7 asinis stindzinošas (un ienesīgas) Helovīna mārketinga idejas

Bruno Veberis
7 asinis stindzinošas (un ienesīgas) Helovīna mārketinga idejas

Kā zināms, oktobrī pasaulē atzīmē Helovīnu jeb Visu svēto nakti – tā ir diena, kad ļaudis apģērbjas dažādos kostīmos un apbruņojas ar pietiekami daudz saldumiem, lai nekļūtu par upuri kādam velnišķīgam praktiskajam jociņam.

Helovīnu atzīmē jau aptuveni 2000 gadus, un tie joprojām ir vieni no populārākajiem svētkiem pasaulē. Šo svētku popularitāti izprast nav tik vienkārši; to pētījuši vairāki sociologi, secinot, ka cilvēki šajos svētkos meklē kādu brīnumu vai iespēju.

Arī pārdošana Helovīna laikā sasniedz iespaidīgus apjomus. 2018. gadā šajā laikā amerikāņi iztērēja aptuveni 9 miljardus ASV dolāru, kas nozīmē, ka vidusmēra Amerikas iedzīvotājs iztērēja 86,79 dolārus, lai sagatavotos šīm svinībām.

Cilvēki Helovīnam sāk gatavoties vēl pirms pienācis septembris. Tas nozīmē, ka labākais laiks, kad sākt pielietot Helovīna mārketinga stratēģijas būtu no septembra līdz oktobra beigām.

Tomēr Tev droši vien ienācis prātā jautājums – ko cilvēki pērk, lai gatavotos Helovīnam? Lielākoties, protams, saldumus, bet arī dekorācijas, kostīmi un maskas šajos svētkos iet uz urrā.

Bet ko darīt, ja Tavs veikals nepārdod nedz kostīmus, nedz pasākumu dekorācijas? Neuztraucies, Tu tāpat vari izmantot kādu Helovīna burvestību – piemēram, pie papildu ienākumiem tikt palīdzēs radošas un spocīgas dekorācijas Tavā internetveikalā.

Tieši tādēļ mēs esam izveidojuši sarakstu ar 7 Helovīna mārketinga idejām, kas šajā tumšajā laikā liks Tavam veikalam mirdzēt.

 1. Atlaižu kodu medības

Avots: Twitter

Nē, mēs nerunājam par 18. gadsimta raganu medībām – atlaižu kodu medības ir nekaitīgs veids, kā veicināt pārdošanu tavā internetveikalā tieši šobrīd.

Pārvērt savu veikalu spēles laukumā un vairākos nejauši izvēlētos preču aprakstos iekļauj dažāda apjoma atlaižu kodus. Paziņo par šīm medībām sociālajos tīklos un spēle var sākties!

Tomēr neaizmirsti ieviest arī atbilstošus noteikumus, piemēram, katru atlaižu kodu var izmantot tikai vienreiz, tikai viena persona, turklāt tas ir derīgs tikai līdz 31. oktobra pusnaktij. Koda atradējs to ieraksta attiecīgajā lodziņā pie norēķināšanas, lai uzzinātu, vai viņš ir pirmais.

Atceries, ka atlaides koda summai nav obligāti jābūt lielai – galveno prieku dalībniekiem rada spēle.

Ja vēlies ko tradicionālāku – vari arī vienkārši izziņot Helovīna atlaižu kodus. Izveido uznirstošu paziņojumu (izmanto Engaga rīku, kas ir iebūvēts Tavā Mozello e-veikalā), kas visiem lapas apmeklētājiem paziņos par Helovīna akciju.

2. Izveido sava produkta Helovīna versiju

Avots: Etsy

Vēl viena ideja ir noformēt Tevis piedāvātās preces vai pakalpojumus Helovīna tematikā. Piemēram, ja Tavs veikals pārdod rotaslietas, vari izveidot jautrus skeletu auskarus, bet keramikas izstrādājumu pārdevēji var apsvērt ieviest, piemēram, krūzītes ķirbja formā. Ja Tev trūkst iedvesmas, apskaties, ko cilvēki tirgo Etsy, vai smelies idejas vietnē Pinterest.

Ko darīt, ja esi mūziķis, bet tavas dziesmas nav saistītas ar Helovīnu? Nekādu problēmu! Izdomā, kā savu mūziku pasniegt svētku noskaņās. Izveido savas populārākās dziesmas tematisku remiksu vai, piemēram, pārdod ķirbjus ar savu autogrāfu.

Turklāt, lai pievienotu papildu odziņu, Tu vari pārdotās preces iepakojumu izdekorēt ar nelielu, bet efektīvu elementu (konfektēm, krāsainiem konfeti, mākslīgu zirnekli vai ko citu). Liec lietā izdomu un Tev noteikti izdosies atrast veidu, kā radīt svētku noskaņu!

3. Bloga raksts ar Helovīna idejām

Avots: Man Repeller

Nākamā ideja – noskaņu kolāža vai bloga raksts Helovīna tematikā. Varbūt Tev ir idejas par to, kā sarīkot superīgāko Helovīna ballīti, vai padomi interesantiem un oriģināliem Helovīna kostīmiem? Uzraksti par to bloga rakstu!

