7 pārbaudītas un efektīvas taktikas, lai uzsāktu pārdošanu internetā

Bruno Veberis
7 pārbaudītas un efektīvas taktikas, lai uzsāktu pārdošanu internetā

Interneta veikala vadīšanas procesā pats sarežģītākais ir, pirmkārt, uzsākt biznesu un, otrkārt, nodrošināt stabilu pirkumu plūsmu.

Šajos divos rakstos runājām par zīmola un vietnes dizainu un kā izveidot augstvērtīgus preču fotoattēlus ar minimālu budžetu – šīs lietas ir būtiskas, lai veicinātu cilvēku uzticību tavam uzņēmumam un liktu tiem iemīlēt tevis piedāvāto preci.

Tātad, kad tavs interneta veikals izskatās perfekti un darbojas nevainojami, nākamais solis būtu radīt apmeklētāju plūsmu, kas veic pirkumus. Bet kā to izdarīt?

Kā likt cilvēkiem atklāt tavu mājaslapu vai interneta veikalu un pārdot vairāk preces? Šodien mēs parādīsim 7 taktikas, kas jau pavisam drīz liks tev sasniegt pirmos pārdošanas rezultātus, turklāt ar minimālām vai pilnīgi bez investīcijām!
Lūk, 7 taktikas, lai veiktu pirmo pārdošanas darījumu:

  • Izmanto savus paziņas
  • Esi aktīvs nišas forumos un interneta komūnās
  • Informē žurnālistus par savu preci
  • Sadarbojies ar nišas influenceriem
  • Esi aktīvs sociālajos tīklos
  • Izmēģini netiešo mārketingu
  • Investē retārgetingā

1. Izmanto savus paziņas

Nenovērtē savu draugu, ģimenes locekļu un citu paziņu spēku pārāk zemu – šo cilvēku palīdzība biznesa uzsākšanas posmā var būt nenovērtējama. Daži būs priecīgi tevi atbalstīt, iegādājoties tevis piedāvātās preces, citi palīdzēs, izplatot informāciju par tavu veikalu un piedāvātajām precēm.

Padoms:
Neaizmirsti personīgi, bet arī publiski pateikties visiem cilvēkiem, kas palīdzējuši un atbalstījuši tevi līdz veikala izveidošanai. Tas taviem draugiem sniegs papildu motivāciju atbildēt ar kaut ko jauku (lasi: nopirkt tevis radīto preci).

2. Esi aktīvs nišas forumos

Nišas forumi, Facebook grupas un reddit forumu apakštēmas ir labākās vietas, kur atrast perfektos pircējus. Atrodi pareizo grupu un informē šos cilvēkus par preci, ko piedāvā.

Bet.

Lai arī šādās grupās un forumos pulcējas cilvēki, kas varētu būt ieinteresēti nišas produktos un tajā, ko piedāvā tu, šādās grupās mēdz pastāvēt noteikumi, kas nepieļauj atklātu reklāmu. Tādēļ tā vietā, lai reklamētu savu preci, centies uzsākt diskusiju saistībā ar to.

3. Informē žurnālistus

Katra zīmola sapnis ir tikt pieminētam kādā nozīmīgā žurnālā, piemēram, Forbes, Mashable vai Business Insider. Bet kā to panākt?

Baltā patiesība: šādi lielie laikraksti nav ieinteresēti reklamēt tavu preci, jo viņi raksta par augstākā ranga uzņēmumiem (lasi – Apple, Google, Facebook utt.).

Tomēr pastāv iespēja, ka tevis piedāvātā prece tiks pieminēta šo žurnālu dāvanu ceļvežos un preču apskatos. Šādos gadījumos žurnālisti meklē unikālas preces, kuras aplūkot šajos rakstos, un šī ir tava iespēja paspīdēt.

Padoms:
Atrodi žurnālistus, kas regulāri sastāda dāvanu ceļvežus vai veido preču aprakstus, un seko tiem Twitter. Daudzi žurnālisti jaunas preces meklē tvītojot, un tev jāpamana īsto brīdi, kad vari nodot viņiem informāciju par savu preci.

