Mozello jaunumi. Iepazīsti savas jaunās iespējas!

Bruno Veberis
Mozello jaunumi. Iepazīsti savas jaunās iespējas!

Pagājis krietns laiks, kopš esam izziņojuši Mozello platformas jaunumus. Tas nebūt nenozīmē, ka klusējam, jo mums nav ko teikt un esam ziemas miegā gulējuši. Tieši pretēji, visu ziemu esam cītīgi strādājuši un esam realizējuši vairākus pieprasītus Mozello platformas uzlabojumus un papildinājumus, kas sniedz lietotājiem jaunas iespējas gan mājaslapu, gan interneta veikalu izveidē un funkcionalitātē.

Ja vēlies uzzināt, kā tieši Mozello platforma ir uzlabota un kādas jaunas iespējas tā Tev sniedz un sniegs nākotnē, tad ņem kafijas/tējas krūzi un lasi tālāk.

Interneta veikala uzlabojumi

Interneta veikala izveides iespējas viennozīmīgi ir saņēmušas apjomīgākos pilnveidojumus, kādi līdz šim bijuši. Īsumā - tagad Tu savu interneta veikalu vari padarīt pārskatāmāku un efektīvāku.

Veikala izkārtojuma maiņa

Tagad ikviens var izvēlēties, kā tieši attēlot savus produktus un kategorijas. Vēlies kategorijas pa kreisi, pa labi, augšā? Klikšķis un gatavs!

Ar to viss nebeidzas. Savā veikalā tagad vari izvēlēties arī produktu bilžu formu un izmēru, kas vislabāk parāda tieši Tavu produktu.

Kādēļ tas viss nepieciešams, un kam tas būtu noderīgi?

Produktu attēli. Ir gadījumi, kad produkta specifikas dēļ ir vēlams pamainīt gan izkārtojumu, gan pašu bilžu formu.

Piemēram: apģērbu grūti pilnvērtīgi parādīt horizontāli, bet velosipēdu krietni grūtāk pilnvērtīgi attēlot vertikāli. Tādēļ, pamainot bilžu formu, iespējams panākt efektīvāko rezultātu tieši sava produkta un tā attēlu atspoguļošanai.

Kategoriju izvietojums. Ja to ir maz vai nav vispār, tad labāk izvēlēties izkārtojumu, kur kategorijas ir augšā, lai tām atvēlētais lauks neaizņemtu lieku vietu un viss uzsvars būtu uz produktiem. Savukārt, ja tās ir ļoti daudz, tad krietni ērtāk un pārskatāmāk lapas apmeklētājām būs, ja tās novietosi kādā no malām.

Vizuālā kārtība. Krietni profesionālāku un kvalitatīvāku iespaidu atstāj veikali, kas demonstrē vizuālo kārtību (lasīt: visas bildes vienādos izmēros, kategorijas sakārtotas un ar līdzīga garuma virsrakstiem).

Preču varianti un cenas

Sarosās lielo veikalu īpašnieki un tie, kas pārdod vairākas viena produkta variācijas (izmērs, krāsa, materiāls utt.).

Varianta cena. Agrāk cena bija piesaistīta visam produktam, bet tagad Tev ir iespēja izmainīt to katram variantam.

Piemēram: Kleita L izmērā maksā 20€, bet citos izmēros tā var atšķirties un, to norādot, mainīsies automātiski.

Produkta opcijas. Tagad ir iespēja izveidot 3 produkta opcijas iepriekšējo divu vietā.

Piemēram: Ja Tu tirgo T-kreklus, tad vari izveidot 3 opcijas. Pieņemsim, ka tās šajā gadījumā ir krāsa, izmērs un tas, kuram dzimumam krekls paredzēts.

Ieguvums? Tava veikala apmeklētājs varēs ērti un pārskatāmi izvēlēties produkta opciju kombināciju, un Tev nebūs jātaisa lieki un gari saraksti ar visām iespējamām opcijām, kas rādās zem vienas izvēles.

Citi noderīgi veikala papildinājumi

Četras šķietami mazas, bet patiesībā interneta veikalam ļoti svarīgas sastāvdaļas tagad arī Tavā e-veikalā.

Iepirkumu groza ikona. Tagad, ja klients ievietos kādu no Taviem produktiem iepirkumu grozā un aizies uz kādu citu sadaļu mājaslapā, viņš labajā lapas malā redzēs iepirkuma somas ikonu, kurai varēs ērti piekļūt un veikt/pabeigt pirkumu.

Īpaši noderīgi gadījumos, kad klients līdz galam nav pārliecināts par pirkumu, vai vēlas precizēt, noskaidrot papildus informāciju, kas pieejama citā sadaļā. Piemēram, piegāde, kontakti, atrašanās vieta u.c..

Meklēšana katalogā. Palīdzi apmeklētājiem atrast tieši to produktu, ko viņi meklē, neliekot burties cauri kategorijām un visiem produktiem! Meklētājs Taviem klientiem ietaupīs laiku un palīdzēs atrast kāroto, rezultātā uzlabojot pārdošanas efektivitāti.

Uzlabots mobilo ierīču atbalsts. Tagad veikala kategorijas ir lapas augšā, neaizņem daudz vietas, ir ērti atveramas un aizveramas, uzlabojot pārskatāmību un lietošanas ērtumu.

Noteikumu apstiprināšanas pieprasīšana. Normatīvie akti nosaka, ka interneta veikala īpašniekam ir jāatrunā preču piegādes un atgriešanas noteikumi, kā arī atteikuma tiesības. Šādu atrunu sauc par distances līgumu. Ievadot nepieciešamo informāciju, noformējot pasūtījumu, Pircējs apliecina, ka ir iepazinies ar nosacījumiem un Distances līgumu.

