4 iemesli, kāpēc uzņēmumiem ar mājaslapu mobilajām versijām sokas labāk

Bruno Veberis
4 iemesli, kāpēc uzņēmumiem ar mājaslapu mobilajām versijām sokas labāk

Vai telefonā lasi ziņas? Iepērcies? Lasi blogus? Skaties video? Pasūti ēdienu? Ātri ieguglē vajadzīgo? Strādā, esot ceļā? Lielākā daļa cilvēku tā dara - vidēji cilvēks katru dienu viedtālrunī pavada vairāk nekā 3 stundas un 15 minūtes.

Uzņēmumiem vairs nepietiek tikai ar mājaslapu, ko var apskatīt datorā. Tā kā visi lielākie uzņēmumi savus pakalpojumus un produktus ir padarījuši pieejamus mobilajās ierīcēs, cilvēki ir pieraduši, ka viņu vajadzības tiek apmierinātas, atrodoties ceļā un jebkurā brīdī. Vēl jo vairāk – šobrīd viņi jau to sagaida.

Šī nav tikai šī brīža tendence. Ir paredzēts, ka paļaušanās uz mobilajām ierīcēm turpinās pieaugt un līdz 2025. gadam 72% pasaules interneta lietotāju internetu izmantos tikai viedtālruņos. Tie ir 3,7 miljardi cilvēku.

Tev jābūt tur, kur ir Tavi klienti. Tas ir jebkura veiksmīga biznesa pamats. Ja Tev nav mājaslapas mobilās versijas vai, vēl sliktāk, ja tā cilvēkiem nešķiet saistoša un nav ērti lietojama, Tu zaudēsi potenciālos klientus.

Nepārliecinājām? Lūk vēl četri diezgan nopietni iemesli, kas Tevi apstiprina to, ka bez mājaslapas vai e-veikala mobilās versijas nekur netikt!

1. Tavs klients to sagaida

Kā jau minēts iepriekš, mājaslapas mobilā versija nav tikai šī brīža tendence, ko var neņemt vērā. Tā ir jaunā realitāte. Jaunās mobilās funkcijas tiek nepārtraukti attīstītas, un gandrīz visu, ko var izdarīt portatīvajā datorā, tagad bez problēmām var izdarīt arī viedtālrunī.

Tiek paredzēts, ka 2021. gadā vairāk nekā puse no visas e-komercijas tirdzniecības tiks veikta mobilajās ierīcēs. Tas nozīmē, ka laba mājaslapa mobilajām ierīcēm ir gluži kā veikala vitrīna pilsētas noslogotākajā iepirkšanās ielā.

3 no 4 patērētājiem izvēlas iepirkties, izmantojot mobilo tālruni, jo tas ietaupa laiku.

Turklāt sērfošana dažādās mobilajās mājaslapās ir kļuvusi par ierastu izklaidi, kas visbiežāk noved pie pirkuma.

Cilvēki grib saņemt vēlamos produktus un informāciju ātri un viegli, un, ja Tu viņiem to nevari nodrošināt, klienti vai nu dosies kaut kur citur, vai arī neieteiks Tavu zīmolu citiem.

2. Google apbalvo labas mobilās mājaslapas ar augstāku SEO vērtējumu

Tā kā lielākā daļa lietotāju tagad izmanto Google meklētāju savās mobilajās ierīcēs, Google piešķir augstāku SEO vērtējumu mobili-optimizētām lapām.

Turklāt, kopš 2019. gada jūlija Google ir iespējojis jauno mājaslapu indeksēšanu mobilajās ierīcēs - primārā lapa, ko Google meklē, aprēķinot tās meklētājprogrammas vērtējumu, ir mobilā versija.

Tas nozīmē, ka Tavā mobilās versijas mājaslapā ir jābūt tādam pašam saturam un SEO optimizācijai kā datora versijā, pretējā gadījumā netiks pilnībā izmantotas organiskās apmeklētāju plūsmas iespējas. Turklāt tā ir jāoptimizē, lai nodrošinātu lietotājiem lielisku pieredzi, ja vēlies ierindoties meklētājprogrammas rezultātu lapas (SERP) augšgalā.

