5 lieliskas kvalitatīvu bezmaksas bilžu iegūšanas lapas

Bruno Veberis
5 lieliskas kvalitatīvu bezmaksas bilžu iegūšanas lapas

Mēs zinām, cik grūti, laikietilpīgi un reizēm pat nogurdinoši ir atrast piemērotus attēlus savai mājaslapai vai interneta veikalam. Īpaši tādus, kuri būtu atbilstoši, kvalitatīvi un pietiekami spēcīgi, lai nodotu ziņu un uzrunātu mājaslapas apmeklētāju. Šeit nav runa par mazajiem baltajiem cilvēciņiem un pārspīlēti laimīgo ģimeņu bildēm. Tas noteikti nav virziens, kurā jāskatās.

Skaisti un kvalitatīvi bezmaksas attēli ir retums, bet tas ir lielisks veids, kā uzlabot mājaslapas izskatu gadījumos, kad budžets ir ierobežots.

Svarīgi ņemt vērā to, ka Tevis izvēlētie attēli mājaslapā veiks vairākas svarīgas funkcijas. To izvēlei ir jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo tie:

  • palīdz nodot apmeklētājam ziņu;
  • veido mājaslapas atmosfēru un sajūtas;
  • piešķir dizainam dzīvību;
  • padara mājaslapu patīkamu apmeklētāju acīm;
  • ja veiksmīgi izvietoti, tie padara Tavu mājaslapu kārtīgu un vieglāk uztveramu;
  • dod uzticamības un kvalitātes sajūtu, tādejādi palīdz pārdot produktu.

Google, šķietami liekas labākais, ērtākais un pirmais resurss attēlu ieguvei, bet patiesībā  - mēs tam īsti nepiekrītam, jo, lai arī šeit var atrast daudz attēlu, tie ne vienmēr ir lieliskā kvalitātē, kā arī vēl atliek darbs ar autortiesību noteikumiem, lai zinātu, vai vispār drīksti izmantot tieši to attēlu, kuru esi izvēlējies! Par laimi internetā iespējams atrast ļoti daudzas parocīgākas lapas, kurās Tu vari ērti iegūt skaistus un kvalitatīvus attēlus.

Vairumā gadījumu šīm attēlu bankām ir kāda maksa par to izmantošanu. Tomēr,  ja cītīgi meklē, tad var atrast arī tiešām labas vietnes, kas piedāvā augstas kvalitātes attēlus bez maksas.

Lai atvieglotu Tev šo procesu, esam apkopojuši 5 mūsu iecienītākās lapas, kurās varēsi iegūt lieliskas, kvalitatīvas bildes savām vajadzībām bez maksas, neuztraucoties par autortiesību pārkāpšanu.

1. Unsplash

Viens no pašlaik populārākajiem un labākajiem bezmaksas attēlu iegūšanas resursiem. Atverot tas atgādina pazīstamo Pinterest sienu, un portālā pieejama ērta attēlu meklēšana. Unsplash atradīsiet ļoti plašu attēlu klāstu dažādām vajadzībām. Sākot ar elpu aizraujošiem dabas skatiem, līdz biznesa, tehnoloģijas, ēdienu un citu tēmu attēliem.

2. Pexels

Vēl viena lieliska lapa, kurā Tu varēsi pārskatāmi atrast plašu un kvalitīvu attēlu klāstu, kas atbilst dažādām kategorijām (tehnoloģijas, dabas skati, ēdieni u.c.). Arī Pexels piedāvā vienkāršu meklēšanas rīku, kas ievērojami palīdzēs atrast tieši to, ko meklē. Pexels piedāvā arī īsus, kvalitatīvus bezmaksas video, kurus vari atrast šeit.

3. Pixabay

Viena no apjomīgākajām un populārākajām attēlu iegūšanas lapām. Pixabay bez attēliem atradīsi arī īsus, kvalitatīvus video, ilustrācijas un vektorus. Viņiem ir vienkārša meklēšanas sistēma, kas ir diezgan līdzīga Google, un lieliski atvieglos meklēšanas procesu, ja tiek meklēts kas specifisks. Piemēram, ir iespējams meklēt tikai horizontālas vai tikai vertikālas bildes. Vai arī meklēt pēc attēlā dominējošās krāsas, un pirms lejuplādes izvēlēties attēla izmēru.

4. ISO Republic

ISO Republic atradīsi plašu un kvalitatīvu attēlu klāstu, kuru ir ērti pārskatīt pateicoties lapas izkārtojumam, un, izvēloties kategoriju vai izmantojot meklētāju lapas augšpusē, varēsi meklēt tieši to, ko nepieciešams. Pieejami arī bezmaksas īsie video rullīši.

5. Gratisography

Gratisography ir krietni atšķirīga no visām citām bezmaksas attēlu lapām, kas atrodamas internetā. Gratisography atradīsi interesantas, mākslinieciskas un reizēm pat savādas bildes, kuras varēsi izmantot interesantiem projektiem. Vienīgais mīnuss ir tāds, ka pieejamo attēlu klāsts šajā resursā ir krietni mazāks kā iepriekš minētajās vietnēs.

Ceram, ka šie resursi Tev noderēs un palīdzēs atvieglot lielisku un kvalitatīvu bezmaksas attēlu atrašanu. Atceries - reizēm labs attēls spēj izteikt vairāk kā tūkstotis vārdu!