3 iemesli, kādēļ satura veidotāja Elizabete iecienījusi Mozello

Bruno Veberis
3 iemesli, kādēļ satura veidotāja Elizabete iecienījusi Mozello

“Mājaslapa ir uzņēmuma vai projekta kodols. Tā apkopo visu būtiskāko informāciju un padara to ērti pieejamu apmeklētājiem,” stāsta satura veidotāja un sociālo mediju vadītāja Elizabete Vētra.

Nesen Elizabete nolēma, ka viņai jāuztaisa mājaslapas diviem viņas izveidotajiem projektiem:

  • #Cesisinside – tūrisma iniciatīva īstiem dabas un piedzīvojumu cienītājiem, kuri vēlas iepazīt Cēsis un Latviju no vietējo tūrisma gidu perspektīvas
  • Franco Franco – populāra Latviešu indīpopa grupa, kas kopš 2010. gada rada enerģisku mūziku

Un tā viņa atrada Mozello. Elizabete to izmanto jau divus gadus un ne mirkli nenožēlo šo izvēli.

Lūk, ko viņa novērtē visvairāk:

1. Rīks, kas atbilst Tavām prasībām

Uz jautājumu par to, ko Elizabete meklēja mājaslapas risinājumā, viņa atbild tā: “Es gribēju radīt vietu, kur cilvēki varētu atrast informāciju par aktuālajiem pasākumiem un aktivitātēm saistībā ar #Cesisinside un Franco Franco, un lai viņi varētu būt pārliecināti, ka neko nav palaiduši garām”. Turklāt viņa gribēja analizēt abu mājaslapu apmeklētāju plūsmas rādītājus, lai saprastu, cik cilvēkus viņas projekti interesē.

Viņa ierakstīja Google meklētājā “mājaslapu izveides rīks”, izpētīja vairākus variantus un nolēma pamēģināt Mozello.

Jau pirmo reizi apmeklējot Mozello, Elizabete saprata, ka tas piedāvā visas iespējas, kas viņai nepieciešamas, lai sasniegtu uzstādītos mērķus:

  • Viegli izmantojams mājaslapu izveides rīks
  • Daudz pielāgošanas iespēju
  • Iespēja analizēt tīmekļa satiksmi
  • Iespēja saturu publicēt gan latviešu, gan angļu valodā

Un vēl – Mozello piedāvāja ekstras, ko Elizabete vēlējās ieviest nākotnē (piemēram, iespēju izveidot atsevišķu bloga sadaļu un internetveikalu). Viņa arī atzīst, ka daļēji nosliekusies par labu šim risinājumam tādēļ, ka to izstrādājuši latvieši.

Cik daudz laika Elizabete pavadīja, veidojot mājaslapas?

“Man šķiet, ka katrai lapai veltīju apmēram dienu,” viņa teic. “Es zinu, ka tas viss izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība, bet to izdarīt bija ļoti vienkārši. Un rezultāts ir brīnišķīgs,” Elizabete piebilst.

2. Tik radošs, cik tava iztēle

#Cesisinside lapā atrodami ļoti daudz skaistas bildes. Elizabete uzskata, ka mājaslapas vizuālajā noformējumā ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes bildes un video, jo cilvēki, mājaslapu apmeklējot, var iesaistīt visas maņas. Viņas padoms – izmanto vizuāli pievilcīgus attēlus, kas piesaista uzmanību un izstāsta Tavu stāstu.

Tas pats attiecas uz tekstiem, ko liec savā mājaslapā. Zelta likums – laba daudz nevajag. Elizabete pati veido produktu aprakstus un izstrādā lapu saturu. Mēs jautājām, kāda ir viņas tekstu rakstīšanas formula un kas tos padara interesantus. “Es cenšos būt pēc iespējas patiesāka, kā arī cenšos tekstus veidot īsus un viegli uztveramus. Es ticu, ka viss skaistais ir vienkāršs,” viņa atbild.

