Ceļvedis, kā savienot Instagram Shopping funkciju ar tavu e-veikalu (un kāpēc tev tas ir vajadzīgs)

Bruno Veberis
Ceļvedis, kā savienot Instagram Shopping funkciju ar tavu e-veikalu (un kāpēc tev tas ir vajadzīgs)

Instagram ir iecienījuši gan influenceri, gan uzņēmumi, un iemesls tam ir gaužām vienkāršs.

Ņemot vērā, ka Instagram ir 1 miljards ikmēneša aktīvo lietotāju, kas katru dienu skatās bildes savā Instagram plūsmā, un 80 % no šiem kontiem seko kādam biznesam, tā ir īstā sociālo mediju platforma, kuru izmantot sava uzņēmuma un produktu reklamēšanai.

Tagad to ir iespējams darīt vēl efektīvāk ar Instagram jauno iepirkšanās (Shopping) funkciju, kas sāka darboties 2018. gadā. Lūk, iemesli, kāpēc šī funkcija būs piemērota tev un tavam biznesam.

Kas ir Instagram Shopping funkcija?

Shopping funkcija platformā Instagram ir gluži kā veikala skatlogs, kas palīdz cilvēkiem uzzināt par taviem produktiem, izmantojot Instagram.

Šī funkcija darbojas līdzīgi kā personas tagošana bildēs. Pircēji var pieskarties tagotajai bildei, kas redzama viņu plūsmā, vai klikšķināt uz veikala pogas biznesa profilā, lai apskatītu uzņēmuma preces.

Kad cilvēki pieskaras produkta tagam, viņi nonāk produkta apraksta lapā, kas ietver:

  • Bildi ar publicēto produktu
  • Produkta nosaukumu
  • Produkta cenu
  • Saiti, kas cilvēkus aizved tieši uz tavu mājaslapu, kur viņi var iegādāties šo produktu

Lūk, kā izskatās Instagram bilde ar Shopping funkciju:

Šādi izskatās produkta lapa, kad pieskarsies vienam no produktiem.

Un šis ir Instagram storijs, kurā ievietota uzlīme ar produktu, kuru ir iespējams iegādāties:

Kāpēc tev vajadzīga Instagram Shopping funkcija?

Vēl nesenā pagātnē viena no vissarežģītākajām lietām saistībā ar Instagram biznesa vadīšanu bija tāda, ka aprakstos nebija iespējams iekļaut klikšķināmas saites un bildēs — ietagot produktus.

Instagram Shopping funkcija atrisina šo problēmu, padarot iepirkšanos daudz aizraujošāku un mazāk formālu, kā arī piesaistot klientus tavam zīmolam daudz izklaidējošākā veidā.

Ar Instagram Shopping funkciju tu sekotājiem vari parādīt savus produktus ar bildēm un Instagram storijiem — kurus, starp citu, katru dienu izmanto vairāk nekā 500 miljonu lietotāju. Instagram lietotāji tagad var pat atrast tavus produktus, izmantojot Meklēšanas un Pārlūkošanas sadaļas. Apskati, cik daudzveidīgi ir šie zīmoli un to produkti!

Un nav nozīmes tam, vai tev ir ietekmīgs vai mazs zīmols, vai nesen izveidots uzņēmums. Ikviens ir ieguvējs no šīs funkcijas — un rezultātā tavi klienti varēs izdarīt savu pirkumu, neizejot no Instagram aplikācijas.

Vēlies sākt to izmantot? Lūk, kas tev jādara, lai vari uzstādīt Shopping funkciju savā Instagram kontā:

1. solis: Tev nepieciešams e-veikals.

Šis ir pirmais un svarīgākais solis. Nav vērts uzstādīt Instagram Shopping funkciju, ja tev nav e-veikala un produktu, ko parādīt un pārdot ar šīs funkcijas palīdzību.

