Mozello jaunumi! Dizains - pārveidots un uzlabots

Bruno Veberis
Mozello jaunumi! Dizains - pārveidots un uzlabots

Pagājušajā gadā mēs ievērojami uzlabojām Mozello e-komercijas funkcionalitāti. Un, lai gan esam apņēmušies turpināt darbu arī pie e-komercijas funkcijām, šogad īpašu uzmanību nolēmām pievērst dizainam.

Tādēļ šī gada tēma ir – pārveidots un uzlabots dizains. Mēs esam pārskatījuši gandrīz visus Mozello mājaslapu un internetveikalu izstrādes aspektus, lai pilnveidotu piedāvātās funkcijas un Tavu pieredzi.

Tāpēc bez liekas kavēšanās ķersimies vērsim pie ragiem un aplūkosim, ko jaunu esam sagatavojuši.

Pielāgojama galvene

Šis atjauninājums piedāvā vairākas jaunas iespējas un pielāgojumus lapas galvenei, kas pieejami galvenes iestatījumos.

Caurspīdīga galvene

Agrāk caurspīdīga galvene, kas lieliski izskatās uz jebkura attēla, bija pieejama tikai konkrētiem lapu dizainiem – taču nu vairs tā nav.

Tagad galveni var padarīt caurspīdīgu neatkarīgi no izvēlētā dizaina – Tev tikai jāizveido lapas platuma baneris lapas augšpusē un galvenes iestatījumos jāatzīmē lodziņš – Caurspīdīga galvene.

Jauns izvēlnes izkārtojums ar centrētu logo

Šis laikam bija pēdējais izvēlnes stils, kuru vēl nepiedāvājām, taču tagad tas ir pieejams. Tas logotipu novieto lapas vidū, bet izvēlnes elementus – abpus logo. Lūk, kā tas izskatās un kā to aktivizēt.

Noklikšķini uz iestatījumu ikonas ekrāna augšējā labajā stūrī un izvēlies iespēju “Mainīt izkārtojumu”.

Dizaina padoms: Iesakām izmantot šāda veida izvēlni, ja galvenajā izvēlnē ir ne vairāk kā 4 lapas.

Iepirkumu grozs ir redzams un pieejams visu laiku

Tagad Tava veikala iepirkumu grozs būs atrodams tā ierastajā vietā – galvenās izvēlnes labajā stūrī – un tas būs redzams un pieejams visu laiku, arī paritinot lapu uz leju.

Lūk, kā tas izskatās:

Citas jaunas galvenes dizaina iespējas

Nolaižama valodas izvēlne

Ja Tava mājaslapa vai veikals ir pieejams vairākās valodās, piedāvājam valodas atlasi attēlot kā nolaižamu izvēlni, nevis tās novietojot blakus vienu otrai.

Šo attēlojumu jebkurā laikā var nomainīt galvenes iestatījumos.

Pilna platuma izvēlne

Šī funkcija ļauj atteikties no konkrēta izvēlnes platumam, tā vietā pielāgojot to lietotāja ekrāna platumam. Protams, Tev nav to obligāti jāizmanto, taču tagad tas ir iespējams. Šī funkcija galvenokārt ietekmēs apmeklētājus ar platākiem ekrāniem.

Atceries, ka arī šo iespēju jebkurā laikā var nomainīt galvenes iestatījumos.

Izvēlnes burtu stils un elementu marķieri

Vēl viena lieta, kas agrāk bija piesaistīta konkrētiem dizainiem, bija izvēlnes teksta stils un kā tas izskatās, kad tiek atlasīta lapa. Tagad tā vairs nav. Tu vari izvēlēties, vai izvēlnē būt lielie vai mazie burti, kā arī to, kā tiek attēlots izvēlētais elements (ar biezu, plānu pasvītrojumu vai bez pasvītrojuma).

Jaunas mājaslapas dizaina iespējas

Vai kādreiz esi domājis, cik forši būtu mainīt lapas platumu vai kopējo teksta izmēru? Tagad tas ir iespējams! Varbūt esi vēlējies, lai pogām būtu nevis kantaini, bet noapaļoti stūrīši? Arī šāda iespēja tagad ir pieejama!

Šie pielāgojumi ir atrodami šeit: Dizains -> Dizaina iespējas

Atjauninātas krāsas un pārorganizēts krāsu skats ērtākai rediģēšanai

Pateicoties jaunajai dizaina sistēmai, esam paplašinājuši un atjauninājuši krāsu opcijas.

Pieejamas ir ne tikvien daudzas jaunas krāsu shēmas, bet tagad arī pilnīgi visi dizaini atbalsta gan gaišas, gan tumšas shēmas, turklāt tās jebkurā brīdī iespējams nomainīt. Iepriekš krāsu fona dizaini bija piesaistīti konkrētiem šabloniem, taču tagad jebkuru dizaina šablonu iespējams pielāgot Tavām vēlmēm.

Esam ieviesuši jaunas krāsas arī sekundārajam saturam. Tagad sekundārās pogas var pielāgot gaišākam vai tumšākam fonam tā, kā to vēlies.

Turklāt tagad pielāgojamas ir arī veikala kategoriju izvēlnes un produktu cenu krāsas.

Pilnīgi jauns un uzlabots veids, kā ievietot logo

Atšķirībā no vecā “brīvā teksta” lauka tagad logo augšupielādei ir atvēlēta īpaša vieta, turklāt logo augšupielāde un izmēra iestatīšana ir daudz vienkāršāka.

