Ievērojami paplašināta interneta veikalu funkcionalitāte un citas jaunas Mozello iespējas

Bruno Veberis
Ievērojami paplašināta interneta veikalu funkcionalitāte un citas jaunas Mozello iespējas

Pēdējā gada laikā esam pievienojuši desmitiem jaunas iespējas un uzlabojumus, kas atvieglo darbu un ļauj uzlabot gan interneta veikalu un mājaslapu funkcionalitāti, gan vizuālo noformējumu. Lasi tālāk, lai uzzinātu vairāk.

Interneta veikala uzlabojumi

Esam klausījušies klientu ieteikumos un interneta veikalu iespējas saņēmušas kārtējo papildinājumu. Turpmāk sava interneta veikala izveide, preču tirgošana un pārvaldīšana būs vēl ērtāka un iespējām bagātāka.

Iespēja papildināt pasūtījuma apstiprinājuma e-pastus un rēķinus, pievienojot tajos papildus tekstu

Tagad vari pavisam ērti un vienkārši ievietot savos rēķinos un pasūtījuma apstiprinājuma e-pastos kādu svarīgu papildus informāciju.

Lai ievietotu papildus informāciju pasūtījuma apstiprinājuma e-pastos, spied:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> E-pasti

Tālāk redzēsi, ka ir divi lauki, kur pirmais būs teksts, kurš rādīses apstirpinājuma e-pasta sākumā, bet otrs būs teksts, kurš rādīsies šī e-pasta beigās.

Lai ievietotu papildus informāciju pasūtījuma apstiprinājuma e-pastos, spied:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Rēķini

Šajā logā vari ievadīt tekstu, kurš būs redzams Tavu rēķinu apakšā.

Piemēri:

  • "Rēķins sagatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta."
  • "Ja maksājuma uzdevumu nosūtīsiet mums pa e-pastu, pasūtījums tiks apstrādāts ātrāk."
  • "Ņemiet vērā!!! Mums ir jauns konta numurs."
  • Jebkāda cita svarīga informācija, kuru Tu gribi nodot klientiem saņemot rēķinu.

Veikala produkta lapas izkārtojuma izvēle

Turpmāk savam interneta veikalam vari izvēlēties piemērotāko produkta skata attēlojumu. To vari izvēlēties, atverot jebkuru produktu un spiežot uz pogas Mainīt izkārtojumu.

Tālāk vari izvēlēties kādu no pašlaik pieejamiem skatiem:

  • Lielāks uzsvars uz produkta aprakstu
  • Produkta attēli pa labi (uzsvars uz produkta attēliem)
  • Produkta attēli pa kreisi (uzsvars uz produkta attēliem)

Iespēja kopēt produktus

Pagājuši ir tie laiki, kad, lai izveidotu līdzīgus produktus, ir jāsāk produkta izveide no sākuma un jāatkārto vienas un tās pašas darbības. Tagad vari tos ērti pārkopēt un pielāgot, padarot procesu krietni patīkamāku un ievērojami ietaupot laiku.

Lai to paveiktu atver Kataloga pārvaldnieku un izvēlies produktu, kur vēlies kopēt. Tālāk atveroties produkta rediģēšanas logam redzēsi pogu Kopēt.

Tālāk ievadi jaunā produkta nosaukumu, pievieno bildes un, ja nepieciešams, vari ātri pielāgot aprakstu vai citus parametrus, kuri būs automātiski saglabājušies.

Iespēja ērti ievietot Facebook pikseļa ID

Tagad savā interneta veikalā vari pilnvērtīgi izmantot Facebook reklāmas dotās iespējas un izsekot visas Tev vērtīgās darbības. Piemēram - add to cart, checkout, complete purchase, product search, page view.

Viss, kas Tev jāizdara Mozello pusē ir jāiekopē Facebook pikseļa ID numurs tam paredzētajā laukā, kuru vari atrast vadības panelī spiežot uz ikonas Uzstādījumi. Kad to būsi paveicis, Facebook sāks iegūt statistiku par šīm sekojošajām darbībām un Tu varēsi izveidot auditorijas un personalizētākas reklāmas kampaņas.

