5 veidi kā tu vari optimizēt savas biznesa izmaksas, lai ietaupītu

Bruno Veberis
5 veidi kā tu vari optimizēt savas biznesa izmaksas, lai ietaupītu

Biznesā galvenais mērķis ir palielināt peļņu un mēs dzīvojam tādos laikos, kad nauda ir jātaupa, lai to pelnītu.

Pašreizējajā ekonomiskajā situācijā, kur pieprasījums pēc konkrētiem produktiem un pakalpojumiem ir ticis smagi iedragāts, uzņēmumu īpašniekiem ir izteikti jāmaina savs fokuss.

Tātad, ja tev ir savs bizness, ir pienācis tas brīdis, kad īpaša uzmanība jāpievērš tam, kā vari optimizēt sava biznesa izmaksas.

Biznesa izmaksu optimizēšana patiesībā var nozīmēt to, ka iegūsi vairāk, tērējot mazāk
Svarīgākais, kas tev jāapdomā ir, kam tu iztērē visvairāk naudas un kā tur vari novirzīt tos resursus, kas tev sniegs vislabāko peļņu

Pieņemsim, ka tev ir neliels steiku restorāns, kam ir pašam sava īpašā mērcīte, kuru tu katru dienu taisi pats. Bet kā būtu, ja šo mērcīti tev taisītu kāds cits?

Jā, protams, autsorsēšana tev kaut ko izmaksās. Bet tev būs mazāk darba un vairāk laika, lai pievērstos svarīgākām sava biznesa daļām, piemēram, kā apkalpot vairāk klientu un palielināt noietu.

Turklāt, ja tu kā restorāna īpašnieks apkalpo savu klientu galdiņus pats, tas palīdzēs radīt autentiskāku noskaņu un māju sajūtu, kas ir tieši tas, ko mūsdienās cilvēki meklē un pie kā vairums vēlas atgriezties atkal un atkal. Rezultātā - divi zaķi ar vienu šāvienu.

Ko darīt, ja tev aptrūkušās idejas vai iedvesma par to, kā optimizēt sava biznesa izmaksas? Turpini lasīt šo rakstu un atradīsi idejas, kā ietaupīt naudu savā uzņēmumā.

1. Pārnes savu biznesu onlaina vidē

Sava biznesa pārnešana onlainā ir viena no pirmajām lietām, ko tev vajadzētu apsvērt, ja vēlies ietaupīt. Vari to darīt daļēji vai pilnībā – viss atkarīgs no tā, kurus pakalpojumus var pārcelt onlaina vidē.

Kāpēc pārnest savu biznesu onlainā?

Jo onlaina bizness vai veikals tev palīdzēs izvairīties no tām izmaksām, kas saistītas ar fiziska veikala uzturēšanu. Pirmkārt, onlaina vietas “īrēšana” ir daudz lētāka nekā veikala īrēšana pilsētā.

Piemēram, ar Mozello Premium Plus plānu tu vari izveidot onlaina veikalu neierobežotam skaitam preču ar neierobežota izmēra noliktavu un visām maksājumu iespējām tikai par €12 mēnesī. Tad kāpēc gan tev maksāt simtiem eiro par īri, ja tā vietā vari uzbūvēt pats savu onlaina veikalu?

(Šeit ir pamācība, kā izveidot pašam savu onlaina veikalu ar Mozello.)

Otrkārt, ja tev, piemēram, ir fizisks veikals, kurā tu pārdod apģērbu, tev vajadzēs atlikt naudu, lai varētu salikt preces pa vietām.

Iedomājies, ka tavs uzņēmums pārdod T-kreklus trīs dažādās krāsās: baltā, melnā un dzeltenā. Fiziskā veikalā visiem krāsu variantiem vajadzētu būt uz vietas pieejamiem, lai cilvēki, kas ienāk tavā veikalā var nopirkt tās krāsas T-kreklus, kurus viņi vēlas. Bet, ja nu neviens nepērk dzeltenos? Tev nāksies tiem uzlikt atlaidi un rezultātā palaist vējā potenciālos ieņēmumus.

No otras puses, ja pārdod savus T-kreklus onlainā, nav nepieciešams salikt preces veikalā, jo viss ir pieejams pēc pieprasījuma.