Labs piemērs: Coffee Pixels
Coffee Pixels ražo ēdamas kafijas tāfelītes, viņu sastāvdaļu kombinācija ir balstīta zinātnē un biohakingā. Žurnālisti, kas aplūko un raksta atsauksmes, bieži vien ir ieinteresēti šādās precēs, piemēram, šis Forbes žurnālists:

4. Izmanto influenceru mārketingu

Bez šaubām, influenceru mārketings ir šī gada karstākais mārketinga trends – 75% no zīmoliem ASV pārdošanas veicināšanai izmanto influenceru mārketingu.

Tas strādā šādi:

Tu sazinies ar sociālo tīklu kontu īpašniekiem, kuriem ir zināms daudzums sekotāju, un uzzini, vai viņi būtu ieinteresēti dalīties ar informāciju par tavu preci apmaiņā pret bezmaksas preci vai simbolisku samaksu.

Kontu īpašnieki ar 2 – 10 tūkstošiem sekotājiem (tā sauktie mikroinfluenceri) parasti ir ieinteresēti šādā sadarbībā.

Turklāt ir pierādīts, ka influenceri ar mazāk sekotājiem sasniedz augstākus iesaistes rādītājus, un tieši tas ir tas, kas tev ir vajadzīgs, lai pārdotu savu preci.

Labs piemērs: VELOSOCK
VELOSOCK ir zīmols, kas ražo riteņu pārvalkus izmantošanai iekštelpās, lai palīdzētu velosipēdistiem saglabāt to transportlīdzekļus un dzīvokļus tīrus. Zīmols sadarbojas gan ar profesionāliem, gan amatieriem velosipēdistiem – cilvēkiem, kuriem pieder vairāki dārgi velosipēdi un kuri ļoti labi saprot šo problēmu, tādēļ ir ieinteresēti runāt par šo preci.

5. Esi aktīvs sociālajos tīklos

Visi, pat tava vecmāmiņa zina: ja tu neesi sociālajos tīklos, tu neeksistē. Tas pats attiecas uz tavu zīmolu, jo cilvēki ir pieraduši atrast un iepazīt jaunus zīmolus tieši sociālajos tīklos.

Pastāv vairāki veidi, kādos tu vari padarīt savu zīmolu pamanāmu sociālajos tīklos. Viens no visvairāk izmantotajiem un efektīvākajiem veidiem ir heštegi jeb mirkļbirkas. Statistika liecina, ka ieraksti, kuriem pievienotas mikļbirkas, veicina par 12,6% lielāku iesaisti salīdzinājumā ar ierakstiem, kuriem to nav.

Kā mirkļbirkas izmantot efektīvi?

Pirmkārt, tā vietā, lai izvēlētos tādas visaptverošas mirkļbirkas, kā #love un #happy, atrodi birkas, aiz kurām ir aktīva kopiena, piemēram, #travelcouple.

Otrkārt, katram ierakstam pievieno 5 – 10 mirkļbirkas, lai tevi varētu vieglāk atrast. Tikai pārliecinies, ka visas mirkļbirkas ir saistītas ar tavu preci, lai tas neizskatītos pēc spama.

Labs piemērs: Be-with
Be-with ir zīmols, kas izgatavo drēbes pārīšiem, kuros iestrādātas slepenas kabatiņas. Šis zīmols ir ļoti aktīvs sociālajos tīklos un izmanto pārdomātas mirkļbirkas, lai palielinātu pircēju iesaisti un piesaistītu jaunus sekotājus.

6. Izmēģini saistīto mārketingu

Saistītais mārketings ļauj jebkuram reklamēt tavu preci savam draugu un sekotāju lokam, nopelnot komisiju (atkarīgs no tevis piedāvātās preces, bet parasti ap 10%) ikreiz, kad kāds veic pirkumu. Daudzi blogeri un influenceri sociālajos tīklos izmanto saistīto mārketingu, lai nopelnītu iztiku, un daudzi zīmoli izmanto šo taktiku kā pasīvu veidu, lai veicinātu pārdošanu (“pasīvu”, jo reklamēšanu veic saistītā persona, viss, ko dari tu, ir izmaksā komisiju).