SEO draudzīgas saites veikala produktiem un kategorijās

Turpmāk visām jaunajām veikala kategorijām un produktiem automātiski veidosies SEO draudzīgas saites, kuras ģenerēsies balstoties uz kategorijas un produkta nosaukumu, kas palīdzēs Tavam veikalam un produktiem būt konkurētspējīgākiem meklētājprogramās. SEO draudzīgas saites ir iespējams pievienot arī jau savadītajiem produktiem un kategorijām.

Lūdzu ņem vērā, ka SEO draudzīgas saites rekomendējams ievadīt vienreiz un pēc tam nekad vairs nemainīt, jo SEO saites maiņa izraisa produkta lapas adreses maiņu un padara iepriekšējo SEO saiti nederīgu un nesasniedzamu (šis negatīvais efekts neattiecas uz vecā tipa ne-SEO saitēm, kas saturēja kategorijas un produkta identifikatorus, tās joprojām paliks funkcionālas paralēli jaunajai SEO draudzīgajai saitei). Tātad SEO draudzīgu saiti var droši veidot, bet labāk to darīt tikai vienreiz un pēc tam nemainīt.

Lai pielāgotu saiti kategorijām:

  • Atver sadaļu Katalogs,
  • izvēlies kategoriju, kurai vēlies pielāgot saiti un spied uz zīmulīša ikonas,
  • ievadi vēlamo saiti lauciņā Grupas sadaļas saite.

Lai pielāgotu saiti individuāliem produktiem:

  • Atver sadaļu Katalogs,
  • izvēlies produktu, kuram vēlies pielāgot saiti,
  • atver produkta papildus parametrus,
  • ievadi vēlamo saiti lauciņā Produkta lapas saite.

Logo ievietošana pirkuma apstiprinājuma e-pastos un rēķinos

Tagad vari veicināt tēla atpazīstamību, automātiski ievietojot sava uzņēmuma logo rēķinos un apstiprinājuma e-pastos, kurus saņems Tavi klienti.

Šo iespēju vari atrast:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Pamatuzstādījumi

Veikala preču datu imports un eksports, izmantojot CSV failus

Tagad ir iespējams gan importēt, gan eksportēt preces, izmantojot CSV failus.

Šī iespēja izteikti noderēs tiem klientiem, kam ir liels produktu skaits. Tādējādi atvieglojot produktu ievietošanu un pārvaldīšanu.

Kas ir CSV? CSV ir faila formāts, kuru var izveidot un pārvaldīt Excel, Google Sheets vai Numbers (MacOS) programās.

Kas Tev jāzina? Lai sāktu preču importu un eksportu, sākumā obligāti nepieciešams iepazīties ar datu lauku formātu un sagatavoto dokumentāciju, kuru atradīsi spiežot šeit.

Dokumentācijā ir soli pa solim izskaidrots kā pareizi izveidot un formatēt CSV failu, lai Mozello to atpazītu. Tomēr neuztraucies, ja kaut kas ir neskaidrs, jo vari droši sazināties ar mūsu atbalsta komandu.

Produktu importu un eksportu vari atrast sadaļā:
Katalogs -> Kataloga pārvaldnieks

Citi interneta veikalu uzlabojumi


Grozā ievietoto preču atcerēšanās.

Ja veikala apmeklētājs būs pievienojis preces grozam, bet aizvērs pārlūku, nepabeidzot pirkumu, tad apmeklējot Tavu interneta veikalu vēlāk, produkti aizvien būs redzami grozā un klients varēs turpināt iepirkšanos.

Klienta datu atcerēšanās pirkuma noformēšanas formā.

Klientam pie pirkuma noformēšanas ir iespēja ielikt ķeksīti laukā "Atcerēties manus datus uz šīs ierīces". Tas īpaši atvieglos iepirkšanās ērtumu un ātrumu regulārajiem klientiem, jo tiem veicot nākamos pirkumus nebūs visa informācija jāvada par jaunu.

Piegādes veidu un cenu norādīšana pa valstīm un ģeogrāfiskiem reģioniem.

Preču meklēšanas iespēja kataloga redaktorā.

