Uzzini, kā jēgpilni izmantot "Popup" formas, lai neatbaidītu apmeklētāju un gūtu labumu uzņēmumam

digitaljourney
Uzzini, kā jēgpilni izmantot "Popup" formas, lai neatbaidītu apmeklētāju un gūtu labumu uzņēmumam

Raksta autors: Andris Žīgurs – E-pasta mārketinga platformas Mailigen līdzīpašnieks un e-pasta mārketinga kursa vadītājs apmācību centrā Digital Journey. Pašlaik savas zināšanas pielieto Vervo SIA pārdošanas daļas vadīšanā.

Popup – vai patiešām kaitinoši?

Izdzirdot vārdus “Popup”, daļa nepatikā savilks seju un otra daļa uzdos jautājumu: ”Kas ir Popup?”. Pēc būtības, tas ir izlecošais logs, kura pamatuzdevums ir iegūt datus no mūsu mājas lapas apmeklētājiem. Tie, kuriem tas šķiet kaitinoši, varētu būt vairākums, jo ne vienmēr šī datu ievākšana ir bijusi korekta vai neuzkrītoša. Tas saistīts ar to, ka vēsturiski šādas formas ir izmantotas ar galveno ziņu: “Ievadi e-pastu un piedalies loterijā”, vai tamlīdzīgi. Vai arī izveidotas tā, ka katru reizi, pārlādējot lapu vai pārejot uz citu mājas lapas sadaļu, tās atkal parādās.

Piekrītu, ka tas var būt kaitinoši, un tieši tāpēc ieskicēšu, kā izmantot šo instrumentu, lai Tavas mājaslapas apmeklētāji sniegtu savus datus un atļauju tos izmantot. No sākuma pāris nianses, ko noteikti nevajag darīt:

  • Izmantot formas, kas atveras pie mājas lapas ielādes;
  • Neizmantot loterijas kā “burkānu”, ar ko iegūt potenciālo klientu datus:
  • Nejautāt datus, ko zināt, ka neizmantosiet. Piemēram, “Vārds”;
  • Neizveidot "Popup" formu, kas atveras pie katras lapas ielādes. Ja apmeklētājs to vienreiz ir aizvēris, tad 30 dienas viņu traucēt nevajadzētu;
  • Neizmantojam “single optin formu”. Nosūtām apstiprinājuma pieprasījumu uz e-pastu, lai apmeklētājs apliecina, ka tas patiešām ir viņa e-pasts;.
  • Veidot “Popup” formu ar 3 un vairāk laukiem, ja vien Jūsu produkts nav ļoti specifisks un ir nepieciešams iegūt datus par potenciālā klienta vajadzībām.

Kāpēc nepieciešams izmantot “Popup formas”

Jau nopratāt, ka galvenais uzdevums ir iegūt potenciālo klientu datus un to tālāk izmantot sava produkta pārdošanā, bet bieži saskaros ar situāciju, kad mārketinga vadītājs tos nevēlas izmantot. Kā arguments tiek izmantots apstāklis, ka droši vienu kāds potenciālais klients būs neapmierināts, un viņiem ir taisnība, jo kāds būs neapmierināts vienmēr. Un ne jau “Popup” forma būs tas, kas viņu neapmierina, bet gan Jūsu produkts pēc būtības, un vai ir jēga fokusēties uz pāris neapmierinātajiem, tajā pat laikā pazaudējot datus no krietni vairāk potenciālajiem klientiem? Vidēji "Popup" formu aizpilda 20% no mājas lapas apmeklētājiem - varat parēķināt paši, cik potenciālo klientu kontaktinformāciju iegūsiet, vai tieši pretēji - pazaudēsiet. Vai Tev ir izdevīgi pazaudēt šo auditoriju, vai arī, atkārtoti investējot reklāmas kanālos, viņu atgriezt mājas lapā?

Lai neapmierināto būtu mazāk, “Popup” formai ir jābūt:

  • Ar pievienoto vērtību, kas var būt arī atlaide pirmajam pirkumam. Aptuveni 83% lietotāji atstāj savu e-pastu, ja viņiem tiek piedāvāta atlaide, bet “burkāns” var būt arī zināšanas, ko apmeklētājs iegūs, atstājot savus datus;

  • Izvēlaties platformu, kas Jums ļauj noteikt parametrus, uz kādiem forma atveras. Piemēram, pēc cik sekundēm forma atveras, vai arī uz noteiktām darbībām: kad lietotājs pamet lapu vai skrolē lapu uz leju. Mozello platforma pati šādas opcijas nepiedāvā, bet ir iespēja tās pavisam vienkārši pievienot, izmantojot trešo pušu pakalpojumus, piemēram, www.engaga.com, kur Jūs varat vienkārši izveidot dažādu stilu, dizainu un mērķu "Popup" formas, kampaņas, un pēc tam ievietot tās savā mājas lapā;

  • Iegūstam no klientiem tikai tos datus, ko izmantosim turpmākajā komunikācijā. Ja jautajam “Vārdu”, tad sūtot e-pastus to izmantojam, personalizējot sūtījumu. Attiecīgi pirms formas izveides definējam, kādi dati mums ir nepieciešami, lai pēc to iegūšanas mēs varam piegādāt atbilstošāku saturu. Piemēram, ja mums ir svarīgi uzzināt lietotāja dzimumu, tad pēc tam to izmantojam, nosūtot savu piedāvājumu;

  • Neatstājam apmeklētāju neziņā pēc datu ievades. Nosūtam klientam apstiprinājuma e-pastu, kas e-pasta platformās ir kā automātiskais e-pasts, kurā lūdzam klientu apstiprināt, ka viņš patiešām vēlas saņemt no Jums informāciju. Tas ir “double optin” un, iegūstot apstiprinājumu, Tev nebūs problēmu ar Valsts Datu inspekciju;

  • Ja produktam nevarat piedāvāt atlaidi, tad definējat tās vērtības, kas potenciālo klientu var interesēt, un izmantojat tās:
    • Iegūt noderīgu informāciju;
    • Iegūt produkta aprakstu;
    • Iegūt e-žurnālu par aktualitātēm;
    • Piekļūt papildus informācijai;
    • Pievienoties lojalitātes programmai.

Šie ir pirmie soļi, kas ir jāievēro, ievietojot "Popup" formu savā mājas lapā. Un, lai saprastu, vai forma ir efektīva, analizējiet datus un testējiet ar formas laukiem, ko izmantojat - laiku, pēc cik ilga forma parādās, katrā no mājas lapas sadaļām izmantojat atšķirīgu “burkānu” kā arī CTA, ko izmantojat, lai lietotājs atstātu savus datus.

Bet primāri – pieņem faktu, ka, neizmantojot “Popup” formas, Tu pazaudē potenciālos klientus, ar kuriem vari uzsākt sarunu vai nu caur e-pastiem, vai citiem kanāliem.