Laiks beigt aplaupīt sava uzņēmuma izaugsmi, jeb 3 mīti par mājaslapas izveidi

Bruno Veberis
Laiks beigt aplaupīt sava uzņēmuma izaugsmi, jeb 3 mīti par mājaslapas izveidi

Izrādās, ka apkārt klejo argumenti, atrunas jeb, precīzāk sakot, mīti, kas terorizē un attur uzņēmējus veidot savas mājaslapas un interneta veikalus. Kādas tam ir sekas? Aplaupītas un ierobežotas uzņēmuma izaugsmes iespējas.

Pakļaušanās šiem mītiem nozog:

  • klientus, jo lielākā daļa cilvēku visu informāciju meklē internetā;
  • laiku, kuru varētu ieguldīt izaugsmei vai atpūtai;
  • plašas iespējas efektīvi attīstīt biznesu internetā;
  • konkurētspēju, jo ja Taviem konkurentu uzņēmumiem būs mājaslapa, bet Tev nē… tad.. nu… klienti vējā.

Līdz ar to, šī raksta mērķis ir šos mītus atmaskot un samīt pirms tie spējuši skart arī Tevi un Tavu uzņēmumu.

Mīts 1: Manam uzņēmumam mājaslapa nav vajadzīga

Ticot šim mītam, tas noved pie tā, ka uzņēmums paliek bez profesionālas virtuālās vizītkartes, kas, ņemot vēra mūsdienu vidi, nav tā veiksmīgākā biznesa stratēģija.

Kad šis mīts kļūst par postošu sabiedroto?

  • Brīdī, kad ideja, ka uzņēmums ir par mazu, nav pietiekoši zināms. Līdz ar to mājaslapa ir lieka, jo neviens par to nezinās un to neapmeklēs.
  • Domājot, ka mājaslapa nepieciešama tikai tad, ja tiek tirgotas preces, bet, ja ir pakalpojums, tad tai īsti nav jēgas, jo ko tad tie apmeklētāji lapā darīs?

Kāda tad ir patiesība?

Mūsdienās mājaslapa ir nepieciešama ikvienam uzņēmumam, kurš sevi uztver nopietni un vēlas attīstīties. Neskatoties uz to, vai tas ir mazs, liels, tirgo preces vai piedāvā pakalpojumus - mājaslapai ir jābūt. Kādēļ?

Uzņēmuma mājaslapa pilda svarīgas funkcijas:

  • Tā sniedz iespēju kodolīgi jebkurā minūtē, stundā, dienā ērti un pārskatāmi klientiem atrast un iepazīt visu svarīgāko informāciju par Tavu uzņēmumu, tā produktiem vai pakalpojumiem.
  • Tā veicina uzticamību Tavam produktam vai pakalpojumiem, jo uzņēmums uzreiz izskatās profesionāls, nopietns un uzticams.
  • Tā kalpo kā pamata sastāvdaļa daudziem biznesa attīstības rīkiem un reklamēšanas stratēģijām.

Mīts…? Samīts! Ejam tālāk…

Mīts 2: Man ir uzņēmuma Facebook lapa. Pilnīgi pietiek, mājaslapu nevajag!

Šis ir spēcīgākais no rakstā minētajiem mītiem. No vienas puses šāda ideja izklausās ļoti reālistiska un vienkārša, bet, kad nedaudz atkāpjas un paskatās no malas, tad atklājas, ka visa biznesa funkciju pildīšana un uzturēšana internetā, izmantojot tikai Facebook uzņēmuma lapu, nav nekāds rožu dārzs.

Kāda ir realitāte?

Lielākoties šāda stratēģija ir vairāk nogurdinoša un laikietilpīga nekā efektīva.

Tirgoties Facebook ir kā mēģināt pārdot preces vai pakalpojumus cilvēkiem, kas pavada laiku bārā ar draugiem.

Savukārt, pie lielākiem apjomiem tas sāk palikt ļoti laikietilpīgi un samazina Tavus apgriezienus, jo viss ir jādara pašam un nekas bez Tavas klātbūtnes un iesaistes nevar notikt.

Jāmin gan, ka Facebook ir lielisks rīks, kas dod iespēju izvietot saistošu, uzrunājošu vai noderīgu saturu un izvietot reklāmu, tādejādi komunicējot, izraisot interesi un veidojot attiecības ar vēlamo mērķauditoriju.

Salīdzinot ar mājaslapu, Facebook uzņēmuma lapa nav tik piemērota, lai pārskatāmi izvietotu visu svarīgāko informāciju par Tavu biznesu un pildītu daudzas tam svarīgās funkcijas. Bieži vien lielāko daļu laika nākas pavadīt atbildot uz ziņām un jautājumiem, kurus varētu efektivāk atbildēt mājaslapā, atbrīvojot sev laiku.

Bez tam… Facebook mitinās ļoti daudz lietotāju uzmanības zaglīšu. Reklāmas, citu uzņēmumu saturs un vēl tam pa vidu draugu izvietotais saturs.

Facebook drīzāk lieliski kalpo kā atbalsta kanāls Tavam uzņēmumam, nevis kā pilnvērtīgas un profesionālas uzņēmuma mājas internetā.