Tāpat, atbilstoši jaunajai ES patērētāju datu aizsardzības regulai, jebkuram uzņēmējam, arī interneta veikala īpašniekam ir uzdevums iegūt lietotāja piekrišanu datu apstrādei, kā arī informēt lietotāju par personas datu izmantošanu. Piemēram, lietotājam jāpiekrīt, ka viņa sniegtie dati tiek izmantoti, lai Pārdevējs varētu pieņemt Pircēja pasūtījumu un veikt preču piegādi.

Papildus šo apstiprinājumu var prasīt arī maksājumu apstrādes kompānijas, kas dod iespēju interneta veikalam pieslēgt karšu maksājumus.

Lai izmantotu šo funkciju, Tev ir jāizveido mājas lapas sadaļa, piemēram, “Lietošanas noteikumi”, kas satur distances līgumus, privātuma politiku un jebkādas citas svarīgas juridiskas atrunas. Kad sadaļa izveidota, veikala uzstādījumos jānorāda, ka vēlies pieprasīt piekrišanu lietošanas noteikumiem.

Vairāk par veikala sakārtošanu, lai tas atbilstu likuma prasībām vari izlasīt šeit.

Mājas lapu uzlabojumi un iespējas

Papildus veikala funkcionalitātes paplašināšanai ir ieviesti vairāki uzlabojumi, kas noderēs jebkurai mājas lapai.

Uzlabojumi mobilajās ierīcēs un planšetēs

Nav noslēpums, ka sērfošana internetā un informācijas meklēšana no mobilajām ierīcēm ievērojami pieaug. Tādēļ arī pienāca laiks padarīt klientu lapas mobilajām ierīcēm draudzīgākas.

Izvēlne un lapas augša. Tagad jau ierastā aplikācijās un mobilajās mājaslapās redzamā un lietotā “hamburgera” izvēlne arī Tavā mājaslapā. Tā palīdzēs īpaši tiem, kuriem mājaslapā ir daudz sadaļu, jo krietni uzlabos pārskatāmību un vizuālo lapas noformējumu.

Pilnveidota mājaslapas rediģēšana. Tagad iespējams ērtāk un plašāk veikt mājaslapas formatēšanu un rediģēšanu arī no mobilajām ierīcēm.

Īpaši noderīgi, ja ir nepieciešams veikt nelielas un ātras izmaiņas vai papildinājumus (bildes ievietošana, teksta papildināšana u.c.), kamēr dators nav pieejams vai esi ceļā.

Banneru bildes pozicionēšana un to kvalitāte

Šī funkcija palīdzēs Tev ērti un ātri pozicionēt bannera bildi tā, lai tā izskatītos lieliski ne tikai datorā, bet arī saglabātu svarīgo informāciju vai noformējumu mobilajās ierīcēs. Līdz šim tas bija salīdzinoši grūti izdarāms, un bija nepieciešams prasmīgi mācēt apgraizīt bildi, lai to panāktu.

Papildus tika uzlabota bannera bilžu attēlošanas kvalitāte, samazinot to kompresiju. Rezultāts - skaistākas un labāk novietotas bannera bildes, ar kurām komunicēt svarīgo informāciju, jo kā reizēm saka: “Attēls spēj pateikt vairāk kā 1000 vārdu.”

Mozello nākotnes attīstības ieceres

Darbs pie uzlabojumiem turpinās ar pilnu sparu. Mozello veicamo uzlabojumu sarakstā ir daudz lielu un mazu ieteikumu un ideju, kurus regulāri izskatām un prioritizējam, balstoties uz pieprasījumu. Tādēļ vienmēr esam atvērti un ar lielāko prieku uzklausām klientu idejas un ieteikumus. Kamēr darbs nav padarīts, cenšamies neko nesolīt, taču varam pačukstēt, ka strādājam pie vairākām jaunām funkcijām.

Atlaižu kuponu sistēma veikalos

Kam gan nepatīk atlaides un kuponi? Drīzumā arī Tu varēsi savā interneta veikalā izveidot atlaižu kuponu kodus, kurus piedāvāt saviem klientiem, lai tos piesaistītu, motivētu iegādāties produktus vai veicinātu klientu atgriešanos nākotnē. Izklausās lieliski, vai ne?

Veikala pirkšanas formas pielāgošana

Nākotnē varēsi pievienot vai paslēpt pirkuma formā aizpildāmos lauciņus. Tas noderēs, ja Tev nepieciešama kāda papildus informācija no klienta, kad tas veic pirkumu, vai arī varēsi noņemt laukus, kuri nav aktuāli, tādejādi neliekot klientiem pildīt liekus laukus un aiztaupīt tiem laiku, atvieglojot pirkuma procesu un uzlabojot efektivitāti.

Dizaina iespēju palielināšana mājaslapās

Regulāri izskatām mūsdienu tendences mājaslapu veidošanā un dizainā, tādēļ arī nākotnē gaidāmi papildinājumi un jaunas iespējas, kas ļaus ikvienam parādīt sevi interesantāk, dažādāk, individuālāk. Vēlamies paplašināt Tavas izpausmes iespējas un sniegt Tev plašāku un efektīvāku funkcionalitāti tieši lapas noformējumā.

Tas šoreiz viss. Atceries, noteikti gaidīsim Tavus ieteikumus un idejas, kuras vari mums iesniegt, rakstot uz e-pastu.

Turpinām strādāt, un lai Tev izdevusies un produktīva diena!