Kā pārnest vai sākt uzņēmējdarbību internetā 2. daļa – mājaslapas izveide

Bruno Veberis
Kā pārnest vai sākt uzņēmējdarbību internetā 2. daļa – mājaslapas izveide

Ar atgriešanos mūsu sērijā "Kā pārnest vai sākt uzņēmējdarbību internetā". 1. daļā: plānošanas darbi mājaslapas izveidei, mēs aplūkojām svarīgos sākotnējos izpētes un sagatavošanās darbus, kas jāveic, lai būtu gatavi ķerties klāt pašai lapas izveidei.

Pēc iepriekšējās raksta izlasīšanas Tev būtu jābūt gatavām 4 lietām:

  • Izpratnei par to, kā tieši mājaslapa palīdzēs Tavam uzņēmumam,
  • Tavas mājaslapas struktūras izklāstam,
  • Vairāki ar Tavu uzņēmumu saistīti atslēgvārdi,
  • Izdomātam domēna nosaukumam.

Tā bija sarežģītākā daļa. Tagad laiks radošajai daļai - Tavas mājaslapas izveidei! Mēs izmantosim visu Tavu jau ieguldīto smago darbu, un līdz šī raksta beigām Tava uzņēmuma mājaslapas pirmā versija jau varētu būt TIEŠSAISTĒ un gatava sagaidīt pirmos apmeklētājus.

 Lai to sasniegtu, mums ir jāizpilda 4 uzdevumi:

  1. Jāizveido visas plānotās mājaslapas sadaļas,
  2. jāizpilda šīs sadaļas ar saturu,
  3. Jāpielāgo dizains,
  4. Jāpievieno Tavus sociālo mediju kontus.

Ielogojies savā Mozello mājaslapā (vai reģistrējies bez maksas, ja vēl neesi to izdarījis) un sākam.

1. solis: Mājaslapas izveide

Iesākumā piereģistrējies, ieraksti mājaslapas nosaukumu un izvēlies sev tīkamu šablonu. Neuztraucies, vēlāk to visu varēsi mainīt, bet tagad vari nekavējoties ķerties pie mājaslapas plāna īstenošanas.

Šajā brīdī mums vēl nav svarīgi, kā viss izskatās - vienīgais mērķis ir izveidot sadaļas, kas veidos Tavu mājaslapu. Dizains būs pēc tam!

Lai to izdarītu, rīkjoslā noklikšķini uz “Sadaļas”. Šeit vari apskatīt visas savas mājaslapas sadaļas un dzēst tās, kas nav vajadzīgas, pārdēvēt esošās un pievienot jaunas.

Vienu pēc otras sāc pievienot sadaļas, ko biji izplānojis pēc iepriekšējā sērijas raksta izlasīšanas. Izmantojot Mozello daudzpusīgās iespējas, vari pievienot, ko vien esi ieplānojis - vienkāršas sadaļas, preču katalogu, galeriju, blogu utt..

Ja plāno pārdot produktus un esi pievienojis veikala sadaļu, vari tajā jau ievadīt dažus no produktiem, lai redzētu, kā viss izskatās.

Kad sadaļu saraksts izskatās tieši tāds pats kā Tavā plānā, 1. solis ir pabeigts! Nākamais solis – aizpildīt sadaļas ar tekstu, attēliem vai video!

2. solis: Aizpildi savu mājaslapu ar saturu

Šajā solī Tev būs nepieciešami iepriekš izpētītie atslēgvārdi.

Citas noderīgas lietas ir daži produktu un uzņēmuma saistīti attēli, kā arī preču apraksti.

Sāc pārlūkot katru no izveidotajām sadaļām un pievieno tekstus un attēlus, kurus vēlies izmantot. Pievieno kontaktinformāciju sadaļā "Kontakti", pievieno aprakstu par to, kas esi, sadaļā "Par mums" un, protams, neaizmirsti izveidot mājaslapu atbilstoši savām vēlmēm izmantojot Mozello satura izkārtošanas iespējas.

Kā lapās var pievienot jaunus satura blokus un pielāgot tekstus un iekļaut attēlus? Vienkārši - atver lapu, kuru vēlies rediģēt, un:

  • Noklikšķini uz "+", kur vēlies pievienot jaunu satura bloku,
  • Noklikšķini tieši uz teksta, lai to rediģētu un formatētu,
  • Noklikšķini uz attēla ikonas, lai augšupielādētu savu attēlu.
  • Noklikšķini uz uzstādījumu ikonas, lai pielāgotu satura bloka dizainu.

Neaizmirsti par atslēgvārdiem! Rakstot tekstus, ir svarīgi iekļaut atslēgvārdus. Svarīgo atslēgvārdu iekļaušana palīdzēs Tavai mājaslapai parādīties Google meklētājā, kad cilvēki meklē ar Tavu uzņēmumu saistītas lietas. Izpēti šo pilno SEO optimizācijas ceļvedi, lai pārliecinātos, ka izmanto visas Mozello piedāvātās meklētājoptimizācijas priekšrocības.