Ar to tev būs jāsāk vispirms. Ja tev jau ir e-veikals — lieliski! Taču, ja neesi vēl tādu izveidojis, Tu vari pievienoties tūkstošiem uzņēmēju un paveikt to saviem spēkiem izveidojot savu majāslapu vai interneta veikalu ar Mozello.

2. solis: Pārliecinies, ka esi tiesīgs izmantot Instagram Shopping funkciju

Vienlīdz svarīgi ir pārliecināties, vai tu patiesībā esi tiesīgs pārdot produktus platformā Instagram. Lai to varētu darīt, tavam Instagram kontam un uzņēmumam ir jāatbilst vairākiem kritērijiem. Lai to noskaidrotu, uzdod sev tālāk norādītos jautājumus:

  • Vai tavā valstī Instagram Shopping ir apstiprināts? Šobrīd iepirkšanās platformā Instagram ir atļauta šādos tirgos, tāpēc vispirms pārliecinies, ka darbojies kādā no tiem.
  • Vai tavs veikals atbilst Instagram tirdzniecības līgumam un tirdzniecības politikai?
  • Vai tu galvenokārt pārdod fiziskas preces? Instagram tuvākajā nākotnē plāno paplašināt šīs funkcijas pieejamību, iekļaujot arī pakalpojumus un digitālos produktus. Taču šobrīd Instagram Shopping var izmantot tikai fizisku preču tirdzniecībai.
  • Vai tavs Instagram konts ir uzstādīts kā biznesa profils? Instagram ir divu veidu konti — privātie un biznesa. Ja tavs konts ir privāts, vari to pavisam vienkārši uzstādīt kā biznesa profilu, sekojot šīm norādēm. Tu vari izveidot jaunu kontu vai pārslēgt savu esošo kontu uz biznesa profilu.
  • Vai tavs Instagram konts ir savienots ar Facebook biznesa lapu? Ja vēlies izmantot Instagram piedāvātos biznesa rīkus (tostarp Instagram Shopping), tavam biznesam noteikti nepieciešama arī Facebook lapa. Seko šīm norādēm, lai izveidotu lapu un tad savienotu to ar savu Instagram biznesa kontu.
  • Vai tev ir jaunākā Instagram aplikācijas versija?

Vai tavā Facebook lapā un Instagram biznesa profilā ir novērojama gana liela aktivitāte? Jaunizveidotas lapas, iespējams, netiks uzreiz apstiprinātas Instagram Shopping funkcijas izmantošanai, tāpēc tev vispirms vajadzēs piestrādāt pie atpazīstamības.

Ja uz visiem jautājumiem varēji atbildēt ar „jā”, tad tu esi gatavs nākamajam solim! Lūk, kas tev jādara tālāk, lai savā Instagram uzstādītu Shopping funkciju un savienotu to ar e-veikalu.

3. solis: Savieno Instagram biznesa profilu ar Facebook katalogu

Tālāk tev būs jāsavieno Instagram biznesa profils ar Facebook katalogu.

Facebook katalogs ir informācijas apkopojums par tava veikala preču klātu. Facebook katalogus izmanto ne tikai produktu tagošanai platformā Instagram un produktu pievienošanai Facebook lapā, bet arī reklāmu veidošanai un citiem nolūkiem.

Vispirms tev jādodas uz kataloga pārvaldnieku. Šeit varēsi izveidot jaunu katalogu vai savienot Instagram profilu ar esošu katalogu.

Lai savām fiziskajām precēm izveidotu Facebook katalogu, izvēlies e-komercijas kategoriju, kas ļaus tev izmantot produktu tagus un uzlīmes, ievietojot tos platformā Instagram. Klikšķini "Next".

Tad izvēlies, kā pievienosi produktus savam katalogam. Izvēlies opciju Augšupielādēt produkta informāciju, lai manuāli pievienotu informāciju par produktiem.

Nolaižamajā izvēlnē izvēlies uzņēmumu, kam pieder katalogs (Facebook lapu, kurā parādīsies produkti). Tad izvēlies kataloga nosaukumu un klikšķini uz "Create".

