Big Bad Bagels un viņu mīlestība pret beigeļiem, klientiem un Mozello

Bruno Veberis
Big Bad Bagels un viņu mīlestība pret beigeļiem, klientiem un Mozello

Katram uzņēmumam ir nepieciešama mājaslapa – par to pārliecināta ir Zane Urtāne, viena no diviem beigeļu ceptuves un kafejnīcas Big Bad Bagels līdzdibinātājiem.

Big Bad Bagels darbojas jau kopš 2015. gada. Tā bija vienīgā vieta Rīgā, kurā vari nogaršot īstus, svaigus un neticami gardus beigeļus.

Biznesu uzsākot, viņi nezināja neko par konditoreju, un tikai pēc neskaitāmām YouTube pavadītām stundām un tūkstošiem izceptu beigeļu viņi uzdrošinās sevi saukt par beigeļu cepšanas amata meistariem. Šobrīd viņi veiksmīgi vada kafejnīcu Big Bad Bagels Baznīcas ielā, un ik dienu tur rosās šo gardumu cienītāji.

Labākā interneta vizītkarte

Dibinot Big Bad Bagels, nebija šaubu – uzņēmumam nepieciešama mājaslapa. Kā cilvēks ar IT projektu vadības pieredzi, Zane zināja, ka lietotājam draudzīga un pievilcīga mājaslapa ir uzņēmuma labākā vizītkarte. Vai tas būtu apģērbu veikals vai kafejnīca – lapa, kas ar pārdomātu dizainu spēj atspoguļot uzņēmuma vērtības un personību, ir zelta vērtē.

Apsverot potenciālos risinājumus mājaslapas izstrādei, Zane atcerējās par Mozello. Viņa jau iepriekš bija strādājusi ar Mozello, tādēļ nosliecās par labu jau zināmajai platformai. “Turklāt es zināju, ka, ja man kaut kas būs nepieciešams, es varēšu vienkārši piezvanīt vai nosūtīt e-pastu. Mozello ir Latvijas uzņēmums, un man tas bija svarīgi,” skaidro Zane.

Vēl viens faktors, kas ietekmēja Big Bad Bagels izvēli, bija tas, cik Mozello platformu ir vienkārši lietot:

“Mēs to izmēģinājām un bija skaidrs, ka, lai izveidotu mājaslapu ar Mozello, nav vajadzīgas specifiskas programmēšanas prasmes. Platforma bija perfekti piemērota vienkāršiem cilvēkiem kā mēs.”

Kopš tā brīža uzņēmums lapu uztur pašu spēkiem: “Mums nav jāalgo IT cilvēks, jo visu varam izdarīt paši. Protams, mūsu lapa satura ziņā nav tā pati apjomīgākā, toties tās pārvaldīšana nekad nav radījusi galvassāpes.”

Laiku taupošs “digitālais viesmīlis”

Laiks ir nauda! Jo īsāks laiks tiek veltīts viena klienta apkalpošanai, jo vairāk klientus iespējams pieņemt, tātad – vairāk nopelnīt. Neskatoties uz ieteikumiem ieviest automatizētus klientu apkalpošanas risinājumus, Big Bad Bagels šo iespēju neapsver. Uzņēmums augstu vērtē iespēju satikt savus klientus un vēlas turpināt komunicēt ar tiem.

Tomēr Big Bad Bagels ne mirkli nešaubās, ka mājaslapa palīdz klientu apkalpošanā. Zane skaidro: “Mājaslapa mums palīdz daudz dažādos veidos. Piemēram, klienti izvēlas, ko pasūtīt, pirms viņi vēl ir nonākuši līdz kafejnīcas durvīm. Tie, kuri izvēlas mūs kā ēdinātājus savam pasākumam, var aplūkot mūsu piedāvājumu mājaslapā un vieglāk pieņemt lēmumu”.

Turklāt viņi novērtē arī lapas labi izstrādāto mobilo versiju. Zane stāsta, ka klienti bieži izvēlas, ko pasūtīt, no bildēm, kas redzamas mājaslapā, un lielākoties cilvēki tām piekļūst no telefona un esot ceļā. Līdz ar to ir ļoti svarīgi, ka mājaslapai ir labi funkcionējoša mobilā versija.

“Esmu redzējusi neskaitāmas lapas, kuru izstrādātāji acīmredzami nav domājuši par mobile-first principu. Ar Mozello tas tā nav. Mājaslapa bez papildus darba darbojas nevainojami visa veida ierīcēs," piebilst Zane.

Izcili piemērots risinājums augošiem uzņēmumiem

Uzņēmējiem ir viens jautājums, kurš ir tik pat būtisks kā Hamleta “būt vai nebūt”. Tas ir: “Kā samazināt izmaksas?”

Skaidrs, ka mājaslapas izstrāde maksā naudu, un cenas nozarē var būt ļoti atšķirīgas. Tādēļ ir svarīgi, lai klientam vienmēr ir skaidrs, par ko viņš maksā, un nerastos neparedzēti izdevumi.

