Vai uzņēmuma Facebook lapa spēj aizvietot mājaslapu?

Bruno Veberis
Vai uzņēmuma Facebook lapa spēj aizvietot mājaslapu?

Facebook vidē šobrīd ir vairāk kā 40 miljoni biznesa lapu. Pieļauju, ka, ja lasi šo rakstu, arī Tu ietilpsti šajos 40 miljonos. Un tas ir super, lapas izveidošana ir pilnīgi bez maksas, pietiekami vienkārša un pats labākais, ka tā dod milzīgas iespējas uzrunāt un veidot saikni ar savu mērķauditoriju. Tajā pašā laikā liela daļa uzņēmumu turpina ieguldīt līdzekļus arvien mūsdienīgāku mājaslapu izveidošanā, bet laiku pa laikam nākas dzirdēt arī to, ka: "priekš kam man to mājaslapu, interneta veikalu, jo man taču viss notiek Facebook."

Katrs, protams, rīkojas, kā vēlas. Tomēr kāds ir ieguvums no tā, ka Tev ir gan viens, gan otrs – par to šajā bloga rakstā.

Kas mājaslapā ir tāds, kā nav Facebook biznesa lapā?

  • Izveidojot mājaslapu, Tavam uzņēmumam ir savs personīgais domēns (piemēram, mansbizness.lv), kas reprezentē un spēcina zīmolu. Tas norāda uz profesionalitāti un rada papildus uzticamību klientiem un patīk arī Google meklētājprogrammām. Ja uzņēmumam ir mājaslapa un tiek ievēroti SEO pamatprincipi, Tu vari panākt, ka cilvēki vieglāk atrod un uzzina par Tavu zīmolu.
  • Tev ir vide, kur izpausties un kuru pielāgot atbilstoši sava biznesa individuālajam stilam un formātam. Ir neierobežotas vizuālā noformējuma un personalizācijas iespējas. Bonusā - klienta uzmanību nenovērš citu uzņēmumu saturs (piemēram, reklāmas).

  • Uzņēmums var izvēlēties, kā pastāstīt par saviem produktiem. Izveidotie produktu apraksti, attēli, video vai vizualizācijas un animācijas ir nemainīgā vietā un laikā. Tie nepazūd starp simts citiem ierakstiem, un klients vienmēr zina, kur un ko meklēt.

  • Uzņēmums var saņemt detalizētāku informāciju par lietotāju paradumiem, auditoriju un iepirkšanās ceļu. Ir iespēja aplūkot klikšķu siltumkartes un izsekot klientu darbības, kas tiek veiktas, noformējot pirkumu. Šī informācija ir vitāli svarīga, lai arvien uzlabotu pārdošanas rādītājus.

  • Ieejot uzņēmuma mājaslapā, klients ir spēris pirmo soli – ir radusies interese par produktu. Šādu klientu ir ievērojami vieglāk “sagatavot” pirkumam, nekā cilvēku, kas kādā atpūtas brīdī izlēmis pasērfot Facebook.
  • Tirgoties caur Facebook lapu var sākt palikt laikietilpīgi, un tas samazinās Tavus apgriezienus, jo viss ir jādara pašam un nekas bez Tavas klātbūtnes īsti nevar notikt. Savukārt, izveidojot interneta veikalu, pārsvarā notiek automatizācija. Klients jebkurā diennakts laikā var ērti apskatīt produktu, uzzināt visu informāciju, noformēt pirkumu, saņemt un apamksāt rēķinu, un Tev nav jābūt klāt visos šajos soļos. Tikmēr Tu vari koncentrēties uz izaugsmi un attīstību.

  • Ja uzņēmumam ir mājaslapa, tad paplašinās iespējas izvēlēties un izmantot arī citus mārketinga rīkus, piemēram, vari veidot Google Adwords reklāmas kampaņas, asociēt mājaslapu ar konkrētiem atslēgvārdiem, kā arī veidot uzņēmuma blogu. Šie rīki var izrādīties vitāli svarīgi, lai uzrunātu tos klientus, kas nelieto Facebook.

  • Uzņēmuma mājaslapā noteikumus diktē tikai Tu pats. Tu vari piedāvāt cilvēkiem lejupielādējamu saturu, demonstrēt specifisku saturu (nav jāpielāgo attēlu izmēri) utt.

  • Ja Tev ir sava mājaslapa, tad Tev ir pilna kontrole un neatkarība. Sava lapa = sava pils, savi noteikumi.

Tad kāpēc vispār nepieciešama Facebook lapa?

  • Facebook lapa ir lielisks rīks, kas ļauj uzrunāt un komunicēt, un pats galvenais - veidot attiecības ar vēlamo mērķauditoriju. Facebook vari izmantot kā lielisku platformu, kur publicēt, piemēram, jaunākos ierakstus uzņēmuma mājas lapas blogā, un tas var lieliski kalpot kā atbalsta un komunikācijas kanāls, kurš ik pa laikam aicina apmeklēt Tavu mājaslapu vai interneta veikalu.

  • Facebook lapā ir iespēja izvēlēties un testēt dažādu mērķauditoriju reakciju uz dažādiem uzrunas stiliem, attēliem, produktu aprakstiem.

  • Papildus bonuss, ko ir grūti pārtrumpot – Facebook ir lieliska platforma, kur ar reklāmas un galvenokārt remārketinga palīdzību atkārtoti atgādināt par savu uzņēmumu vai produktu.

Atliek secināt, ka uzņēmums būs vislielākais ieguvējs, ja tam būs gan mājaslapa, gan Facebook lapa.
Kāpēc izmantot un iegūt labumu tikai no viena, ja vari to iegūt no abiem?

Velti laiku izpētei un apzini katra rīka sniegtās iespējas un funkcionalitāti. Laika gaitā Tu noteikti atskārtīsi, kā panākt, ka abi šie rīki strādā Tavā labā!