“Tomēr rakstīšanas procesā es izmantoju vairākus noderīgus rīkus. Piemēram, Grammarly aplikācija man palīdz rakstīt angļu valodā. Ja gribu būt 100% pārliecināta par tekstu kvalitāti, dažkārt lūdzu padomu vai palūdzu tos pārlasīt savai draudzenei, kura ir kopīraitere.

Tomēr, ja runa ir par mājaslapu noformēšanu, viena no Elizabetes iecienītākajām Mozello iespējām ir skaistās veidnes, kurās bez problēmām var ievietot visu nepieciešamo informāciju un vizuālos materiālus. Nav svarīgi, vai runa ir par video, bildēm, vai tekstu. Vienkārši izvēlies, ko vēlies ievietot mājaslapā, un augšupielādē to. Elementāri!

Būtiski ir arī atrast lapas dizainu, kas piestāv vizuālajiem materiāliem un tekstam, ko vēlies publicēt. Mozello piedāvā dažādas mājaslapas dizainu sagataves, ko iespējams pielāgot tā, lai tās atbilst tieši Tavai gaumei un prasībām (dažus piemērus vari apskatīt šeit).

“Pielāgot Mozello mājaslapas dizainu ir super vienkārši. Tu varēsi izveidot mājaslapu, kas forši izskatās un darbojas nevainojami, arī tad, ja Tev nav pieredzes mājaslapu izstrādē,” viņa piemetina.

Turklāt jautājām, ko viņa ieteiktu iesācējiem, kas veido savu pirmo lapu. Lūk, pieci Elizabetes padomi:

  1. Izlem, kādēļ Tev ir vajadzīga mājaslapa
  2. Mājaslapas izveidei izmanto rīku, kas Tev patīk un kuram Tu uzticies
  3. Centies veidot pēc iespējas vienkāršāku saturu Paturi prātā teicienu “laba daudz nevajag”
  4. Īpašu uzmanību pievērs tam, lai uzrakstītu lielisku aprakstu sadaļai “Par mani”
  5. Nebeidz to uzlabot, līdz esi pilnībā apmierināts ar rezultātu.

Elizabete ierosina pavadīt laiku, lai definētu to, kāds ir Tava uzņēmuma vai idejas stāsts, jo tieši tas ir tas, kas cilvēkus interesē visvairāk. “Man ļoti patīk rakstnieka un oratora Saimona Sineka teiktais: “Cilvēki nepērk to, ko Tu dari, viņi pērk to, kādēļ Tu to dari.” Tādēļ nebaidies teikt to, ko domā, un pastāsti pasaulei par savu kaislību.

3. Atbalsta komanda vienmēr būs gatava Tev palīdzēt:

Lai gan Elizabete saka, ka nav saskārusies ar problēmām mājaslapas izstrādes procesā, viņa atzīst, ka ir sazinājusies ar Mozello atbalsta komandu. “Atbalsta komanda ir lieliska, es zinu, ka varu uz to paļauties. Mozello komanda nekavējoties atbildēja uz visiem maniem jautājumiem,” viņa stāsta.

Elizabete piebilst, ka viņai bijis diezgan garš saraksts ar lietām, ko viņa vēlas ieviest, lai uzlabotu #CesisInside un Franco Franco mājaslapu apmeklētāju pieredzi. Un viņa zina, ka šos uzlabojumus ieviest viņai palīdzēs Mozello komanda.

Secinājumi

Mozello piedāvā iespēju izveidot mājaslapu arī tad, ja tev nav bakalaura grāds datorzinātnēs vai tūkstošiem eiro, ko samaksāt uzņēmumam, kas to izveidos tavā vietā. Elizabete nešaubās, ka ar Mozello palīdzību var izveidot visdažādākā satura lapas – no internetveikala līdz blogam, kas apskata pilsētā pieejamos restorānus.

“Visvairāk man patīk tas, ka apgūt Mozello un tā piedāvātās iespējas ir tik vienkārši,” Elizabete secina. Mozello ir viegli izmantojams rīks, kas piedāvā neskaitāmas mājaslapas izstrādes iespējas – izveidot mājaslapu nekad nav bijis vienkāršāk.

Sāc savu ceļojumu ar Mozello šeit.