Rezultātā bez mājaslapas Tu īsti nevari…

  • automatizēt darbības, kuras mēģinot paveikt caur Facebook atņem daudz laika. Ar mājaslapu vai interneta veikalu Tavs klients jebkurā diennakts laikā varēs ērti apskatīt produktus, uzzināt visu informāciju, noformēt pirkumu, saņemt un apamksāt rēķinu, un pats labākais šajā visā, ka Tev nav jābūt klāt visos šajos soļos. Tikmēr Tu vari koncentrēties uz pārējo, kas Tev svarīgs;
  • sasniegt cilvēkus, kas Facebook neizmanto vispār (tādu ir daudz!);
  • pilnvērtīgi izmantot lielu daļu no vitāli svarīgajām reklāmas iespējām (SEO optimizācija, Google Ads, dažādus analītikas rīkus un pat daļu no Facebook reklāmas iespējām);
    *spēcināt savu zīmolu un profesionāli to reprezentēt, kā to varētu caur mājaslapu;
  • nevari panākt, ka cilvēki viegli atrod un uzzina par Tavu uzņēmumu.

Godīgi sakot, atliek secināt, ka Tu un Tavs uzņēmums būs tikai ieguvēji, ja tam būs gan mājaslapa, kuru komplimentēs Facebook lapa.

Mīts…? Samīts!

Mīts 3: Izveidot uzņēmumam profesionālu mājaslapu vai interneta veikalu ir dārgi, sarežģīti un tas paņem ļoti daudz vērtīgā laika.

Uzskats, ka, lai izveidot savam uzņēmumam profesionālu un skaistu mājaslapu vai interneta veikalu, ir jābūt datoru guru, dizainerim, un vēl par to visu jāiztērē barga summa, ir pagātne, kurai pirms pāris gadiem varētu piekrist. Tomēr, mūsdienās tas ir tikai mīts.

Labās ziņas ir tādas, ka ar Mozello ikviens to var paveikt saviem spēkiem.

Vienkārši…

Mozello platforma ir izveidota tā, lai Tu sava uzņēmuma mājaslapu vai interneta veikalu izveidotu, iztiekot bez jebkādām sarežģītām prasmēm. Platformā ir vienkāršs un saprotams vadības panelis, un Tev nav jāprot pat kripatiņa programēšanas, lai izveidotu savam biznesam spēcīgu mājaslapu vai e-veikalu.

Lai arī ko Tu darītu - ievietotu informāciju, pielāgotu izkārtojumu, pievienotu attēlus vai izvietotu produktus - viss vienkārši.

Ātri un ērti…

Nevajadzēs ne garus izstrādes mēnešus, ne gadus. Īsumā, process ir šāds:

Izvēlies kādu no jau profesionāli sagatavotajiem šabloniem, ērti pielāgo tekstus un krāsas atbilstoši savām vēlmēm vai uzņēmuma tēlam, ievieto bildes vai produktus, un gatavs!

Varēsi arī jebkurā laikā piekļūt un tik pat ērti papildināt vai atjaunot informāciju. Nebūs jāmeklē neviens, kas to izdarīs, un jātērē papildus līdzekļi.

Rezultātā… sākumā ieguldot nedaudz laika, beigās to tikai iegūsi, jo mājaslapa vai e-veikals atvieglos dzīvi un procesus ne tikai Tev, bet arī Taviem klientiem.

Divi zaķi ar vienu šāvienu!

Bez maksas un nedarot pāri maciņam…

Nekādu triku! Mājaslapu vai e-veikalu ar Mozello izveidot varēsi neiztērējot nekādus līdzekļus. Piereģistrejies, izmēģini, pārliecinies, izveido…

Savukārt, ja vēlēsies jau profesionālākas un plašākas iespējas, tad ir pieejami arī izdevīgi maksas plāni, ar kuriem vari iepazīties šeit.

Bez liekām galvas sāpēm un efektīvi…

Pirmā doma, iespējams, ir:
“Ja jau vienkārši, ātri un bez maksas, tad nekas labs un efektīvs tur noteikti nevar sanākt.”

Ne gluži!

Pirmkārt, nebūs jāuztraucas par uzturēšanu un nonākšanu sturpceļā, jo pie Mozello Tev būs pieejams atsaucīgu klientu servisu latviešu, krievu vai angļu valodā, kuram nav vienalga.

Otrkārt, veidojot savu mājaslapu vai e-veikalu ar Mozello, Tavs uzņēmums iegūst visas svarīgākās funkcijas, kas mūsdienīgai un efektīvai biznesa mājaslapai ir nepieciešamas.

  • Automātiska funkcionalitāte un pielāgošanās mobilajās ierīcēs
  • Vairāku valodu atbalsts
  • Kontaktu formas un kartes izvietošana
  • Bloga izveide
  • Attēlu galeriju izveide
  • Preču katalogs ar noliktavas funkciju
  • Kuponu kodi, kas palīdzēs veicināt pārdošanu
  • Automātiska rēķinu izrakstīšana
  • Elektronisko maksājumu pievienošana interneta veikalam
  • Iespēja ērti optimizēt SEO
  • Piegādes veidi un pakomātu saņemšanas punktu saraksti (Omniva, DPD u.c.)
  • Ērta savienošana ar klientu e-pastu iegūšanas un uzlecošo reklāmu rīku Engaga.

Ātri, vienkārši, izdevīgi un funkcionāli!

Mīts…? Samīts!

Nu tad…

Ja šī informācija Tevi pārliecināja un esi nolēmis neturēt savu uzņēmumu mītu slazdā, tad ienāc www.mozello.lv, sāc veidot savu mājaslapu vai e-veikalu jau šodien un atklāj savas iespējas ar Mozello.

Bet, ja radušies kādi jautājumi, uz kuriem meklē atbildes, sazinies ar mūsu atbalsta komandu, rakstot e-pastu uz support@mozello.com - ar prieku palīdzēsim!

Lai izdodas!