5 svarīgākās funkcijas, kas Tev jāzina, lai izveidotu mājaslapu ar Mozello

Bruno Veberis
5 svarīgākās funkcijas, kas Tev jāzina, lai izveidotu mājaslapu ar Mozello

Mājaslapa ir pamatu pamats mūsdienu biznesa izaugsmei internetā – gluži kā biznesa fiziskā lokācija, tikai tiešsaistē.

Ir pagājuši laiki, kad mājaslapas izveidošanai bija nepieciešamas programmēšanas prasmes. Mūsdienās tādi mājaslapu izstrādes rīki kā Mozello piedāvā visas nepieciešamās funkcijas, lai izveidotu profesionālu tava uzņēmuma digitālo vizītkarti bez kodēšanas iemaņām.

Šajā rakstā iepazīstināsim ar galvenajām funkcijām, kas tev jāzina, lai izveidotu savu mājaslapu. Ar Mozello tas ir vienkārši, jo visas funkcijas izveidotas tā, lai lietotāji intuitīvi saprastu, kur un kā veikt nepieciešamo darbību.

Vēlies pievienot jaunu sadaļu? Noklikšķini uz "Pievienot sadaļu".
Vēlies rediģēt krāsu shēmu? Dodies uz sadaļu "Dizains".
Vēlies, lai lapā būtu vairāk satura? Klikšķini "Pievienot satura bloku".
Vēlies pievienot vai rediģēt tekstu? Noklikšķi uz jebkura teksta un sāc rakstīt.
Vēlies mainīt vietnes nosaukumu vai ikonu? Dari to sadaļā "Iestatījumi".

Patiesībā šīs piecas funkcijas ir viss, kas nepieciešams, lai tu varētu izveidot savu mājaslapu. Aplūkosim visas funkcijas tuvāk un noskaidrosim, ko tās var sniegt tavai mājaslapai.

Ja tu veido tieši interneta veikalu, par galvenajām e-veikala funkcijām uzzini šajā rakstā.

1. Izveido, optimizē un pārvaldi sadaļas

Mājaslapām parasti ir vairākas lapas vai sadaļas. Ir Sākumlapa, kura satur visu svarīgāko informāciju, kā arī papildu lapas, piemēram, Pakalpojumi, Kontakti, Par mums, Jaunumi, Cenas, Blogs un/vai jebkura cita lapa, kas atspoguļo tava uzņēmuma darbību.

Dažiem mājas lapu veidotājiem patīk kategorizēt informāciju vairākās sadaļās. Citi dod priekšroku tikai vienai sākumlapai, lai viss saturs būtu atrodams vienuviet, vienkārši ritinot lapu uz leju. Nav pareizā vai nepareizā veida – lapu daudzums un aizpildījums ir tavā ziņā, kamēr vien apmeklētāji var bez piepūles atrast meklēto informāciju.

Ar Mozello lapu pārvaldība ir pavisam vienkārša - vari pievienot un organizēt sadaļas un apakšsadaļas ar dažāda veida saturu, piemēram, pievienot attēlu galeriju, blogu, kontaktu formu, katalogu u.c.

Turklāt Mozello lapu pārvaldniekā ir pieejami rīki, lai tu varētu efektīvi veicināt sava zīmola atpazīstamību internetā. Noklikšķini uz jebkuras lapas, lai aizpildītu meklētājoptimizācijas (SEO) parametrus savām lapām, lai tās labāk ierindotos Google un citās meklētājprogrammās. Vai arī pievieno vairāk valodu, lai piedāvātu lokalizētu pieredzi, kas sasniegtu plašāku klientu loku.

2. Personalizē savas mājaslapas dizainu

Neviena mūsdienīga mājaslapa nevar iztikt bez glīta un funkcionāla dizaina. Krāsas, satura izkārtojums, fonti - tie visi ir tavas vietnes identitātes pamatelementi. Tie ir arī pirmie elementi, ko pamana jauni apmeklētāji, pirmoreiz ienākot tavā mājaslapā vai e-veikalā.

