Mozello jaunumi - Vēl ātrāk, ērtāk, vairāk un efektīvāk

Bruno Veberis
Mozello jaunumi - Vēl ātrāk, ērtāk, vairāk un efektīvāk

Pagājis jau laiciņš kopš publicējām iepriekšējo Mozello jaunumu kopsavilkumu, bet tas nebūt nenozīmē to, ka mums nav bijis, ko izziņot. Tieši pretēji, visu laiku tika realizēti pieprasīti uzlabojumi un papildinājumi, un šis jaunumu raksts vienkārši tika ik pa reizei nedaudz atlikts ar domu “pabeigsim vēl šo un tad tiešām publicējam”.

Tagad beidzot ir tas brīdis, kad jaunumu kopsavilkums ir ieradies un sev līdzi atvedis labas ziņas visās frontēs.

Lai iepazītos ar spilgtākajiem uzlabojumiem un papildinājumiem, ko Mozello platforma saņēmusi pēdējo mēnešu laikā, lasi tālāk!

Pieslīpēta, papildināta un uzlabota e-komercijas funkcionalitāte

Saistībā ar globālajām e-komercijas izaugsmes tendencēm, arī mēs nolēmām veltīt pastiprinātu uzmanību tieši interneta veikalu funkcionalitātei, lai ar Mozello veidotie interneta veikali spētu efektīvāk palīdzēt klientiem sasniegt savus pārdošanas mērķus un uzlabotu rezultātus.

Produktu kārtošana un filtri tagad arī Tavā veikalā

Divas ļoti gaidītas un pieprasītas iespējas tagad Tavās un Tavu klientu rokās. Produktu kārtošana un filtri palīdzēs Taviem klientiem krietni vieglāk, ātrāk un ērtāk pārskatīt veikala produktu klāstu un atrast tieši to, ko meklē.

Ko tas nozīmē Tev? Labāka un ātrāka iepirkšanās pieredze Taviem klientiem var palīdzēt uzlabot pārdošanas rezultātus. Tieši tik vienkārši.

Tālāk nedaudz apskatīsim katru no šīm iespējām - kā tās izskatās un strādā. Savukārt, ja vēlies par šīm iespējām uzzināt padziļināti, tad izlasi mūsu sagatavoto rakstu - “raksta nosaukums”. Tajā sīkāk apskatīti ieguvumi un iekļauta arī pamācība, kā aktivizēt, izveidot un pielietot filtrus vai kārtošanu savā interneta veikalā.

Produktu kārtošana

Tā dod iespēju veikala apmeklētājam sarindot produktus pēc tādiem kritērijiem kā cena (piem. zemākā uz augstāko), ievietošanas datuma un ieteicamajiem produktiem (veikala saimnieka izveidotā secība).

Kārtošanu var aktivizēt vai izslēgt, atzīmējot ķeksīti sadaļā:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Pamatuzstādījumi

Produktu filtri

Ļauj pircējiem ātri un ērti atlasīt veikala produktus pēc dažādiem Tevis norādītiem un izveidotiem kritērijiem un pieejamajiem variantiem.

Piemēram, pēc:

  • cenas (izmantojot slaideri)
  • pieejamības
  • zīmola
  • krāsas
  • izmēra
  • u.c.

Filtrus var aktivizēt vai izslēgt, atzīmējot ķeksīti sadaļā:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Pamatuzstādījumi

Savukārt to izveidi un pielāgošanu veic sadaļā:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Produktu filtri

Var izmantot filtrēšanu pēc iebūvētajiem preču parametriem - cena, zīmols, pieejamība, variantu parametriem, piem. izmērs, krāsa - konkrētās preču grupās.

Atgādinām, ka ir padziļināts raksts tieši par šo Mozello iespēju, kuru vari izlasīt šeit!

Fundamentāli papildinājumi, kas uzlabos klienta iepirkšanās pieredzi Tavā e-veikalā

Produktu atlikums un pieejamība

Ieviesta iespēja klientiem redzēt preču atlikumus un pieejamību. Pircējam redzamie statusi automātiski mainās attiecīgi norādītajam atlikumam katrai precei:

  • Uz vietas - ja atlikumā ir 1 vai vairāk preces
  • Pieejams pasūtīšanai - ja atlikums ir atstāts tukšs
  • Izpārdots - ja atlikumā būs 0 preces, kas nozīmē, ka pasūtīšana nav iespējama

Ir iespēja izvēlēties, vai klienti produkta skatā var vai nevar redzēt preces statusu vai tās precīzu atlikuma skaitu. Kā arī, ja preces pirmais variants ir izpārdots, tad turpmāk katalogā klientiem rādīs pirmo pieejamo variantu.