Ja Tev ir liels skaits produktu, tad noteikti būs ērtāk atrast un pārvaldīt preces, vienkārši izmanto preču meklētāju, kurš atrodams kataloga pārvaldnieka labajā augšējā stūrī.

Atšķirīgas ikonas apmaksātiem un neapmaksātiem pasūtījumiem.

Uzreiz vari atšķirt kāds ir pasūtījumu statuss, jo tiem blakus redzēsi ikonas, kuras ļaus uzreiz saprast, kuri pasūtījumi ir apmaksāti un kuri nē.

Atlikuma atjaunošanas iespēja dzēšot pasūtījumu.

Saņēmi pasūtījumu, bet nācās to atcelt? Vari spiest uz krustiņa, lai to dzēstu un izvēlēties automātiski atjaunot pieejamo preces atlikumu.

Rēķinos redzama piegādes vai pakomāta adrese.

Turpmāk gan Tev gan pircējam būs vieglāk pārliecināties, ka piegādes adrese ir norādīta pareizi, kā arī atvieglos paciņas sagatavošanu ja Tu drukā rēķinus un liec klāt pie preces to izsūtot.

Uzlabojumi mājaslapām un dizainam

Papildus regulārajai optimizācijai un dažādiem mazāku kļūdu labojumiem arī dizains un mājaslapu izveides funkcionalitāte ir saņēmuši visvairāk pieprasītās iespējas.

Iespēja kopēt mājaslapas sadaļas

Tagad vari ērti nokopēt mājaslapas sadaļas un ietaupīt kaudzēm laika un pacietības, jo nebūs jāsāk vairs no nulles brīžos, kad:

  • vēlies izveidot vairākas sadaļas ar līdzīgu izkārtojumu,
  • vēlies kopēt sadaļas starp vairākām valodām.

Kā to paveikt?

  • Galvenajā rīkjoslā spied uz Sadaļas;
  • Tālāk spied uz Pievienot sadaļu;
  • Tad izvēlies Citas lapas kopija;
  • Spied uz sarakstā esošās sadaļas, kuru velies kopēt;
  • Ievadi jaunās sadaļas nosaukumu un adresi, kā arī ja vēlies vari uzreiz pielāgot papildus parametrus, tad spied Saglabāt.

Rezultātā tava sadaļa ar visu tekstu, attēliem un izkārtojumu ir duplicēta.

Aizpildāmo formu datu eksports CSV formātā

Tagad vari eksportēt/lejuplādēt mājaslapā esošo formu datus CSV formātā, lai varētu tos tālāk ērti apskatīt un apstrādāt, izmantojot Excel, Google Sheets vai Numbers (MacOS).

Lai to paveiktu:


  • Atrodi formu, kuras datus vēlies eksportēt
  • Spied uz pogas Saņemtie dati
  • Spied uz pogas Eksportēt

Fiksēta izvēlnes josla

Izvēlne ir pieejama brīdī, kad apmeklētājs sāk ritināt lapu, rezultātā Tavas mājaslapas vai interneta veikala izmantošana lietotājam kļust krietni ērtāka, jo, lai pārietu uz cirtu lapu, nav vairs jāritina atpakaļ uz sākumu.

Ieskats nākotnē…

Parasti mēs nesteidzamies iespēju ieskatīties nākotnē, bet šoreiz mēs esam ļoti tuvu vēl vienas ļoti pieprasītas iespējas pievienošanai, kas atklās vēl līdz šim nebijušas tirgošanās iespējas Mozello esošajiem un jaunajiem klientiem.

Iespēja tirgot digitālus produktus (failus)

Pavisam drīz Tu savā Mozello veidotajā interneta veikalā varēsi ērti sākt tirgot arī:

  • fotogrāfijas
  • e-grāmatas
  • dziesmas
  • dāvanu kartes
  • jebkādus citus digitālus failus

Digitālos produktus Tu varēsi augšupielādēt Mozello platformā un, klientam veicot apmaksu, tie saņems faila lejupielādes saiti un instrukcijas.

Iespēja īpaši noderēs daudziem radošās nozares cilvēkiem, kā arī tiem, kas piedāvā dažādus izglītojošus materiālus un pakalpojumus.