Ir svarīgi rūpīgi apsvērt, kādu iespaidu uz apmeklētājiem vēlies atstāt ar savu dizainu. Vai tu vēlies piesaistīt apmeklētāju uzmanību ar spilgtām krāsām? Pārsteigt viņus ar vēsu melnbaltu krāsu shēmu? Radīt omulīgu iespaidu ar maigiem pasteļtoņiem vai panākt vēl kādu citu efektu?

Mozello cilnē “Dizains” vari īstenot savu redzējumu, izvēloties kādu no sagatavotajām dizaina veidnēm un pēc tam pielāgojot tās pēc saviem ieskatiem.

Maini visu krāsu shēmu vai kādu konkrētu detaļu, piemēram, izvēlnes teksta krāsu, lai nodrošinātu, ka krāsas atbilst uzņēmuma zīmolam un vizuālajai identitātei.

Pārlūko desmitiem fontu un atrodi shēmu, kas vislabāk atbilst tavas mājaslapas personībai vai tava uzņēmuma identitātei.

Gribi dzirdēt vislabāko ziņu? Šos elementus vari mainīt jebkurā laikā, izmantojot tikai dažus peles klikšķus. Tādējādi tev nav jāizjūt spiediens uzreiz izveidot perfektu lapu – tu vari to palaist pēc iespējas ātrāk un vēlāk pārveidot, kā vien vēlies.

3. Papildini sadaļas ar satura blokiem

Lielākā daļa mājaslapu ir veidotas, liekot kopā dažādus satura blokus. Tie ir atsevišķi segmenti lapā, kas var sastāvēt no teksta, attēliem, video, tabulām u.c. Ja vēlies pievienot papildu informāciju, vienkārši pievieno vēl kādu bloku.

Šis mājaslapu veidošanas veids ir populārs, jo tas ļauj intuitīvā un uztveramā veidā organizēt un attēlot informāciju. Satura bloki nodrošina tavas lapas struktūru, vienlaikus atstājot vietu radošām izpausmēm satura attēlošanā.

Mozello piedāvā visdažādāko veidu satura blokus, sākot no parastiem teksta un attēla blokiem līdz produktu, baneru un akordeona blokiem. Jaunu bloku vari pievienot, noklikšķinot uz "+" zīmes, kas parādās starp esošajiem blokiem, un pielāgot to, spiežot uz "⚙" ikonas bloka augšējā labajā stūrī.

Pārlūko daudzos satura bloku veidus un izvēlies savām vajadzībām piemērotāko:

  • Vēlies uzsvērt trīs galvenās Tava uzņēmuma priekšrocības? Izvēlies trīs kolonnu teksta bloku.
  • Vēlies izcelt konkrētu fotoattēlu? Izmanto kādu no attēlu vai baneru blokiem.
  • Vēlies parādīt savu pakalpojumu cenas? Izvēlies piemērotāko no tabulu blokiem.

Mozello atradīsi personalizējamu bloku katrai vajadzībai, ļaujot tev soli pa solim uzbūvēt unikālu mājaslapu, kas pilnīgi pielāgota tavam uzņēmumam. Noteikti izpēti visas iespējas, jo tavas mājaslapas struktūrai ir ļoti liela nozīme, lai palīdzētu apmeklētājiem – tostarp potenciālajiem klientiem – viegli uztvert informāciju.

4. Papildini mājaslapu ar tekstu

Viens no svarīgākajiem jebkuras vietnes elementiem ir teksts. Vārdiem ir nozīme, un ir svarīgi ne tikai tas, KO tu saki, bet arī KĀ tu to pasaki. Tavas mājaslapas tekstam jābūt īsam un trāpīgam. Tam ir jārosina ziņkāre un jāmudina apmeklētāji uz kādu darbību, piemēram, kaut ko iegādāties vai uzzināt vairāk par tavu uzņēmumu.

Tekstam un tā formatējumam arī jāpalīdz apmeklētājiem orientēties tavā mājaslapā. Neviens nelasīs katru tavā mājaslapā rakstīto vārdu, tāpēc tavs uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem lapā atrast sev noderīgo vai interesanto.

