5 metodes, kā šaubas un bailes par mājas lapas izveidi pārvērst panākumos

Bruno Veberis
5 metodes, kā šaubas un bailes par mājas lapas izveidi pārvērst panākumos

Mājas lapu izveidi bieži vien apvij mīti. Piemēram - mājas lapu izveidot ir par grūtu, tas ir pārāk sarežģīti, ilgi, un ir jābūt īpašām zināšanām. Es to pats nevaru izdarīt!. Gala rezultātā galva pārņemta ar šaubām, neskaidrībām un pat bailēm, kas attur no veiksmīgas mērķa sasniegšanas.

Tādēļ esam sagatavojuši 5 metodes, kas palīdzēs izkliedēt šīs šaubas un bailes par mājas lapas izveidi, lai mājas lapas izveides process kļūtu ātrāks, ērtāks, vienkāršāks un galu galā patīkamāks.

1. Veido lapu savai mērķauditorijai, nevis visiem

Bieži vien, radot ko jaunu, sastopama ir sajūta, ka nav ne jausmas, ar ko sākt. Sāc ar to, ka saproti, kas ir Tava mērķauditorija, kāda viņa ir un kas šos cilvēkus vislabāk uzrunās.

Tas, kas cenšas izpatikt visiem, galu galā nepatīk nevienam.

Tavs galvenais uzdevums ar mājas lapu, interneta veikalu vai blogu ir piesaistīt tieši Tava potenciālā klienta uzmanību. Veido dizainu, krāsas, attēlus, tekstus tādā stilā, kas būs patīkami tieši Tavai mērķauditorijai. Pārdodot augstas klases apģērbu, noteikti neveidotu tādu pašu lapu kā, piemēram, mēģinot piesaistīt vecākus pierakstīt savu bērnu deju pulciņā.

Nosakot mērķauditoriju, Tev būs vienkāršāk sākt izveides procesu, jo būs skaidrs kopējais stils un virziens.

2. Sadali mērķus un uzdevums

Cilvēki bieži ieplāno lielos mērķus, kas ir labi, bet aizmirst par mazajiem, kas viņus pavada ceļā uz lielo. Neredzot mazos uzdevumus un mērķus, viss process var šķist kā miglā tīts karuselis.

Uzstādot savus mērķus un uzdevumus, pamēģini noteikt tos tiešus, izmērāmus, sasniedzamus, atbilstošus, un uzliec tiem reālistisku laika periodu, kurā katrs uzdevums ir jāsasniedz.

Piemēram:

  • Izvietot interneta veikalā visas preces līdz trešdienai.
  • Palielināt mājas lapas apmeklējumu skaitu par 20% nākamo divu mēnešu laikā.

3. Uztver procesu kā ceļojumu, ne nedēļas nogali, un nosvini sasniegumus

Nereti nākas dzirdēt, ka nekas vispār nenotiek un neiet uz priekšu, bet aizmirsta tiek svarīga lieta, ka tas viss ir kā viens ceļojums, nevis īsa nedēļas nogale. Rezultāti nāk ar laiku, paralēli ieguldītajam darbam un laikam.

Uztver mājas lapu nevis kā zelta atslēgu, bet sabiedroto, kas regulāri jāmonitorē un jāpielāgo, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Neuzstādi milzīgas gaidas, bet izbaudi braucienu un atceries, ka nekas nenotiek uzreiz. Tā Tev būs vieglāk virzīties uz priekšu un nejutīsies sagrauts par to, ka vēl neesi sasniedzis kāroto rezultātu.

Neizmirsti arī nosvinēt mazākus panākumus, jo tas motivēs Tevi tiekties uz priekšu un mazinās sajūtu, ka stāvi uz vietas.

4. Plāno un neļauj sev pārlieku aizkavēties pie noteikta uzdevuma

Necenties uzreiz vienā acu mirklī izveidot ideālo versiju. Perfekcionisms var aizturēt visu procesu. Piemēram, ja nevari uzreiz izvēlēties īsto fontu kombināciju vai perfekto izkārtojumu, tad atstāj to, kas Tev tajā brīdī liekas piemērotākais, un ej tālāk. Vēlāk varēsi pie tā atgriezties un nomainīt.

Ieteikums, veidojot biznesu un mājas lapu, ir piekopt MVP (minimal viable product) metodi, kurā izveido versiju, kas ir pietiekami laba, lai funkcionētu un tiktu piedāvāta cilvēkiem. Laika gaitā varēsi to pielāgot, jo tendences mainās, un tas pats notiks arī ar Tavu mājas lapu vai interneta veikalu.

Reizēm liekas, ka Tev tam nav un nebūs laika? Nekas, mājas lapas izveidei nav jābūt sprintam. Atvēli tam, piemēram, 20 minūtes dienā, un Tu tiksi uz priekšu.

5. Testē, testē, testē un iegūsti atsauksmes un citu cilvēku viedokli

Neļauj domām, ka nevienam nepatiks Tava lapa vai produkts, atturēt sevi no tiekšanās to realizēt. Piekrītu, tas var likties biedējoši, bet caur testēšanu un atsauksmēm Tu iegūsi vērtīgu ieskatu lietās, kuras strādā un kuras vajag pilnveidot.

Atceries, ka labākais vēl tikai priekšā, un labākās lietas pienāk tad, kad esi izkāpis no savas komforta zonas, lai sasniegtu ko lielisku.

Ja Tev ir produkts, pakalpojums, kuram nepieciešama mājas lapa vai interneta veikals, tad vari to ātri, ērti un vienkārši izveidot šeit - www.mozello.lv