Nākamais solis ir produktu pievienošana katalogam. Ej uz sadaļu "Products" un noklikšķini uz "Add Products". Izvēlies opciju "Add Manually".

Tad pievieno visu nepieciešamo informāciju — nosaukumu, bildi, aprakstu, cenu un saiti uz tavu mājaslapu, kur cilvēki var apskatīt papildu informāciju. Klikšķini uz "Add Product".

SVARĪGI! Mājaslapas adrese, ko šeit pievienosi, būs arī lapa, uz kuru aizvedīs Instagram Shopping saite, kad klienti uzklikšķinās uz ietagotā produkta. Tāpēc pārliecinies, ka pievienotā saite tieši atver attiecīgo produktu Tavā interneta veikalā.

Atkārto procesu, lai pievienotu tik daudz produktu, cik vēlies šajā katalogā iekļaut. Klikšķini uz "Done", kad esi visu izdarījis. Pēc tam tavs katalogs izskatīsies šādi:

Tagad, kad tavs Facebook katalogs ir izveidots, tev tas ir jāsavieno ar Instagram lapu. Sadaļā "Settings" sameklē opciju "Connected Instagram Business profiles" un izvēlies opciju "Manage Profiles"

Iesniedz savu kontu izskatīšanai. Iegaumē, ka tavam profilam nepieciešams saņemt apstiprinājumu, pirms varēsi piekļūt Instagram Shopping funkcijai. Izskatīšanas process var aizņemt no dažām stundām līdz vairākām dienām.

4. solis: Piesakies Instagram Shopping funkcijai no sava profila

Pēc profila apstiprināšanas saņemsi paziņojumu no Instagram.

Lieliski! Tagad vari pabeigt funkcijas uzstādīšanu savā Instagram profilā, dodoties uz sadaļu Settings > Business un tad izvēlies iespēju "Shopping".

Piekrītot tirdzniecības noteikumiem, varēsi izvēlēties produktu katalogu, kuru savienot ar savu biznesa profilu.

5. solis: Sāc tagot savus produktus Instagram bildēs un storijos

Tagad, kad tavs Instagram pārdošanas kanāls ir savienots ar produkta katalogu, vari sākt pievienot produktu tagus un uzlīmes, lai cilvēki varētu veikt pirkumus no publicētajām bildēm/video vai storijiem.

Gatavojot bildi vai video publicēšanai, pieskaries opcijai Tagot produktus, lai pievienotu kādu produktu no sava kataloga. Vari tagot:

  • Līdz pieciem produktiem katrā bildē vai video
  • Līdz 20 produktiem publikācijā ar vairākām bildēm

Savukārt katrā storijā vari ievietot vienu produkta uzlīmi. Tu vari:

  • Pielāgot produkta uzlīmes krāsu un tekstu
  • No taga noņemt nevajadzīgos vārdus

6. solis: Analizē Shopping statistiku

Visbeidzot, kad tava Instagram Shopping funkcija ir uzstādīta, apmeklē profila sadaļu Statistika [Insights], lai redzētu, kā veicas tavām bildēm/video un storijiem, kuros pārdod savus produktus.

Šis ieskats var palīdzēt tev uzzināt vairāk par taviem klientiem, to, kā cilvēki reaģē uz tavu biznesu, un kuriem produktiem varētu uzlabot pārdošanas rādītājus.

Nobeigums

Ņemot vērā, ka Instagram ir viena no iesaistošākajām sociālo mediju platformām, zīmoliem ir neiespējami to ignorēt (turklāt tas noteikti nebūtu labs lēmums, ja zīmols izvēlētos to darīt).

To pašu varētu teikt par Instagram Shopping funkciju — spēcīgu rīku gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem, ko izmantot, lai piesaistītu klientus, paaugstinātu pārdošanas apjomus un padarītu iepirkšanās pieredzi daudz vienkāršāku un interesantāku.

Ko tu domā par Instagram Shopping funkciju? Kā tā ir palīdzējusi tev e-veikala izaugsmē? Pastāsti par to komentāros!