9 lietas, kuras vari ātri ieviest savā mājas lapā un uzlabot rezultātus

Bruno Veberis
9 lietas, kuras vari ātri ieviest savā mājas lapā un uzlabot rezultātus

Vai kādreiz esi vēlējies, lai Tavai mājaslapai būtu spēcīgāki rezultāti? Tu noteikti gribētu iegūt vairāk klientus, pirkumus e-veikalā vai bloga abonentus? Ja tā, tad šis raksts ir tieši Tev.

Izveidot mājaslapu, kas ir pati pilnība, visticamāk, ir diezgan neiespējami, taču Tu vari pilnveidot tos nedaudzos aspektus, kam apmeklētāji mēdz pievērst visvairāk viņu dārgās uzmanības.

Šis raksts Tev atklās 9 lietas, kuras ieviest vai uzlabot savā mājaslapā (30 minūšu laikā vai pat ātrāk!) un kas palīdzēs gūt labākus rezultātus.

Tas vēl nav viss…

Raksta noslēgumā ir atrodams bezmaksas PDF saraksts, kurā iekļauti visi šajā rakstā minētie paņēmieni – lejupielādē, izdrukā un turi to sev pa rokai. Izdrukājamajā sarakstā ir iekļauti arī daži papildu padomi un paņēmieni!

Ķersimies klāt – lūk, 9 vienkāršas lietas, kuras izpildot vari pilnveidot savu mājaslapu un uzlabotu tās rezultātus vienā acumirklī:

1. Uzraksti spēcīgu virsrakstu

Virsraksts ir ārkārtīgi nozīmīgs divu iemeslu dēļ: tas ir pirmais, ko apmeklētāji redz, nonākot Tavā mājaslapā, un tas pastāsta meklētājprogrammām, par ko konkrētajā lapā ir runa. Šo iemeslu dēļ pārliecinies, ka pievērs virsraksta izveidei īpaši daudz uzmanības.

Lūk, kādam jābūt labam virsrakstam:

  • Tas ir lakonisks un tiešs. Jau izlasot virsrakstu vien, būtu uzreiz jāsaprot, par ko ir Tava mājaslapa un kā tā apmeklētājam var palīdzēt un noderēt. Citiem vārdiem, necenties būt pārāk māksliniecisks un asprātīgs – pasaki, par ko ir runa vai ko Tavs izstrādājums dara un kam tas paredzēts.

  • Tajā ir iekļauts atslēgas vārds. Tā kā Google balstās uz virsrakstu, lai saprastu, par ko ir Tava mājaslapu, pārliecinies, ka esi tajā iekļāvis atslēgas vārdu, kas ir saistīts ar Tavu uzņēmējdarbību.

  • Tas ir viegli saprotams. Rakstot virsrakstu, izvairies no uzņēmēju žargona un neskaidriem modes vārdiem, kā inovatīvs, progresīvs utt. Jo nevienam nav īsti skaidrs, ko šie vārdi nozīmē.

2. Izcel risinājumus, nevis īpašības

Atceries, ka vairumam cilvēku īsti neinteresē Tava produkta īpašības. Viņiem rūp pašu problēmas un izaicinājumi, ar kuriem tie cīnās. Tāpēc, veidojot tekstu savai mājaslapai, pārvērt sava produkta vai pakalpojuma īpašības risinājumos.

Piemēram, ja Tavs pakalpojums ietver atgādinājuma paziņojumu sūtīšanu, saki, ka tas palīdz lietotājiem pastāvīgi būt organizētiem un nekad neko neaizmirst. Vai, ja Tava prece ir neliela, saki, ka tā neaizņem daudz vietas. Neliec mājaslapas apmeklētājiem domāt – izcel risinājums, lai viņiem uzreiz kļūtu skaidrs, vai un kā Tava prece vai pakalpojums var viņiem palīdzēt.

Profesionāļa padoms:

Esi konkrēts un pamato teikto. Piemēram, neraksti tikai to, ka Tava prece ir augstas kvalitātes, jo mūsdienās tas vairs neko nenozīmē. Tā vietā norādi, ka Tavs uzņēmums savām precēm piešķir 3 gadu garantiju vai ka tās ir ražotas ES, kas daudziem pircējiem internetā nozīmē augstu kvalitātes standartu.

3. Izmanto skaidrus aicinājumus rīkoties

„Call-to-action” pogas, kas aicina lietotājus izdarīt kādu rīcību, vedina viņus caur Tavu mājaslapu no viena soļa līdz nākamajam, līdz viņi kļūst par maksājošiem klientiem. Tavs mērķis ir panākt, ka cilvēkiem ir skaidrs, kas ir nākamais solis, un mudināt viņus to spert.