2. Esi mobils

Šis padoms jāuztver burtiski. Pirmkārt, ja esi mobils, tad esi pieejams daudz plašākai auditorijai. Otrkārt, no izmaksu optimizācijas skatupunkta tas nozīmē, ka tērēsi mazāk par īri, mēbelējumu un arī personālu – biznesam uz riteņiem parasti nepieciešams daudz mazāks skaits darbinieku.

Pieņemsim, ka vadi restorānu un vēlies ietaupīt naudu. Tā vietā, lai maksātu īri par telpām, ieguldi naudu, nopērkot treileri, kuru vari aprīkot ar visiem nepieciešamajiem rīkiem, kas vajadzīgi, lai nogādātu savu restorāna biznesu uz jebkuru vietu pilsētā vai pat valstī.

Lai vadītu šādu biznesu, tev nevajadzēs daudz mēbeļu, dārgu virtuves aprīkojumu, galda klājumu, oficiantu utt. Beigu beigās, izslēdzot visas šīs izmaksas, varēsi krietni ietaupīt.

Ņemsim par piemēru Crepes Cafe. Viņiem ir kafejnīca Jūrmalā un papildus šai pastāvīgajai vietai, viņi ar treileri ceļo pa valsti un pārdod savas garšīgās pankūkas. Lai gan viņi parasti apmeklē visus nozīmīgākos ēdienu festivālus valstī, viņi piedāvājas arī doties uz jebkuru pasākumu pēc pieprasījuma.

Šī ideja der arī tiem biznesiem, kas nav saistīti ar ēdināšanas nozari. Piemēram, ja tu pārdod jebkāda veida preces, arī mierīgi vari ielēkt treilerī, busiņā vai mašīnā un ceļot pa valsti un pārdot savus labumus festivālos, tirdziņos un citos pasākumos.

Tikai atceries izziņot sava veikala “tūres” datumus un vietas, lai painformētu savus klientus par savu atrašanās vietu un beigās nepaliktu tukšā.

3. Pamēģini autsorsēšanu

Ja tu vadi pats savu biznesu, ir konkrētas lietas, kuras pats labāk nevēlies veikt – un tas ir pilnīgi normāli. Par laimi ir iesēja nedarīt pašam to, kas nepatīk un to sauc par autsorsēšanu.

Pateicoties tehnoloģijām, šis process ir kļuvis vēl vienkāršāks. Tu, piemēram, vadi savu biznesu, bet ar grāmatvedību īpaši nedraudzējies. Nekādu problēmu. Pieņem darbā grāmatvedi no plašā frīlanceru tīklu klāsta.

Lūk, daži no iecienītākajiem globālajiem frīlanceru tīkliem, kurus vari izmantot:

Vēl viens autorsēšanas pluss ir tas, ka tev būs vairāk laika pievērsties peļņas radīšanai. Tādēļ, nebaidies atzīt, ka kaut ko nevēlies darīt un labāk autsorsē šos pakalpojumus.

4. Apgūsti kaut ko jaunu

Ko darīt, ja nevēlies autsorsēt nekādus pakalpojumus? Vai arī, ko darīt, ja savam biznesam vari atļauties pieņemt darbā tikai ārštata grāmatvedi, bet nevienu citu speciālistu? Šādā gadījumā tev pašam nāksies apgūt nepieciešamās prasmes.

Pieņemsim, ka esi radījis jaunu internetveikalu un tev tam jāuzraksta saistošs teksts. Ja nekad neesi to darījis un nejūties pārliecināts par savu rakstītprasmi, laiks mest sev izaicinājumu. Lai to izdarītu, nepieciešams tik vien kā dators, Wifi un vēlme mācīties.

Dodies pie “mātes Gūgles” un ieraksti meklētājā “kā uzrakstīt tekstu mājaslapai” un izvēlies to pamācības formātu, kas tev labāk iet pie sirds – infografiku, video vai pamācību soli pa solim. Vari apskatīt arī mūsu bloga postu par šo tēmu, kurā ir daudz padomu par to, kā uzrakstīt labu tekstu mājaslapai.

Ja esi gatavs ieguldīt līdzekļus pašmācībā, vari apskatīt Skillshare piedāvātās opcijas. Skillshare ir onlaina mācīšanās kopiena, kas piedāvā simtiem video kursu par visdažādākajām tēmām, kuras pasniedz izcili skolotāji. Tas tev gadā izmaksās $99 vai €90.