Pievieno dažādus logo variantus, ko izmantot uz dažādiem foniem – šī iespēja ļaus nodrošināt kontrastu starp logo un galvenes fonu, ja izmanto mūsu jauno caurspīdīgās galvenes funkciju vai dažādās lapās lieto dažādus galvenes fonus.

Pilnīgi jauni mājaslapu un veikalu dizaina šabloni

Dažiem no līdzšinējiem dizaina šabloniem bija dažādi funkcionalitātes ierobežojumi, un tie izskatījās mazliet novecojuši. Ar prieku varam paziņot, ka nu tā ir pagātne.

Esam pilnībā pārveidojuši visus šablonus, pārejot uz jaunu, vienotu, elastīgu sistēmu. Jaunie dizaini ne tikai izskatās svaigāki, tie ir arī pilnvērtīgāki un atbalsta visas Mozello piedāvātās funkcijas. Vairs nekādu ierobežojumu!

Es jau esmu Mozello lietotājs – ko man darīt un kā piekļūt šīm funkcijām?

Lai izmantotu jaunās funkcijas, nepieciešams vien nomainīt esošo dizainu pret kādu no jaunajiem dizainiem. Taču neuztraucies – ievadītā informācija nekur nepazudīs.

Vienīgais ierobežojums ir tas, ka jaunie dizaini neatbalsta vecā stila “īpašos” lapu banerus. Lai saglabātu lapas iepriekšējo izskatu, tā vietā jāizmanto parastā banera komponente.

Migrācija ir droša. Ja jaunais izskats Tev nepatiks, varēsi pārslēgties atpakaļ uz veco dizainu.

Migrācija no vecā dizainu uz jauno

1. solis. Saglabā krāsu kodus

Dodies uz Dizains -> Mainīt krāsas -> Detalizēti un atsevišķā teksta failā pa vienam saglabā visus krāsu kodus, lai varētu tos izmantot vēlāk.

2. solis. Saglabā visus vecā stila augšas banera tekstus

Vecā stila baneris jaunajos dizainos nebūs pieejams, jo tas ir aizstāts ar jaunu. Daudziem klientiem šī funkcija šķita mulsinoša, un jaunā banera komponente ir daudz jaudīgāka.

Tādēļ, pirms veic 5. soli, saglabā pašreizējā banera tekstu.

3. solis. Izvēlies kādu no jaunajiem dizainiem

Dodies uz Dizains -> Mainīt dizainu. Ņem vērā, ka viss saturs un attēli tiks saglabāti (izņemot vecā stila augšas baneri).

4. solis. Izvēlies krāsas

Dodies uz sadaļu Dizains -> Mainīt krāsas un izvēlies kādu no piedāvātajām shēmām vai noklikšķini uz Detalizēti un iekopē tur vecos krāsu kodus.

5. solis. Ja baneris vairs nav redzams, atjauno to

Ja izmantoji vecā stila augšas baneri, tas vairs netiks rādīts.

  1. Noklikšķini uz simbola “+” lapas augšpusē, pēc tam noklikšķini uz “Baneris” un izvēlies jebkuru banera stilu (to vēlāk varēsi nomainīt, nezaudējot ievadīto saturu).
  2. Rediģē tekstus.
  3. Pievieno banera attēlu.
  4. Iespējo un pielāgo pogas, izmantojot banera sadaļas opcijas.

6. solis. Pārbaudi visas lapas un pārliecinies, ka viss izskatās labi

Iesakām visu kārtīgi pārbaudīt. Ja vēlēsies atgriezties pie vecā dizaina, varēsi to izdarīt (taču Tev būs jāatceras, kuru dizainu līdz šim izmantoji).

Svarīgas piezīmes

Krāsu, fontu, galvenes un kājenes pielāgojumi ir piesaistīti dizainam

Ja krāsas, fonti, galvene vai kājene ir pielāgoti vienam konkrētam dizainam, šie pielāgojumi paliks saistīti ar konkrēto dizainu, un, pārslēdzoties uz jaunu dizainu un vēlāk atgriežoties pie iepriekšējā, krāsu un fontu pielāgojumi būs saglabāti.

Taču ir viens izņēmums, kas attiecas uz galvenes iestatījumiem – caurspīdīgās galvenes opcija ir piesaistīta konkrētai lapai (nevis visam dizainam vai mājaslapai).

Kas tālāk?!

Kā vienmēr, mēs turpināsim strādāt, lai Mozello padarītu arvien labāku. Šis un tas, pie kā strādājam pašlaik un par ko varam pastāstīt jau tagad:

  • jauni satura bloku stili (cenu izvēlnes/tabulas bloks un akordeona bloks)
  • SEO funkcijas, kas ļaus veikalu īpašniekiem rediģēt meta tagus katrai kategorijai atsevišķi

Protams, mūsu plānos ir vēl daudzi citi uzlabojumi, taču šobrīd vēl neesam gatavi ar tiem dalīties. Kopumā – gaidāmi papildinājumi e-komercijas funkciju klāstam, kā arī galeriju un bloga sadaļām... Tas viss ir procesā, un mēs turpināsim izstrādāt un izlaist jaunās funkcijas pakāpeniski.

Nobeigumā vēlamies pateikties visiem mūsu klientiem par uzticību un to, ka izvēlaties Mozello!

Ja pēc šī ziņojuma izlasīšanas atceries, ka Tev trūkst kāda konkrēta funkcija, lūdzu, sazinies ar mums un sniedz savas atsauksmes! Ikkatrai balsij ir nozīme, un, lai gan ierosinājumu skaits pārsniedz mūsu iespējas tos nekavējoties īstenot, mēs cenšamies prioritizēt pieprasītākās funkcijas, tādēļ vienmēr esam gatavi uzklausīt Tavas domas.