Tādējādi veiksmīgs aicinājums rīkoties...

  • ...turpina teikumu „Es vēlos...” Piemēram, mājaslapas apmeklētāji vēlas „pierakstīties” tavā e-pastu sarakstā, nevis “iesniegt” datus vai e-pastu.

  • ...nav pārāk garš. Protams, tu vari eksperimentēt ar pogas teksta garumu, bet paturi prātā, ka 52,2 % no visas mājaslapu apmeklētības veido apmeklējumi no mobilajiem telefoniem. „Call-to-action” poga ar garu tekstu mobilajās ierīcēs var izskatīties pārblīvēta un nesalasāma, pat ja tā izskatās labi datorā.

  • ...ir labi redzams. Nav nekāds brīnums, ka sarkanie toņi tik bieži parādās mājaslapu pogās – šie toņi manāmi izceļas. Lai lietotāji pamanītu pogas Tavā mājaslapā un uzklikšķinātu uz tām, pogām jābūt ievērojamām. Tāpēc met mieru caurspīdīgajām „spoku pogām” un izvēlies vecās, labās aizpildītās pogas tādā krāsā, kas ne tikai iederas Tava uzņēmuma krāsu paletē, bet arī izceļas uz Tava lapas dizaina fona.

4. Pievieno uznirstošu reklāmu, lai palielinātu savu e-pastu sarakstu

Vai zināji, ka e-pasts vēl aizvien ir viens no produktīvākajiem pārdošanas kanāliem? Nu – tagad zināsi. Tie, kas ir pierakstījušies Tava biznesa e-pastu sarakstā, tādā veidā ir atspoguļojuši savu interesi par Tavu preci vai pakalpojumu, un tāpēc pastāv lielāka iespēja, ka viņi varētu kļūt par maksājošiem klientiem.

E-pasta mārketings nestrādās, ja Tev nav saraksta ar abonentiem, tādēļ, kolīdz esi izveidojis savu mājaslapu, centies paplašināt potenciālo klientu e-pastu sarakstu. Vienkāršākais un lētākais veids, kā to izdarīt, ir pievienot uznirstošu reklāmu, kas parādās, kad apmeklētājs grasās pamest Tavu mājaslapu. Tas ir labākais brīdis, kad iegūt e-pastus, neliekoties uzmācīgam – apmeklētājs ir beidzis pārlūkot vietni, un vienīgais atlikušais variants tādā gadījumā būtu zaudēt potenciālo klientu pavisam.

Pastāv vairāki rīki, kas dod iespēju vienkārši izveidot un ērti pievienot uznirstošo reklāmu mājaslapai vai e-veikalam. Piemēram, viens no tiem ir Engaga!

Profesionāļa padoms:

Lai nodrošinātu nevainojamu lietotāja pieredzi, meklētājprogrammas ir pret uznirstošo reklāmu rādīšanu mobilajos telefonos, jo uz maza ekrāna tās ir grūtāk aizvērt un tās aizsedz lielāko daļu ekrāna. Google var sodīt vietnes, kas šo nosacījumu ignorē, tāpēc pārliecinies, ka uznirstošās reklāmas parādīsies tikai uz datora. Tomēr, lai būtu 100% drošs, izvēlies sistēmu, kas automātiski pielāgos uznirstošo reklāmu mobilajiem telefoniem, kā Engaga.

5. Ieguldi līdzekļus augstas kvalitātes vizuālajos materiālos

Kad apmeklētājs nonāk Tavā mājaslapā, Tev ir tikai 2,6 sekundes, lai atstātu pozitīvu iespaidu. Bez šaubām, vizuālo materiālu dizainam un kvalitātei ir milzīga loma šī iespaida un intereses radīšanā un noturēšanā.

Miglaini attēli un salkanas bildītes, kas nopirktas no fotogrāfiju uzņēmumiem, neliek tev izskatīties īpaši profesionālam vai uzticamam. Tāpēc, ja iespējams, ieguldi naudu fotosesijā ar profesionālu fotogrāfu. Ja šāda iespēja nav pieejama, vismaz turies pa gabalu no pārāk bieži lietotiem un bezpersoniskiem fotoattēliem no interneta krājumiem un pacenties atrast ko oriģinālāku tādos fotoarhīvos kā Unsplash, Pexels vai Pixabay.

6. Optimizē mājaslapas un produktu attēlu izmēru

Vēl viens veids, kā atstāt labu iespaidu par savu zīmolu, ir panākt, ka Tava mājaslapa ātri ielādējas. Patiesībā nevienam nepatīk gaidīt, un cilvēkiem ir tieksme pamest lēnas lapas, tajās neatgriežoties. Faktiski 40 % lietotāju negaida, ja lapa ielādējas ilgāk par 3 sekundēm, un 46 % otrreiz vairs neapmeklē šīs mājaslapas.

