8 veidu e-pasti, kurus Tev vajadzētu sūtīt saviem klientiem

Bruno Veberis
8 veidu e-pasti, kurus Tev vajadzētu sūtīt saviem klientiem
  • Tuk, tuk.
  • Kas tur ir?
  • Vientuļais e.
  • Kāds vientuļais e?
  • Vientuļais e-pasts, jo tam nesūti nevienu ziņu.

Šis nu gan bija slikts „tuk, tuk” joks.

Un sliktākais ir tas, ka tajā ir daļa patiesības. Daudzi uzņēmumi uzskata, ka sociālie tīkli ir īstā panākumu atslēga, kamēr e-pasta mārketingu viņi redz kā spama paradīzi, kurai neviens nepievērš uzmanību. Vai tu arī tā domā? Lūk, daži fakti, kurus vērts izlasīt:

Vai jau radās sajūta, ka esi palaidis ko garām? Neuztraucies, mēs tev palīdzēsim! Lai sāktu sūtīt e-pasta kampaņas, tev būs nepieciešams:

  • risinājums, lai aicinātu klientus pieteikties tavu e-pastu saņemšanai;
  • e-pasta mārketinga platforma, lai apkopotu klientu e-pasta adreses un nosūtītu kampaņas.

Klientu e-pasta adrešu apkopošanai mēs iesakām izmantot Engaga. Tas ir rīks, kas piedāvā skaistus uznirstošos un baneru risinājumus, kuri aicinās klientus ievadīt savu e-pasta adresi. Un kas tajā visā ir pats labākais? Vari to sākt lietot bez maksas!

Savukārt kampaņu sūtīšanai vari izmantot e-pasta platformas Mailchimp vai Mailigen (pamatplāns arī bez maksas).
Lai uzzinātu vairāk pamatinformācijas par e-pasta adrešu apkopošanu un kampaņu sūtīšanu, izlasi mūsu e-pasta mārketinga ceļvedi iesācējiem.

Tagad, kad zini, kādi rīki tev nepieciešami, lai uzsāktu e-pasta mārketingu, mēs varam pievērsties e-pasta kampaņu saturam. Turpini lasīt, lai noskaidrotu astoņus e-pasta ziņojumu veidus, ko vari nosūtīt klientiem reizi nedēļā, mēnesī vai pat gadā.

1. Sveiciena e-pasta ziņojums

Lielākajā daļā gadījumu sveiciena e-pasta ziņojums ir pirmais, ko klienti saņem, piereģistrējoties veikalā vai kādam pakalpojumam vai jaunumiem. Pirmais iespaids taču ir svarīgs, vai ne? Tāpēc skaties uz sveiciena e-pasta ziņojumiem kā iespēju atstāt lielisku pirmo iespaidu par savu zīmolu.

Sveiciena e-pasta ziņojumu atvēršanas rādītājs ir 4x augstāks, nekā tas ir standarta e-pasta mārketinga kampaņai. Izmanto šo iespēju, lai pastāstītu par savu zīmolu. Lūk, dažas idejas saturam, ko iekļaut sveiciena e-pastā:

  • īsi un konkrēti „Paldies, ka mums pievienojies”;
  • tava zīmola stāsts un tā unikālais piedāvājums;
  • palīdzība zīmola piedāvājuma izmantošanā, lai maksimāli uzlabotu klienta pieredzi;
  • pirkšanas iespējas, saturs, kuru klienti ir motivēti izpētīt, pateicoties pogai ar aicinājumu uz darbību, piemēram, Veikals, Pasūtīt vai Izpētīt.

Lūk, sveiciena e-pasta ziņojuma kampaņa no Harry’s:

Ziņojums ir īss un konkrēts, un patiesībā ar to ir arī gana. Vienkārši parādiet saviem klientiem, ka novērtējat to, ka viņi vēlas saņemt no tevis e-pasta ziņojumus.

Mums arī patīk atjautīgais fakts par mamutiem. Tas piesaista uzmanību un piešķir e-pastam neformālāku noskaņu.
Apdomā, kāds ir tava zīmola tēls, un attiecīgi tam pielāgo sveiciena e-pasta ziņojumus. Ja tev pieder jauks un dzīvespriecīgs veikaliņš, kas pārdod kurpju šņores, kāpēc gan savā pirmajā e-pastā neiekļaut joku vai krāsainu GIF?

Galvenais, vienmēr paturi prātā to, kāds ir tavs zīmols, un mēs esam pārliecināti, ka izdomāsi tādu sveiciena e-pasta ziņojumu, kas atstās lielisku pirmo iespaidu.

2. Pasūtījuma apstiprinājuma e-pasta ziņojumi

Apstiprinājuma e-pasta ziņojumi ir svarīgi, jo tie klientiem paziņo, ka esi saņēmis viņu pasūtījumu un apstrādā to. Šie e-pasti ir īpaši svarīgi jebkuram tiešsaistes biznesam, kas iekasē naudu no klientiem par produktiem vai pakalpojumiem.