To, vai klients redz atlikumu un statusu, vari iespējot:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> Pamatuzstādījumi pie lauka “Atlikuma informācija”

Informēts klients ir apmierināts klients, jeb pasūtījuma statusa e-pasti Taviem klientiem

Piekritīsi, ka ir patīkami būt lietas kursā par lietām? Īpaši svarīgi tas kļūst, kad esi iepircies interneta veikalā un nesaņem nekādu informāciju par tikko veikto pasūtījumu.

Lai Tavi klienti nedzīvotu neziņā un Tu varētu radīt par sevi vēl profesionālāku iespaidu, mēs Mozello iestrādājām iespēju informēt savus klientus, nosūtot pasūtījuma statusa e-pastus!

Iespējams aktivizēt un pielāgot 3 veida e-pastus, katru no tiem ir iespējams personalizēt un ievadīt individuālu tekstu, kuru saņems klients:

  • Pasūtījuma apstiprinājums (obligāts, jo to pieprasa likumdošana)
  • Maksājuma apstiprinājums (pēc izvēles)
  • Preču nosūtīšanas informācija (pēc izvēles, piegāžu un izsekošanas kodi)

Pasūtījuma apstiprinājuma e-pasts pircējam automātiski tiks nosūtīts brīdī, kad klients interneta veikalā ir apstiprinājis pasūtījumu.

Maksājuma apstiprinājuma e-pasts pircējam tiks nosūtīts brīdī, kad pasūtījuma statuss tiek atzīmēts “Apmaksāts”. Ja lieto PayPal vai karšu/banklink maksājumus, veiksmīga darījuma gadījumā pasūtījuma apmaksas statuss nomainās automātiski.

Ja izmanto kādu no piegādes servisu integrācijām (Omniva, DPD Pickup Latvia, Venipak), sākumā pasūtījumam uzģenerē izsekošanas kodu, nospiežot “Piegādāt ar Omniva/DPD/Venipak”. Pasūtījuma datos nospiežot uz “Atzīmēt kā nosūtītu”, klientam uz e-pastu automātiski tiks nosūtīts pasūtījuma piegādes paziņojums ar iekļautu izsekošanas ID numuru (ja lietot piegādes servisu integrācijas), savukārt pats pasūtījums tiks automātiski pārvietots uz sadaļu “Pasūtījumu arhīvs”.

Pat, ja netiek izmantota piegādes uzlīmju drukāšanas automatizācija, izsekošanas kodu un saiti vienmēr var ievadīt arī manuāli un izmantot šo iespēju.

Noteikti iesakām šo iespēju izmantot, jo klienti tiešām novērtēs un jutīsies daudz drošāk, un tas veicinās pircēju vēlmi atgriezties un veikt atkārtotus pirkumus.

E-pastu iespējas vari atrast:
Katalogs -> Kataloga uzstādījumi -> E-pasti

Uzlabotas piegādes iespējas

Arī piegādes iespējas tika paplašinātas, balstoties uz mūsu klientu atsauksmēm.

Tagad vari piegādes veidus izveidot un rādīt atbilstoši preču svaram. Lai šī funkcija darbotos, Tev visām precēm ir jābūt norādītam svaram. Ja svars nebūs norādīts, tiek uzskatīts, ka tas ir 0. Svaru var ievadīt pie katras preces parametriem. Savukārt, veidojot jaunu piegādes veidu vai pielāgojot esošo, vari aizpildīt attēlā redzamos laukus.

Otrs ievērojamākais uzlabojums būs vairāk Taviem klientiem, jo tas atvieglos pasūtījuma veikšanu. Tagad veicot pasūtījumu būs krietni ērtāk izvēlēties piegādes punktu, jo ir ieviesta meklēšanas iespēja pasūtījuma formā. Agrāk šī funkcija bija kā izkrītošais saraksts bez meklēšanas iespējas.