Viena no visierastākajām parādībām, kas bremzē mājaslapas, ir apjomīgi attēli, kas nav optimizēti un ilgi ielādējas. Tādēļ, kad vien Tu augšupielādē attēlu, veic trīs darbības:

  • Maini attēla izmēru. Citiem vārdiem, nav nepieciešams augšupielādēt 5000x5000 px attēlu, lai aizpildītu 1200x1200 px vietu.
  • Veic attēla saspiešanu. Izmanto rīkus, kā TinyPng, lai saspiestu attēlus un ietaupītu megabaitus, nepasliktinot vizuālo materiālu kvalitāti.
  • Lieto JPEG, nevis PNG fotoattēlu formātu. PNG formāta fotoattēli parasti ir daudz apjomīgāki un tāpēc ilgāk ielādējas.

Profesionāļa padoms:

Ja tava mājaslapa ir izveidota Mozello platformā, vari neuztraukties par attēlu izmēra maiņu, jo Mozello to automātiski izdara tavā vietā.

7. Izmanto savu klientu fotoattēlus

Pētījumi liecina, ka, pievienojot fotoattēlus, kuros klienti lieto Tavu produktu, var uzlabot pārdošanas rezultātus par līdz pat 29%. Tas tāpēc, ka klientu fotoattēli izskatās īstāki un patiesāki, salīdzinot ar zīmola vizuālajiem materiāliem.

Ja tu pārdod savas preces internetā, pievieno produkta lapai klientu fotoattēlus vai arī izveido šādiem attēliem atsevišķu lapu. Parādi potenciālajiem pircējiem, ka ir cilvēki, kuri jau ir iegādājušies Tavu preci un ir ļoti apmierināti ar to – tas liks Tavam zīmolam izskatīties uzticamam.

8. Pievieno atsauksmes

Ja Tava prece vai pakalpojums nav īsti parādāms attēlos vai nav fotogēnisks, klientu fotogrāfiju vietā izmanto atsauksmes – tie varētu būt īsi citāti no apmierinātajiem klientiem, kas iesaka Tavu preci citiem.

Tā kā šīs rekomendācijas nāks no citiem klientiem, tās šķitīs ticamākas nekā jebkura informācija, ko radījis pats zīmols. Patiesībā statistika rāda, ka 84 % cilvēku uzticas citu klientu rakstītajām atsauksmēm tikpat daudz kā draugu ieteikumiem. Iedomājies vien, kā tas varētu ietekmēt Tavus pārdošanas rezultātus!

Paturot šo atziņu prātā, jāteic, ka visiedarbīgākās rekomendācijas ir tās, kurās iekļauts fotoattēls un klienta vārds. Tādēļ, kad vien klienti atstāj labu atsauksmi, pavaicā viņiem, vai Tu varētu to izmantot savā mājaslapā. Kad viņi ir piekrituši, palūdz viņu vārdu un foto.

9. Pievērs uzmanību savai "Par mums" lapai

Daudzi uzņēmēji nepievērš īpašu uzmanību savai "Par mums" lapai, un tā var pārvērsties par ļoti dārgu kļūdu. Lielā daļā mājaslapu tā ir viena no visapmeklētākajām lapām, jo, pirms izdarīt izvēli par sadarbošanos, potenciālais klients vēlas iepazīt cilvēkus, komandu un uzņēmumu.

Izrādi savai "Par mums" lapai pelnīti daudz uzmanības – izmanto šo lapu, lai iepazīstinātu ar sevi, pastāstītu savu stāstu un parādītu, ka aiz uzņēmuma nosaukuma stāv īsti cilvēki. Paturi prātā, ka šeit nav par katru cenu jācenšas pārdot vai runāt par savu preci, pakalpojumu. Tā vietā parādi sava biznesa cilvēcīgo pusi.

Profesionāļa padoms:

Daudzi lietotāji apmeklē "Par mums" lapu, lai atrastu kontaktinformāciju, piemēram, tavu adresi, e-pastu, tālruņa numuru, profilu sociālajos tīklos utt. Tāpēc pārliecinies, ka tur šī informācija ir pieejama un ka tā nav jāatjauno.

BONUSS: Lejupielādē mūsu bezmaksas PDF sarakstu, kas palīdzēs Tev realizēt 9 rakstā iekļautās tehnikas. Lai izdodas!

Lejuplādēt bezmaksas PDF sarakstu