3. Mobilo ierīču lietotāji iepērkas vairāk

90% patērētāju apgalvo, ka mobilās iepirkšanās pieredzi vajadzētu uzlabot. Lielākā daļa cilvēku norāda, ka iepirkšanās, izmantojot datoru, ir ērtāka. Patērētāji izmanto savas mobilās ierīces, lai sērfotu internetā, nevis iepirktos.

Tomēr, neskatoties uz to visu, mobilo ierīču lietotāji iepērkas vairāk. Kā gan tas var būt?

Mēs jau iepriekš pieminējām ērtību. Lielākā daļa no mums nenēsā portatīvos datorus aizmugurējā kabatā, tāpēc ikreiz, kad cilvēkam kaut kas ātri ir nepieciešams, viedtālrunis ir tā ierīce, ko izmanto.

Turklāt patērētāji mobilajās ierīcēs mēdz izpētīt produktus. Atsauksmju lasīšana, produktu pārbaudīšana, cenu salīdzināšana - tā ir ierasta lieta, ko darīt, atrodoties ceļā, kad paņemts pārtraukums birojā, gaidot autobusu vai pastaigājoties.

Neatkarīgi no tā, vai cilvēki veic pirkumu viedtālrunī vai datorā - galvenais faktors ir tas, ka mobilajam tālrunim ir galvenā loma pirkšanas lēmuma pieņemšanā. Ja Tu neesi ierauts izpētes procesā, tad, visticamāk, neko arī nenopirksi.

4. Tu vari sasniegt vairāk cilvēku

Papildus tam, ka viedtālruņus lieto arvien vairāk, vēl viens nozīmīgs faktors, kas ļauj sasniegt vairāk cilvēku, ir sociālie tīkli.

Mobilā komercija iet roku rokā ar sociālajiem tīkliem. 80% no sociālo tīklu pārlūkošanas notiek, izmantojot mobilās ierīces, un 55% no mobilajiem pircējiem apgalvo, ka viņi ir iegādājušies vēlamo produktu, ieraugot to sociālajos tīklos.

Ņemot vērā sociālo tīklu ātro tempu, cilvēki, visticamāk, nekavējoties sameklē vēlamo un izpēta visu savos viedtālruņos, nevis uzraksta atgādinājumu, lai vēlāk to apskatītu savā datorā. Tas arī ir iemesls, kāpēc mājaslapas mobilā versija ir tik svarīga. Turklāt laba izskata mobilā lapa arī palielina iespēju, ka ar to dalīsies sociālajos tīklos gadījumos, kad cilvēki meklē rekomendācijas vai ieteikumus.

Ko tas nozīmē Mozello lietotājiem?

Par laimi, visiem Mozello lietotājiem jau ir mājaslapas vai interneta veikala mobilā versija. Tu jau izmanto iepriekš minētās priekšrocības! Pateicoties adaptīvajam dizainam, mājaslapas un interneta veikali, kas tiek veidoti ar Mozello, ir pilnībā draudzīgi mobilajām ierīcēm.

Būtībā tas nozīmē to, ka Tava izveidotā mājaslapa pielāgosies jebkuras klienta izmantotās ierīces izmēriem. Tāpēc Tev nav jāpieliek papildu pūles, lai nodrošinātu lielisku mobilo pieredzi.

Mājaslapas mobilās versijas izveide un uzturēšana neprasa papildu maksu, un, tā kā nav jāuztraucas par tās izveidošanu, Tev būs vairāk laika, lai veltītu to lietām, kas ir patiešām svarīgas, piemēram, sava uzņēmuma attīstīšanai.

Mozello mobilā pieredze ir tik patīkama, ka tā nāks par labu ne tikai klientiem, bet arī Tev pašam. Piemēram, ir vienkārši pievienot jaunus produktus, atrodoties ceļā un izmantojot telefonu. Rediģē tekstus bez piepūles, maini attēlus un pārvaldi esošos produktus, kad vien vēlies.

Ja esi Mozello klients, Tu jau esi gatavs mobilo ierīču pasaulei. Ja vēl neesi – pievienojies jau tagad, lai izmantotu visas priekšrocības, ko sniedz viegli izveidojamās mājaslapu mobilās versijas telefoniem.