Jaunums! Fontu kombinācijas tavai mājas lapai

Bruno Veberis
Jaunums! Fontu kombinācijas tavai mājas lapai

Nesen ieviesām ilgi gaidītu un pieprasītu papildinājumu - Fontu kombinācijas. Tagad ikviens Mozello lietotājs savai mājas lapai var piešķirt "odziņu", izvēloties kādu no daudzām dizaineru rūpīgi atlasītām fontu kombinācijām.

Lai izmantotu šo iespēju, ienāc Mozello platformā un labajā malā jūsu kontroles panelī zem "Dizains", nospied "Mainīt fontus". Tālāk atliek vien izdarīt izvēli, gluži kā zemāk redzamajā attēlā.

Fontu nomaiņu Tavai mājas lapai padarījām maksimāli vienkāršu, jo viss kas jādara ir jāizvēlas kombinācija un uz tās jāuzspiež. Rezultātā visai mājas lapai automātiski nomainās fonti un nekas papildus nav jādara.

Fonti kā komunikācijas sastāvdaļa

Fonti, patiesībā, ir ļoti svarīga cilvēku komunikācijas sastāvdaļa. Tie ir visur! Reklāmās, grāmatās, mākslā un teju jebkur, kur redzam tekstu. Caur tiem mēs sazināmies ar īsziņām, e-pastiem un ar tiem mūsdienās iegūstam lielāko daļu informācijas.

7 fakti par fontiem un to īpašībām

1. Pētījumos par ceļa zīmēm atklāts fakts, ka tieši norādes, kuras rakstītas ar mazajiem burtiem ir vienkāršāk salasāmas lielā ātrumā.

2. Izrādās, ka fonta izmērs, kurš ir mazāks par 4 pikseļiem ir nelasāms. Attēlā ir izmantots 4 pikseļu fonta izmērs. Vai vari salasīt?

3. Izrādās, ka fontiem ir arī katram savs dzimums. Fonti tiek uzskatīti par vīrišķiem, ja tie ir biezi, roboti vai izskatās smagnēji. Savukārt, par sievišķiem fontiem uzskata smalkākus, viļņotus un dažādi izliektus, kā arī kaprīza izskata fontus.

4. Fontiem ir dažādi nosaukumi un tiem klāt ir arī apzīmējumi. Divi no tiem ir "sans" un "serif". Izrādās, ka "serif" var uzskatīt par fontu kājiņām. Savukārt, "sans" tulkojot no Franču valodas nozīmē "bez". Līdz ar to "Sans Serif" var tikt saukti par bez kājiņu fontiem.

5. Populārais "I Heart (Love) New York" logo dizains tika veidots 1977. gadā, un tajā ir izmantots American Typewriter fonts.

6. Pasaulē pieprasīto grāmatu "Harijs Poters" un "Bada Spēles" daļas sastādītas un izdotas ar Garamond fontu, jo tas ir izcili piemērots printēšanai un lasīšanai.

7. Fontiem ir spēja neapzināti ietekmēt cilvēka uztveri. Tie spēj likt cilvēkam uzticēties un norādīt uz kvalitāti, tomēr tie spēj arī atbaidīt un likt apmeklētājiem domāt, ka saturs nav kvalitatīvs un uzticams.

Vērts piebilst, ka arī citi vērīgi papildinājumi un funkcijas ir ceļā pie jums. Līdz ar to, ja vēlies saņemt vairāk līdzīga satura informāciju un jaunumus no Mozello, tad vari pievienoties mums sociālajos tīklos. (Draugiem.lv, Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+)