Vai arī Tu vari izveidot Adamsu ģimenes bilžu kolāžu, kas kalpo kā iedvesma tematiskam pasākumam, protams, neaizmirstot iekļaut linkus uz dažādām precēm, kas palīdzēs izveidot noskaņu (sāc ar tām, ko piedāvā Tavs veikals).

Nebaidies būt drosmīgs – varbūt Tu vari izveidot specirakstu par to, kā izveidot brālēna Tā kostīmu (iedvesmu meklē šeit).

 4. Helovīna jaunumu lapa

Avots: Really Good Emails

Šī nebūs parasta jaunumu lapa. Helovīna laikā pat visvienkāršākie e-pasti kļūst baisi.

Protams, Tu vēlies klientiem paziņot par jaunākajiem piedāvājumiem, bet liec lietā izdomu – piemēram, pievieno idejas, kā tavi klienti var izjokot savus draugus, kolēģus vai ģimenes locekļus.

Meklē ko citu? Lūk, vēl dažas idejas:

Te būs iedvesma e-pastu virsrakstiem.

 5. Nomaini produktu nosaukumus uz ko baisu

Avots: Nasty Gal

Helovīna laikā viss parastais kļūst neparasts. Un šoreiz ar to mēs domājam Tavu preču nosaukumus.

Piemēram, “priecīgā krūze” Helovīna laikā kļūst par “apburto krūzi”. Bet “lāses” formas auskari kļūst par “asins lāses” formas auskariem. Nav svarīgi, ko Tu pārdod – rotaslietas, traukus, vai ko citu – šo metodi var pielāgot jebkuram produktam.

Iedvesmai vari apskatīties modes zīmola Nasty Gal preces – šis zīmols ieguvis popularitāti ar oriģinālajiem preču nosaukumiem. Lūk, daži no viņu īpašajiem Helovīnu apģērbiem: “ghouls just want to have fun”, “You're Creepin' Meow-t”, un “It's Going Tibia Okay”. Stilīgi, ne?

6. Reklāmas, kas spokojas sociālajos tīklos

Avots: Adweek

Neaizmirsti par reklāmu sociālajos tīklos, lai piesaistītu potenciālos pircējus. Piemēram, izvieto individualizētu reklāmu Facebook, kas orientēta uz tiem patērētājiem, kas nesen apmeklējuši Tavu lapu, bet nav pabeiguši pirkumu. Ievilini viņus savos tīklos, izmantojot reklāmas Helovīna tematikā.

Tomēr šīm reklāmām jābūt tādām, kas liks matiņiem uz viņu pakaušiem sacelties stāvus. To vari panākt ar efektīviem vizuālajiem materiāliem un oriģināliem reklāmrakstiem.

Piemēram, Svedka Vodka izveidoja baisas Helovīna reklāmas, kas pēcāk spokojās tiem apmeklētājiem, kas bija uzklikšķinājuši uz viņu kokteiļu receptes. Šīs lamatas viņus aizveda uz Svedka mājaslapu, kura sāka atskaņot video. Pēc tā noskatīšanās klientiem sekoja “lāsts” – mērķorientētas reklāmas sociālajos tīklos, pamatojoties uz viņu atrašanās vietu, mīļākajiem dzērieniem un interneta pārlūkošanas ieradumiem.

Tavai reklāmas kampaņai nav jābūt tik sīki izstrādātai, bet Tu vari aizņemties ideju par reklāmas “lāstu”, kas seko tavas lapas apmeklētājiem.

Lūk, dažas citas Helovīna reklāmu idejas.

7. Bezmaksas piegāde

Avots: Pinterest

Vai zini, kas ir saldāks pat par Helovīna saldumiem? Bezmaksas piegāde.

To var uztvert kā “saldumus vai izjokosim” mūsdienu versiju, bet šoreiz gan bez izjokošanas. Izvēlies veidu, kā šo dāvanu klientiem pasniegt – vai piedāvāt kodu, kas pircējiem jāievada pašam, vai vienkārši visām precēm piemērot bezmaksas piegādi.

Lai ko Tu arī izvēlētos, mēs varam garantēt, ka šī mārketinga stratēģija darbosies un radīs papildu ieņēmumus. Statistika nemelo – aptuveni 87 procenti tiešsaistes pircēju izvēlas iepirkties veikalā, kas piedāvā bezmaksas piegādi. Tādēļ esam pārliecināti, ka šī taktika strādās un nesīs pozitīvus rezultātus.

Secinājumi

Helovīns ir brīnišķīgi svētki. Tie ir jautri, krāsaini un nedaudz spocīgi. Tā kā šie svētki ir tik populāri, būtu grēks neizmantot kādu no minētajām mārketinga idejām, kas noteikti palīdzēs Tev palielināt internetveikala pārdošanas apjomus.

Tomēr paturi prātā vienu – tavām idejām jābūt asprātīgām, smieklīgām un jānāk no sirds. Nebaidies būt dīvains, jo tieši šajos svētkos īpašu lomu spēlē viss baisais un jocīgais.

Savukārt ja Tavs veikals īsti neiederas Helovīna nišā – ir simtiem citu veidu, kā šo svētku noskaņojumu vari pielāgot savam pastāvīgajam sortimentam. Tev tikai jāķeras pie darba un jāizdomā, kas darbosies Tavā gadījumā!