Lai izmantotu saistīto mārketingu, tev būs jāreģistrējas vienā no vairākām platformām, kas ļauj zīmoliem pārvaldīt saistītās personas, analizēt rezultātus, kā arī izmaksāt komisijas. Viena no populārākajām platformām ir ShareASale - to var izmantot bez maksas, iemaksājot 500 ASV dolāru reģistrācijas maksu.

Labs piemērs: Startup Vitamins
Startup Vitamins uzņēmējiem pārdod motivējošus plakātus, krūzītes un citus nieciņus, kā arī stilīgus birojus. Jebkurš var pieteikties, kļūt par saistīto personu un nopelnīt 10% no katra pirkuma.

7. Investē retārgetingā

Ja plāno investēt naudu apmaksātās reklāmās, retārgetings ir pirmā nepieciešamība. Tikai aptuveni 4% mājas lapu apmeklētāju veic pirkumu, bet pārējie atstāj preces grozā un par to aizmirst. Retārgetings ir veids, kā uzturēt kontaktu ar mājas lapas apmeklētājiem, atgādināt tiem par tavu preci, kā arī, cerams, pārliecināt viņus veikt pirkumu.

Facebook ir viena no visplašāk izmantotajām retārgetinga platformām, jo tā piedāvā iespējas, kas pārspēj citu platformu piedāvātās iespējas. Piemēram, tu vari parādīt reklāmas cilvēkiem, kas apmeklējuši tavu vietni vairākas reizes konkrētā laika periodā – acīmredzot, viņi ir ieinteresēti precē, ko tu piedāvā, un šīm kampaņām parasti ir ļoti augsti investīciju ienesīguma rādītāji.

Labs piemērs: Friendly Bracelets
Friendly Bracelets ir interneta veikals, kas pārdod personalizētas, ar rokām darinātas draudzības rokassprādzes. Retārgetings ir vienīgais reklāmas veids, ko šis uzņēmums izmanto, jo tas rada acīmredzamus rezultātus un ir pieejamā cenā (zīmols dienā reklāmām tērē tikai 3 – 5 dolārus).

Noslēgumā

Katra no šeit izklāstītajām taktikām darbojas ar pierādītiem rezultātiem, bet, lai izmantotu to pilno potenciālu, tev jāpatur prātā dažas lietas.

Pirmkārt, definē mērķi. Citiem vārdiem, zini, ko vēlies sasniegt, kad izstrādā reklāmas kampaņu. Vai tu vēlies, lai katru mēnesi tavu veikalu apmeklē 10 000 cilvēki? Veicināt zīmola atpazīstamību? Pārdot preces 100 dolāru vērtībā katru dienu? Definē savus mērķus!

Otrkārt, izmanto vairākas taktikas vienlaicīgi, lai sasniegtu labākos rezultātus. Piemēram, ja sadarbojies ar influenceriem, lai radītu apmeklētāju plūsmu mājas lapā, neaizmirsti arī izveidot retārgetinga kampaņu, lai pārliecinātos, ka šie apmeklētāji neatstāj lapu tukšām rokām

Visbeidzot – analizē rezultātus! Neveicot analīzi, tu nekad neuzzināsi, vai reklāmas kampaņa darbojas, vai tu vienkārši lieki tērē naudu. Tādēļ izveido Google Analytics kontu, izmanto Google URL builder, lai radītu unikālus linkus ar kampaņas parametriem, ko varēsi viegli pārskatīt ar Google Analytics palīdzību, un neizmirsti sekot Facebook Ads rezultātiem, ja izmanto retārgetingu.

Vai esi gatavs pirmajam pirkumam? Izmēģini šīs septiņas taktikas jau šodien!