“Dibinot uzņēmumu, augstāki izdevumi ir neizbēgami. Tādēļ ir būtiski, ka izmaksu pozīcijas ir skaidras, piemērotas un atbilst iznākumam. Mozello to visu spēj nodrošināt.”

Big Bad Bagels ir augošs uzņēmums. Tādēļ nav pārsteigums, ka uzņēmums dod priekšroku platformai, kuru var izstrādāt ne tikai vizuāli, bet arī funkcionāli: “Mozello piedāvā dažas integrācijas, kuras mēs vēl neesam izmantojuši. Tā ir milzīga priekšrocība, ka uzņēmuma mājaslapa var augt kopā ar uzņēmumu.”

Mozello platformā pieejamo iespēju dažādība ir patīkami pārsteigusi Big Bad Bagels. Uzņēmumam vajadzēja mājaslapā integrēt iebūvētu anketu, lai iesaistītu potenciālos franšīzes partnerus. Sākumā šķita, ka process varētu būt sarežģīts un prasīt daudz laika un resursu. “Izrādījās, ka Mozello šo funkciju jau piedāvā, mēs tikai par to nezinājām. Galu galā anketas ieviešana mums prasīja 5 minūtes,” atceras Zane.

Runājot par izaugsmi, daudziem uzņēmumiem, kuri vēlas augt ārpus vietējā tirgus robežām, var būt nepieciešami lapas satura tulkojumi:
“Mums ir svarīgi, ka klienti lapas saturu var lasīt vairākās valodās. Mozello ļauj ātri un vienkārši pievienot teksta tulkojumus, un piedāvātās iespējas ir plašas.” Zane piebilst, ka iespēja pievienot saturu vairākās valodās bija vēl viens būtisks elements, kuru viņa ņēma vērā, izvēloties mājaslapas platformu.

Big Bad Bagels COVID-19 laikā

COVID-19 ir radījis izaicinājumus ļoti daudziem uzņēmumiem. Ir teju neiespējami atrast kādu, kuru šī krīze nebūtu skārusi. Un vissāpīgāk šo belzienu sajuta tieši viesmīlības nozare. Par laimi, Big Bad Bagels joprojām turpina darboties un pat domā par jauniem risinājumiem un idejām.

Kad Latvijā tika izsludināta ārkārtas situācija, Big Bad Bagels komanda saprata, ka ir pēdējais brīdis ieviest piegādes pakalpojumu. Uzņēmums par to bija domājis jau pirms tam, bet vienmēr bija licies, ka piegādes ieviešana būs pārāk lielais izaicinājums. “Ziniet, kā ir tad, kad Tev kaut kas jādabū gatavs pāris stundu laikā, un Tev vienkārši nav laika izstrādāt detalizētu projektu vai septiņreiz nomērīt? Tajā brīdī vienmēr tiek izdomāti ātrākie un efektīvākie risinājumi,” atzīst Zane. Lai gan viņi galu galā izvēlējās piegādi uzticēt ārpakalpojumam, tā integrācija esošajā mājaslapā bija izcili vienkārša: “Integrācija notika ātri un nesāpīgi – Mozello mūs izglāba. Piegādes pakalpojumu mēs pievienojām praktiski vienas dienas laikā.”

Piegādes iespēja ne tikai nodrošināja ienākumus COVID-19 krīzes laikā, bet arī deva stimulu nepārtraukt komunikāciju ar klientiem.

“Šajā laikā bija svarīgi dažādos veidos piesaistīt mūsu vietnes apmeklētāju uzmanību. Ziņas par jauno piegādes iespēju deva mums iespēju atgādināt klientiem, ka joprojām strādājam.”

Protams, arī Big Bad Bagels izjūt krīzes sekas. Tomēr uzņēmums klientiem nodrošināja ne vien gardus, ar mīlestību ceptus beigeļus, bet arī sociāli attālinātu cilvēcisko saziņu: “Kafejnīcā bijām izveidojuši pasūtījumu paņemšanas zonu. Tas, protams, bija bezkontakta process, bet viesos radīja nosacītu kopības sajūtu, kuras mums visiem pietrūka.”

Tagad, kad vasaru ir nomainījis rudens, Big Bad Bagels joprojām turpina strādāt ar panākumiem. Siltā sezona gan uz Rīgu atveda mazāk tūristu, tomēr ceptuvē darba netrūkst. Un, godīgi sakot, tas nav nekāds brīnums, jo kurš gan atteiktos no svaigi cepta un trakoti laba beigeļa?

Ja kādreiz esi Baznīcas ielas apkaimē – neaizmirsti iegriezties beigeļu paradīzē. Nenožēlosi, to mēs varam apsolīt.

Savukārt, ja arī Tavam biznesam ir nepieciešamība pēc mājaslapas vai interneta veikala izveides, pamēģini izveidot to saviem spēkiem ar Mozello.

Ja vēlies iepazīt Big Bad Bagels vēl labāk, tad uzkavējies nedaudz ilgāk un noskaties šo stāstu.