas ir plašas un dažādas, atliek tikai tās likt lietā vajadzīgajos gadījumos.

Pasūtījuma formas redaktoru atradīsi šeit: Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Pasūtījuma forma

Citi nozīmīgi uzlabojumi

  • Iespēja norādīt preču grupām attēlus. Tagad vari personalizēt katru preču kategoriju kā vien vēlies, pievienojot tai individuālu galveno attēlu.
  • Uzlabota pārdoto preču attēlošana. Agrāk izpārdotās preces tika paslēptas no produktu klāsta un nebija redzamas apmeklētājiem. Tagad veikala apmeklētājiem tās ir redzamas, bet zem produkta būs redzams, ka prece ir “Izpārdota”.
  • Pieejams Lietuvas un Igaunijas Omniva pakomātu tīkls.
  • Jauna maksājumu apstrādes platforma. Pieejamo maksājumu apstrādes platformu saraksts kļuvis lielāks. Tagad saviem e-veikala maksājumiem vari izmantot arī DECTA platformu.
  • Uzlabota veikala preču redaktora ielāde gadījumā ja ir daudz preču.
  • Uzlabota SEO funkcionalitāte veikala un bloga sadaļās - tagad lapas virsraksti veidoti, lai maksimizētu SEO efektu un katras preces sadaļu vai bloga rakstu būtu vieglāk atrast meklētājā.
  • Interneta veikalos vairs nepiedāvā iespēju iepirkties klientiem no valstīm, uz kurām attiecas embargo, tridzniecības ierobežojumi, sankcijas un citi ierobežojumi, lai Tavs e-veikals atbilstu gan Latvijas gan starptautisko likumu prasībām.

Mājas lapu dizaina iespējas

Lapas banera izkārtojuma maiņa un pogu izvietošana banerī

Mājaslapas vai e-veikala pirmās lapas baneris pilda divas svarīgas funkcijas. Tas ne tikai piešķir lapai vizuālu efektu, bet arī nodod sajūtas un ziņu ar tajā ievietotajiem attēliem un tekstu.

Tagad iespēja banerus ne tikai personalizēt ar attēliem un tekstu, bet piešķirt tiem papildus funkcionalitāti, pievienojot pogas ar aicinājumu uz darbību.

Tu vari:

  • Izvēlēties pogu skaitu banerī
  • Izvēlēties banera teksta novietojumu
  • Pielāgot pogu stilu un savienot tās ar sadaļām Tavā mājaslapā

Kā to paveikt:

Izkārtojuma maiņa īpaši noder, lai vizuāli tīkami sakombinētu banerī esošo tekstu ar galveno attēlu, bet pogas palīdzēs Tev virzīt apmeklētājus, izceļot svarīgākās sadaļas savā mājaslapā un padarot tās viegli un ātri pieejamas Taviem apmeklētājiem.

Citi vērtīgi uzlabojumi

  • Piešķir pogām stilu - Iespēja izvēlēties kā izskatīsies Tavas mājaslapas pogas. Tās var būt izteiksmīgākas un pilnas vai arī vieglākas un tukšas ar maliņu. Katram no stiliem piemīt savs šarms.


Stilus var izmantot katru atsevišķi var arī apvienot veidojot salikumu, kurā, piemēram, pilnās pogas ir primārās, bet tukšās ir sekundārās.

Papildfunkcijas un ekstras

Iespējams esi jau pamanījis, bet Mozello ir saņēmis jaunu sadaļu - “Ekstras”. Šajā sadaļā atrodami visādi labumi, kurus vari pievienot mājaslapai vai interneta veikalam.

  • Reklāmas akciju un e-pasta adrešu iegūšanas rīks Engaga.

 E-pastu mārketings nekur nav zudis un aizvien ir spēcīgs reklāmas un saziņas rīks ar klientiem.

 Tagad vari ērti un ātri pievienot savai mājaslapai lietotājam draudzīgus uznirstošos “Popup” logus, kuri palīdzēs veidot e-pastu sarakstus no mājaslapas apmeklētājiem vai tos uzrunāt ar kādu piedāvājumu, izmantojot Engaga. Ja vēlies uzzināt vairāk par šo rīku un kā tas var tev palīdzēt spied šeit.
  • Sociālo tīklu dalīšanās pogas - Tagad lapas kreisajā malā vari aktivizēt sociālo tīklu pogas, kas ļaus ikvienam dalīties ar jebkuru sadaļu Tavā mājaslapā.

  • Sīkdatņu/cookie brīdinājums - Lietderīgi visiem, kas izmanto Google Analytics, Facebook Pixel, vai kādus citus izsekošanas kodus, vai specifiskas mārketinga programmas, kas seko lietotāja darbībām.
 Šī funkcija NAV nepeiciešama, ja netiek izmantoti nekādi mārketinga vai izsekošanas rīki.

Kā arī..

Uzlabota infrastruktūra, novērstas vairākas mazas kļūmes un nepilnības, rezultātā uzlabojot Mozello stabilitāti un visbeidzot pie sociālo tīklu ikonām lapas apakšā pievienots arī Youtube.

Protams, ar šiem uzlabojumiem nekas nebeidzas un turpinām strādāt pie nākamās uzlabojumu porcijas. Aizvien uzklausām un gaidām ieteikumus un idejas. Tādēļ ja ir kas sakāms, tad dod mums ziņu, rakstot uz

Veiksmi darbos!