Mozello klients – e-komercijas veikals OWA – ir lielisks piemērs tam, ka ne vienmēr nepieciešams nolīgt profesionāļus, kas palīdzētu ar biznesu. Mazliet pacietības un vēlme mācīties ir viss, kas nepieciešams, lai apgūtu jebkuras iemaņas, kas palīdzēs attīstīt biznesu. Piemēram, kad OWA dibinātājas radīja savu onlaina veikalu, viņas mācījās no Mozello bloga.

5. Ietaupi uz resursiem

Padomā par resursiem, kas tev nepieciešami, lai vadītu biznesu. Visticamākais, ka pirmais, kas nāk prātā ir elektrība, papīrs un plastmasa.

Taisnība ir tāda, ka vairums gadījumu tu nevari pilnībā izvairīties no iepriekš minēto resursu izmantošanas. Bet tu vari apdomāt stratēģijas, kas tev var palīdzēt samazināt to patēriņu. Šis lēmums tev palīdzēs ne tikai ietaupīt naudu, bet arī saudzēt planētu.

Sava biznesa padarīšana par planētai draudzīgu un ilgtspējīgu var kļūt par SVARĪGU argumentu par labu pārdošanai, jo arvien vairāk pircēju vēlas pieņemt apzinīgas izvēles, tērējot naudu par sev vajadzīgajām precēm.

Lūk, vēl dažas idejas, kā samazināt resursu patēriņu savā uzņēmumā:

  • Izslēdz elektriskās ierīcespētījumi liecina, ka viena no kontakta atvienota elektriskā ierīce gadā var izmaksāt tev līdz 165 ASV dolāriem (apmēram €151). Tagad apstaigā savu ofisu un saskaiti cik ierīču ir pieslēgtas tīklam un sareizini gala skaitu ar jau pieminēto 151 eiro. Šausmas, vai ne?

* Izvēlies laptopus, nevis stacionāros datorus. Laptopi patērē mazāk enerģijas, jo tiem visu laiku nav jābūt pieslēgtiem elektrības padevei.
Samazini papīra patēriņu – apdomā visus procesus, kurus vari pārcelt onlainā vai veikt ar aplikāciju. Piemēram, izvēlies elektroniskos rēķinus papīra rēķinu vietā.

  • Izmanto uzpildāmās ūdens pudeles – nepārtrauktais plastmasas pudeļu un krūzīšu patēriņš ir dārgs pasākums, un tas ir vienkārši nežēlīgi pret dabu, jo plastmasas piesārņojums ir viena no lielākajām šī brīža vides problēmām. Tāpēc, tā vietā, lai pirktu milzīgus kvantumus plastmasas, ierosini savai komandai lietot uzpildāmās ūdens pudeles vai krūzes.

Neskaitot ietaupīšanu uz resursu rēķina, vari ietaupīt arī uz onlaina rīkiem un pakalpojumiem, kurus neizmanto. Uztaisi pārbaudi, lai noskaidrotu, kuriem rīkiem esi pieteicies un maksā par tiem katru mēnesi, bet neesi aktīvi tos izmantojis jau veselu mūžību.

Apdomā par rīkiem un pakalpojumiem, kā piemēram:

  • Profesionālie meklētājprogrammas optimizācijas (SEO) rīki
  • Soctīklu menedžēšanas rīki
  • Cloud glabāšanas rīki
  • Apmaksātas projektu vadības aplikācijas
  • utt.

Vai vari iedomāties kādus digitālos rīkus, kurus neizmanto, bet turpini par tiem maksāt? Nekavējoties atcel savu abonementu.

Nobeigumā

Tagad, kad esi iepazinies ar 5 idejām, kā tavs bizness var ietaupīt naudu, ir laiks pielietot teoriju praksē!

Paturi prātā, ka iespējas, kā ietaupīt naudu ir bezgalīgas, kamēr vien tev ir motivācija atrast jaunus veidus, kā pelnīt vairāk, tērējot mazāk.

Kādas ir tavas stratēģijas, kā optimizēt izmaksas savā uzņēmumā? Nekautrējies un padalies ar tām komentāros!

Uzzini vairāk par Mozello – vieglāko veidu kā uztaisīt mājaslapu bez programmēšanas – šeit.