Jaunas integrācijas

Mozello pēdejo mēnešu laikā ir pievienotas pieprasītas un noderīgas integrācijas gan maksājumu, gan piegādes, gan citās jomās.

  • Pievienoti Venipak, Smartpost un DHL Express piegādes tīkli
  • Maksājumu apstrādes serviss .exactly
  • Integrācija ar PayTraq grāmatvedības programmu
  • Integrācija ar IBSC noliktavas vadības sistēmu

Dizaina papildinājumi

Dizaina jomā ir pievienotas funkcijas, kas uzlabo apmeklētāju lietotāja pieredzi un sniedz jaunas papildu iespējas.

Video satura bloki

Esam pievienojuši jaunus satura bloku veidus, kas ļauj ātrāk un ērtāk ievietot video no Youtube vai Vimeo. Video var ievietot sānos vai pilnā platumā. Ieskaties nelielā demonstrācijā, kur var redzēt, kā savai mājaslapai vai interneta veikalam vari pievienot video blokus.

Darbības pogas preču kataloga kopskatos

Tagad vari papildināt savu veikala kopskatu ar darbības pogām tieši zem precēm. Šīs pogas ļauj:

  • ielikt preci grozā ar vienu klikšķi vai
  • uzreiz saprast, ka precei ir pieejami vairāki varianti, jo šādā gadījumā būs poga “Parādīt opcijas”.

Šo funkciju vari aktivizēt veikala kopskatā spiežot uz uzstādījumu ikonas un izvēloties kādu no variantiem pie izvēles “Darbības pogu stils”.

Pārējie dizaina jaunumi

  • Jaunas fontu kombinācijas
  • Uzlabota attēlu kvalitāte, saglabājot mājaslapas vai e-veikala ātrdarbību (lai izmantotu šo iespēju, bildes jāielādē par jaunu)

Citi uzlabojumi, kurus vērts pieminēt

  • Pircēja vecuma kontrole tagad visiem Premium Plus lietotājiem pieejama bez papildus maksas (noteiktā apjomā, atbilstoši lietošanas noteikumiem)
  • Neredzamie produktu metadati, kas ļauj Facebook un Google labāk saprast preču parametrus, piem. pieejamība, cena utml.
  • Lapu pāradresācija (SEO un lietojamības vajadzībām)
  • Papildus lauki no pasūtījuma formas ir iekļauti pasūtījumu eksportā
  • Pieejamības uzlabojumi un ARIA kodi, kas dod iespēju lapu saprast cilvēkiem ar redzes traucējumiem
  • Pilnvērtīgs igauņu valodas atbalsts

Ieskats nākotnē

Šobrīd bez ikdienas darbiem pie jaunu e-komercijas un dizaina iespēju pilnveidošanas strādājam arī pie jauna paplašināta spraudņu / apps atbalsta, kurš ļaus paplašināt ikvienas mājaslapas un e-veikala funkcionalitāti. Šī funkcija nodrošinās arī to, ka jebkurš ārējais serviss varēs izveidot pats savu spraudni vai integrāciju, ko piedāvāt Mozello klientiem.

Kā arī drīzumā visi Swedbank maksājumu servisa klienti varēs pieņemt visu internetbanku maksājumus (testa režīmā tas ir iespējams jau tagad, jāvēršas pie Swedbank un jāpārslēdz līgums).

Nobeigumā gribam pateikt lielu paldies visiem klientiem, kas mums uzticas un izmanto Mozello. Kā arī paldies visiem, kas velta un ir veltījuši savu laiku, lai uzrakstītu mums par iespējām un funkcionalitāti, ko būtu priecīgi redzēt Mozello platformā. Joprojām visi klientu ieteikumi tiek apkopoti, sašķiroti pēc pieprasījuma un citiem kritērijiem un katru dienu cenšamies strādāt pie tām funkcijām, kuras spēs sniegt vislielāko atdevi vislielākajam skaitam lietotāju.

Ja izlasot šo atcerējies, ka Tev ļoti pietrūkst kāda konkrēta iespēja, droši sazinies ar mums un sniedz savu ieteikumu. Katra balss skaitās un, lai arī ieteikumu ir vairāk nekā iespējams realizēt uzreiz, visbiežāk pieprasītās lietas mēs cenšamies ieviest vispirms, tāpēc ir labi zināt.