6 iemesli, kādēļ uzņēmumam nepieciešama mājas lapa

Bruno Veberis
6 iemesli, kādēļ uzņēmumam nepieciešama mājas lapa

Šobrīd izveidot uzņēmumam skaistu un profesionālu mājas lapu ir vienkāršāk, pieejamāk un lētāk nekā jebkad agrāk. Neskatoties uz to, pēdējā laikā nācies saskarties ar viedokļiem, ka mājas lapa nav svarīga, bez tās var iztikt vai arī, ka nav laika, lai ar to darbotos, papildinātu un uzturētu.

Tad nu nolēmu izveidot šo rakstu, kurā iekļauti 6 iemesli, kas pierāda, ka iepriekšminētie viedokļi var izrādīties zaudējumus nesoša stratēģija.

Vispirms viena svarīga lieta - katram jaunam, augošam vai jau stabilam uzņēmumam, kurš sevi uztver nopietni, mūsdienās IR nepieciešama mājas lapa.

Te arī seši galvenie iemesli, kādēļ Tavam uzņēmumam nepieciešama mājas lapa:

1. Ticamība un pieejamība 24/7

Tehnoloģiju attīstības rezultātā internets ir kļuvis pieejams gandrīz visiem un gandrīz jebkur. Pastāvīga piekļuve internetam savukārt izteikti mainījusi patērētāju pirkšanas paradumus.

Mēs esam kļuvuši piesardzīgāki un izvēlīgāki. Rezultātā, pirms pieņemam lēmumu par pirkumu vai kāda cita veida darbību saistībā ar uzņēmumu, cilvēki vispirms kļūst par izmeklētājiem un cītīgi izokšķerē internetu (mājas lapa, sociālie tīkli, Google, u.c.), lai pārliecinātos, ka pieņem pareizo lēmumu.

Bieži vien par uzņēmumu, kam nav sava mājas lapa, mēdz rasties šaubīgs priekštats, un rodas lieki jautājumi. Līdz ar to var secināt, ka digitālā klātbūtne uzlabo Tava uzņēmuma ticamību un ietekmē to, kā mūsdienu patērētājs uz Tevi skatīsies.

Atceries arī to, ka mājas lapa būs pieejama 24/7, kas ļaus cilvēkiem Tevi atrast un iegūt nepieciešamo tieši tad, kad viņiem tas būs nepieciešams, un arī tad, kad tavs ofiss vai veikals būs slēgts.

Piemērs no personīgās pieredzes: Man ieteica uzņēmumu, kas pārdod modernus koka aksesuārus (tauriņus). Pirmais, ko es darīju, ir - mēģināju atrast šo uzņēmumu internetā un sociālajos tīklos, lai iepazītos ar piedāvājumu un izdarītu savu izvēli.

Tomēr, šis bija gadījums, kad es neatradu ne mājas lapu, kurā varētu ātri iegādāties kāroto produktu, ne plašāku informāciju par produktu vai vietu, kur varētu to iegādāties.

Rezultātā es vienkārši atmetu ar roku un uzņēmums zaudēja gan klientu, gan iespēju, ka būtu kļuvis par staigājošu reklāma un ieteicis to tālāk citiem.

2. Mājas lapa palīdz nodot nepieciešamo informāciju

Mājas lapa kalpo kā lielisks veids, kā nodot uzņēmuma ziņojumu. Tie var būt jaunumi par produktu/pakalpojumu, kontaktinformācija, darba laiki, piedāvājumi, interesants saturs vai kāda cita veida noderīga informācija, kas sniedz vērtību Tavam klientam un ir sakārtota strukturētā veidā, nevis vienā putrā, kā tas ir, piemēram, Facebook lapā.

Tālāk šo informāciju var izplatīt sociālajos tīklos ar saiti uz mājas lapu. Gluži tāpat, kā tika izplatīts šis bloga raksts.

Vērts piebilst, ka mājas lapā, blogā un jaunumu sadaļā, izmantojot pareizus un atbilstošus atslēgas vārdus, tiek uzlabota mājas lapas SEO pozīcija, un tā padarīs Tavu uzņēmumu labāk atrodamu meklētājos.

3. Iespēja pārdot produktus vai pakalpojumus internetā

Aizvien vairāk cilvēki izvēlas nevis doties uz veikalu, bet izdarīt pirkumu internetā, kas vairumā gadījumu ir vienkāršāk un ērtāk. Ja nebūsi izveidojis savu interneta veikalu, vai vismaz katalogu, bet cilvēks internetā atradīs Tava konkurenta produktu, tad, visticamāk, potenciālais klients būs zaudēts.

Netirgo produktus? Nekas! Sniedz klientam iespēju ērti, vienkārši un ātri pieteikties pakalpojumam vai servisam internetā, aizpildot pieteikuma formu. Viņi to novērtēs!

Kad biju Google seminārā, viens no prezentētājiem teica:

Dod man iespēju vienkārši atdot Tev manu naudu!

4. Mājas lapa ļauj ietaupīt Tavu un klienta laiku

Visu, ko klients nespēs atrast par Tevi internetā un sociālajos tīklos, bet gribēs uzzināt, viņš, visticamāk, jautās Tev pa tiešo. Tas, savukārt, tērēs Tavu dārgo laiku, kuru varētu ieguldīt uzņēmuma attīstībā vai citās vērtīgās aktivitātēs.

Mājas lapa sniedz iespēju atbildēt uz klientam svarīgajiem jautājumiem par Tavu uzņēmumu, kas atvieglo viņiem izdarīt izvēli, jo būs cilvēki, kuriem nebūs pacietības un laika, lai meklētu atbildes.

5. Mājas lapa palīdzēs Tevi atrast

Piemēram, cilvēks meklē, kur paēst pusdienas, nogriezt matus, aiziet uz sporta zāli vai izklaidēties. Visticamāk, viņš atvērs Google vai kādu citu no interneta meklētājiem, lai uzzinātu, salīdzinātu un izvērtētu esošo piedāvājumu.

Ja Tev nav savas mājas lapas, klients noteikti uzdursies kādam no konkurentiem.

Mājas lapa, kurā iekļauta ātri un vienkārši pieejama kontaktinformācija un atrašanās vieta kartē var palīdzēt aizvest klientu tieši pie Tevis.

6. Mājas lapa palīdz padarīt ieinteresētu cilvēku par klientu

Iedomājies, Tu izvieto dārgas un skaistas maksas reklāmas katalogos, sludinājumos vai radio, taču Tev nav savas vietnes, kur tiek atbildēts uz svarīgākajiem potenciālo klientu interesējošajiem jautājumiem. Tu zaudē iespēju pārdot un noslēgt darījumu.

Labs piemērs ir viesu nami, kas izvietojuši dārgas maksas reklāmas, bet nav parūpējušies par labu mājas lapu, kurā var iegūt visu nepieciešamo informāciju (apraksts, cenas, kontaktinformācija, atrašanās vieta) un iespēju veikt rezervāciju.

Mājas lapa palīdz jebkurai Tavai reklāmai padarīt ieinteresētu cilvēku par klientu un noslēgt darījumu.

Ir teiciens: "Ja tevis nav internetā, tevis nav vispār". Atļaušos šo teicienu pārfrāzēt: "Ja tavam uzņēmumam nav savas mājas lapas, tavs uzņēmums neeksistē". Tādēļ iesaku tomēr atvēlēt laiku un resursus kvalitatīvas mājas lapas izveidei.

Izveidot savu bezmaksas mājas lapu | Mozello