Izmanto virsrakstus, lai uzsvērtu un radītu kontrastu starp rindkopām, teksta formatējumu uzmanības piesaistīšanai un uzskaitījuma punktus, lai padarītu tekstu vieglāk uztveramu. Neaizmirsti par pogām, kas mudina apmeklētājus virzīties tālāk pa mājaslapu un palīdz mājaslapai pildīt savu mērķi.

Teksta un vizuālās hierarhijas izmantošana ir ļoti nozīmīga, jo tā uzlabo lasāmību un apmeklētāju pieredzi. Tas palīdz viņiem saprast, kā saturs ir organizēts, vienlaikus sniedzot galveno informāciju mazākos, vieglāk uztveramos fragmentos.

Ar Mozello teksta rediģēšana ir tieši tik vienkārša – noklikšķini uz jebkura teksta savā mājaslapā un... rediģē to. Ikvienam, kurš ir lietojis MS Word, Google Docs vai jebkuru citu teksta rediģēšanas programmu, Mozello funkcijas būs labi pazīstamas.

Raksti tekstu, izvēlies tā formātu un stilu, maini burtu lielumu, izmanto numurētus vai nenumurētus sarakstus, pievieno saites un daudz ko citu. Mozello atvieglo teksta formatēšanu, lai tu varētu koncentrēties uz saistoša satura radīšanu. Tomēr neaizraujies ar daudzveidīgu formatējumu – tas var apgrūtināt teksta uztveri un bojāt lapas izskatu.

5. Pārvaldi savu mājaslapu iestatījumos

Kad tava Mozello mājaslapa ir pabeigta, vari tai pievienot dažādus rīkus un lietotnes, kā arī pārvaldīt domēnus, saites u.c. Ja tīmekļa vietni veido pirmo reizi, iespējams, šīs funkcijas tev vēl nebūs nepieciešamas. Tomēr, uzņēmumam augot, ar laiku tās novērtēsi.

Mozello cilnes “Iestatījumi” un “Ekstras” piedāvā funkcijas, kas vienkāršo mājaslapas pārvaldību:

  • Mārketinga nolūkos vari pievienot Google Analytics izsekošanas ID un Facebook pikseļa ID tam paredzētajos laukos;
  • Lai uzlabotu savu mājaslapu, vari pievienot lietotnes sīkfailu paziņošanai, sociālo mediju dalīšanās pogas un e-pasta mārketinga rīku * Engaga, kas atrodams cilnē “Ekstras”.
  • Vari pievienot kodu, mainīt mājaslapas ikonu, pārvaldīt savu lietotāja kontu. Piemēram, cilnē “Lietotāja konts” vari nomainīt Mozello saskarnes valodu, lai varētu strādāt sev ērtākajā valodā.

Turklāt Mozello ļauj viegli pārvaldīt domēnu(-us) no iestatījumu cilnes.

Vēlies mainīt sava bezmaksas domēna nosaukumu? Vienkārši rediģē to, kad vien vēlies. Varbūt esi gatavs padarīt savu mājaslapu uzticamāku un profesionālāku ar individuālu domēna vārdu (bez “mozello”)? Tas ir iekļauts Mozello Premium plānos bez papildus maksas, un to vari pārvaldīt šajā sadaļā. Varbūt tev jau pieder eksistējošs domēna vārds? Šajos uzstādījumos vari to pieslēgt - Mozello sniedz soli pa solim instrukcijas, kā to izdarīt.

Apsveicam – tagad tu proti izveidot mājaslapu!

Tas ir viss! Tev nav jābūt programmētājam vai dizainerim – vienkārši izmanto šajā rakstā izklāstītās Mozello funkcijas, lai izveidotu mājaslapu, kas ne tikai labi izskatās, bet arī nes tev vēlamos rezultātus.

Ja tev rodas kādi jautājumi, vari izmantot Mozello atbalsta resursus ar mini pamācību video, soli-pa-solim ceļvežiem un bieži uzdotiem jautājumiem. Tāpat zināšanas vari gūt Mozello blogā publicētajos noderīgajos rakstos vai Mozello Biznesa akadēmijā.

Joprojām ir jautājumi? Mūsu draudzīgā atbalsta komanda ir gatava palīdzēt! Sazinies ar viņiem šeit, un viņi palīdzēs tev ātri atrisināt visas problēmas vai izaicinājumus.