Google Analytics, ko tas ēd, un 17 iemesli, kāpēc Tev to vajag!

Bruno Veberis
Google Analytics, ko tas ēd, un 17 iemesli, kāpēc Tev to vajag!

Savs bizness – tas ir forši. Gūt no tā peļņu – lieliski. Prast panākt, lai peļņa ir maksimāli liela – izcili! Lai tiktu līdz izcilībai, jāiemācās strādāt ar dažādiem instrumentiem, kas, pareizi lietoti, var pacelt Tavu biznesu 7. Debesīs. Ar mājaslapas izveidi vien ir par maz, ir nepieciešama arī klientu auditorija, turklāt tā ir arī jāizprot, lai varētu piedāvāt viņiem tieši to, ko viņi vēlas, tādējādi gūstot lielāku peļņu. Viens no palīgiem šajā jomā – Google Analytics un šis raksts palīdzēs Tev ar to sadraudzēties un saprast, kur un kāpēc skatīties, lai liktu tam strādāt Tavā labā.

Labās ziņas?

Google Analytics var tikt uzstādīts JEBKURAI mājaslapai tai skaitā arī Tavai ar Mozello veidotajai mājaslapai vai interneta veikalam. Lieliskās ziņas – programmas pamata versija ir bez maksas un ir pilnīgi pietiekama lielākajai daļai lietotāju un mājaslapu.

5 Google Analytics funkcijas Tavam izrāvienam

Šis statistikas serviss veic dažādu veidu datu analīzi, kuras rezultātus Tu vari izmantot savas mājaslapas “apgriezienu” palielināšanai:

Demogrāfiskie dati sadaļā “Auditorija (Audience)”

Šī sadaļa palīdz Tev labāk izprast, kādi cilvēki apmeklē Tavu mājaslapu un noteikt apmeklētāju profilus. Dati parāda, cik ilgi lapā uzturas sievietes, cik vīrieši, kā arī kādas vecuma grupas vairāk iedziļinās Tevis piedāvātajā saturā. Radītos apmeklētāju profilus pielīdzinot reālajiem klientiem, Tu vari novērtēt savas mājaslapas efektivitāti un veikt nepieciešamās darbības tās uzlabošanai.

Satura un apmeklējuma analīze sadaļā “Rīcība (Behavior)”

Te vari noskaidrot, kuras mājaslapas sadaļas ir vispopulārākās un apmeklētākās un kā tieši uzvedas Tavi apmeklētāji.

Piemēram, mēs spējam izanalizēt, kura no sadaļām konvertē visvairāk klientu, bet kura ir tā, kas bremzē apmeklējumu un ir vislielākais atlēciena līmenis (Bounce Rate). Kā to izmantot? Uzlabot mājaslapas saturu, izkārtojumu mājaslapas sadaļām, kas parāda vislielāko “atlēcienu” - tātad cilvēki no šīs sadaļas labprātāk dodas ārā maksimāli ātri un nevēlas turpināt apskatīt Tavu mājaslapu vai iegādāties produktu/sazināties.

Sadaļa “Iegūšana (Acquisition)”

Šī sadaļa iekļauj un ļauj apskatīt, salīdzināt visu apmeklējuma datu plūsmu un ieguvumus no dažādiem kanāliem (Sociālie tīkli, Google Adwords, apmeklējums caur meklēšanas portāliem, tiešie apmeklējumu u.c..).

Kā arī, ja esam izmantojuši mārketinga materiālos satagotas saites, tad varam redzēt reālu to ieguvumu. Respektīvi, visefektīvāko kanālu analīzi.

Apgūstot šīs funkcijas Tu kļūsi par datu valdnieku un spēsi veiksmīgi virzīt savu mājaslapu uz spožiem panākumiem, bet biznesu – uz iespaidīgu peļņu.

17 iemesli, kāpēc teikt “JĀ” Google Analytics

Ja vēl neesi izlēmis par labu šim statistikas instrumentam, lūk, Tavai uzmanībai vēl 17 iemesli, kāpēc Tev vajag Google Analytics:

  1. Sāksim ar to, ka Google Analytics ir tiešām salīdzinoši viegli saprotams un lietojams pat iesācējiem;

  2. Programma ir bez maksas;

  3. Par visu, kas saistīts ar Google Analytics, ir pieejamas pamācības, informācija un pat kursi;

  4. Ja ko nesaproti, jebkurā brīdī Tev palīdzēs plašā Google Analytics konsultantu komanda;

  5. Dati ir pieejami vizuālos, tādēļ ir viegli saprotami;

  6. Uzreiz, atverot programmu, pieejami reāllaika dati (neapmierinošu rezultātu gadījumā Tu nekavējoties vari veikt vajadzīgās darbības, lai situāciju uzlabotu);

  7. Ērti novērot reklāmas kampaņu efektivitāti;

  8. Datu vēsture tiek saglabāta un ir pieejama jebkurā brīdī;

  9. Balstoties uz mājaslapas apmeklējumu, Tev ir iespēja uzlabot lapas (vai konkrētu sadaļu) saturu;

  10. Vari noteikt precīzu mērķauditoriju (ierīci, no kā apmeklēta lapa, ģeogrāfisko atrašanās vietu, vecumu u.t.t.);

  11. Iespēja izmērīt meklējumus lapā (ko cilvēki mēģina tur atrast);

  12. Vari iegūt periodiskas atskaites savā e-pastā;

  13. Datu eksports Excel ir elementārs;

  14. Periodiski tiek pievienoti jauni rīki;

  15. Viegli savienot ar AdWords (Google reklāmas instruments);

  16. Pieejama programmas versija Tavam telefonam – seko līdzi statistikai no jebkuras vietas;

  17. Bounce rate jeb atlēcienu dati (cilvēku īpatsvars, kas apskata tikai vienu lapu Tavā vietnē un dodas prom, neuzklikšķinot ne uz vienas citas sadaļas).

Google Analytics dod lielu daudzumu nozīmīgu datu, bet tie noder tikai tad, ja tos saprot, tādēļ uztaisi tēju un sagatavojies reālai ekspedīcijai informācijas plašumos – Tavs bizness būs vairāk kā pateicīgs!