Padoms

Ja joprojām neesi pārliecināts par to, kādu saturu iekļaut noteiktās lapās un kā tās strukturēt, nevilcinies ieskatīties, ko dara Tavi konkurenti, un nekautrējies aizņemties no viņiem dažas idejas.

Un neraizējies, ja no paša sākuma viss neizskatās ideāli. Vari atgriezties un mainīt jebko un visu, kad vien ienāk prātā kāds labāks teksts vai esi sagādājis labākus attēlus.

Kad esi pievienojis savai mājaslapai visus ieplānotos tekstus un fotoattēlus, mēs varam pāriet pie vizuālā dizaina.

3. solis: Dizains un zīmola veidošana

Šajā solī mēs nodrošināsim, lai Tava mājaslapa izskatītos tīkama apmeklētāju acīm un veicinātu atpazīstamību.

Krāsas un fonti

Ekrāna labās puses rīkjoslā "Dizains" redzēsi opcijas "Mainīt krāsas" un "Mainīt fontus".

Pārejot uz pirmo, vari viegli mainīt krāsu shēmu savai mājaslapai. Iepriekš piedāvātajiem iestatījumiem vajadzētu būt pietiekamiem, lai atrastu piemērotas krāsas, tomēr, ja precīzi zini, ko vēlies, un tas nav pieejams dotajās krāsu shēmās, vari veikt papildu izmaiņas, pārejot uz izvēlni "Detalizēti" zem iepriekš iestatītajām krāsām.

Ar fontiem ir vēl vienkāršāk. Noklikšķinot uz "Mainīt fontus", parādīsies dažādu fontu kombināciju saraksts, ko vari ātri un viegli izmēģināt, līdz atradīsi sev piemērotāko.

Tagad pievienosim Tava uzņēmuma logo.

Logo un mājaslapas ikona

Logo pievienošana ir tikpat vienkārša kā viss pārējais - noklikšķini uz sava uzņēmuma nosaukuma mājaslapas augšdaļā, un varēsi to mainīt, pārrakstot vai pievienojot logotipa attēlu:

Ja izlem izmantot attēlu, pārliecinies, ka tas ir pietiekami augstas kvalitātes, lai neizskatītos neprofesionāli un tas nemazinātu uzticību.

Izmantojot Mozello, vari pievienot arī mājaslapas ikonu, lai Tava mājaslapas izskatītos profesionālāk. Mājaslapas ikona ir neliels attēls, kas pārlūkprogrammā parādās uz mājaslapas cilnes:

Lai pievienotu mājaslapas ikonu, dodies uz izvēlni “Uzstādījumi”, kur redzēsi sadaļu "Mājaslapas ikona", kurā vari to nomainīt uz sava zīmola logo.

4. solis: Savieno savus sociālo mediju kontus

Tava mājaslapa ir gandrīz gatava! Vēl viens mazs sīkums, kas mums ir jādara, ir jāpievieno Tavi sociālo mediju konti.

Cilvēki bieži paļaujas uz sociālajiem medijiem, lai uzzinātu vairāk par uzņēmumu un arī uzzinātu jaunākās ziņas, tāpēc ir labi, ja Tava mājaslapā ir redzamas un ērti pieejamas sociālo mediju ikonas.

Sociālo mediju ikonas atradīsi savas mājaslapas kājenē, un vari pievienot saites, noklikšķinot uz zīmulīša ikonas.

Pievieno saites uz sociālo mediju kontiem, kuros aktīvi darbojies, un gatavs!

Apsveicam - Tu esi izveidojis mājaslapu!

Esi izveidojis struktūru, papildinājis to ar saturu, pielāgojis dizainu un pievienojis sociālo mediju saites - Tava mājaslapa ir gatava pirmajiem apmeklētājiem.

Izskati visu vēl vienu reizi un rūpīgi pārbaudi, lai pārliecinātos, ka viss ir kārtībā, un, kad esi apmierināts ar rezultātu, ir pienācis lielais mirklis:

Galvenajā rīkjoslā spied uz zaļās pogas “Publicēt”.

Un tik vienkārši - Tava mājaslapa ir gatava un pieejama apmeklētājiem. Būtu labi to parādīt dažiem draugiem, kolēģiem, paziņām, lai uzzinātu, ko viņi domā un vai visa informācija ir viegli saprotama, uztverama un pati lapa ir ērti lietojama.

Nākamajā sērijas daļā uzzināsi, kā pieslēgt un izmantot Google Analytics apmeklētāju uzskaitei, kā izmantot Google Search Console, lai uzzinātu, kā Tava mājaslapa darbojas meklētājprogrammu rezultātu lapās, kā pievienot Facebook Pixel mārketinga darbībām un daudz ko citu.

Nepalaid garām!