Lielākā daļa e-komercijas platformu, piemēram, Mozello, piedāvā pielāgojamas iebūvētas pasūtījuma apstiprinājuma e-pastu veidlapas. Lai Mozello piekļūtu savam pasūtījuma apstiprinājuma e-pasta ziņojumam, dodies uz izvēlni kreisajā pusē un noklikšķini uz Katalogs > Kataloga iestatījumi > E-pasta ziņojumi. Tur redzēsi īsu ziņojumu „Paldies! Tavs pasūtījums ir saņemts!”, ar ko pilnīgi pietiek, lai informētu klientus par viņu pasūtījumiem.
Ja vēlies papildināt pasūtījuma apstiprinājuma e-pasta ziņojumu, vari pievienot arī šādu informāciju:

  • savu kontaktinformāciju gadījumā, ja klientiem rodas kādi jautājumi;
  • piegādes veidu, ko izmantosi;
  • aptuveno piegādes laiku.

Visas šīs idejas ir viegli īstenojamas, jo informācija par tām, visticamāk, laika gaitā nemainīsies. Ja zini, ka tavas preces parasti tiek piegādātas 2 nedēļu laikā, un tu izmanto tikai vietējos pasta pakalpojumus, vari e-pastā iekļaut arī šo informāciju.

Lūk, pasūtījuma apstiprinājuma e-pasta ziņojums no Parabo Press:

Šī e-pasta labākā daļa ir tā pēdējā rindiņa — tajā klientiem tiek ierosināts dalīties ar bildi, kurā redzama iegādātā grāmata. Tas ir lielisks veids, kā iegūt klientu atsauksmes un popularizēt zīmolu. Arī tu to vari darīt! Tev tikai atliek izdomāt, kādu mirkļbirku vēlies izmantot saviem produktiem, un pēc tam pastāsti par to saviem klientiem.

3. Produktu, pakalpojumu reklāmas e-pasta ziņojumi

Reklāmas e-pasta ziņojumu izsūtīšana ir obligāta, ja vēlies maksimāli izmantot savu e-pasta adresātu sarakstu. Tas ir iedarbīgs veids, kā paaugstināt lietotāju apmeklētību, maksimāli palielināt pārdošanas apjomus un nodrošināt, ka klienti nezaudē saikni ar tavu zīmolu un piedāvātajiem produktiem.

Reklāmas e-pasti ir tie, kuros vari ļaut savam radošumam vaļu. Un to rakstīšanu atstāsim tavā ziņā. Taču tālāk vari izlasīt dažas idejas, ko iekļaut šajos e-pasta ziņojumos:

  • atlaides kādai konkrētai preču kategorijai, piemēram, visiem t-krekliem;
  • bezmaksas piegāde visiem produktiem;
  • jauna produkta vai pakalpojuma laišana tirgū par īpašu cenu.
  • Tālāk redzams reklāmas e-pasta ziņojums, ko klientiem izsūtīja 8fit.

Visvairāk mums patīk šī ziņojuma tiešums, krāsa un dzīvespriecīgā pieeja. Vai vēlies izmēģināt ko līdzīgu savam tiešsaistes biznesam? Tu vari izveidot saistošu e-pasta ziņojuma vizuālo noformējumu, izmantojot bezmaksas tiešsaistes rīkus, kā Befunky. Savukārt bildes vari atrast bezmaksas bilžu datubāzēs, piemēram, Unsplash, un citās, ko minējām mūsu bloga rakstā par bezmaksas fotobankām.

4. Sociālo tīklu reklāma

Par saviem sociālajiem tīkliem klientiem vari paziņot vienu vai divas reizes gadā. Tā ir laba stratēģija, lai palielinātu savu sekotāju skaitu. Tikai iegaumē, ka sociālo tīklu platformas nepieciešams regulāri atjaunot, lai tās neizskatītos pamestas un saglabātu aktualitāti.

Lūk, cik interesantā veidā Handy pastāstīja savai auditorijai par saviem sociālajiem tīkliem.

Izlem, ar kurām platformām vēlies dalīties, un pastāsti par tām saviem klientiem, nosūtot e-pasta ziņojumu. Tu vari izveidot bildes, uz kurām var noklikšķināt, tāpat kā Handy to izdarīja savā e-pastā. Izveido bildes ar sociālo tīklu ikonām un, augšupielādējot tās savā e-pasta kampaņā, pievieno tām atpakaļsaites uz saviem sociālajiem tīkliem.

Uzklikšķinot uz bildēm, klienti tiks novirzīti uz taviem sociālajiem tīkliem, kur viņi varēs nospiest pogas Sekot, Patīk vai Abonēt!

5. Ikmēneša jaunumi

Kāds ir veids, kā klientiem vislabāk atgādināt par tavu biznesu? Sūtot viņiem e-pastā ikmēneša jaunumus. Protams, jaunumus vari sūtīt arī katru nedēļu, ja vien tev ir saturs, ko tajos iekļaut. Ko iekļaut ikmēneša jaunumos? Vari pastāstīt par:

  • jaunumiem tavā uzņēmumā vai nozarē;
  • jauniem produktiem vai pakalpojumiem;
  • blogiem — kas publicēti tavā lapā vai citur;
  • tavu mēneša produktu vai pakalpojumu;
  • noderīgiem padomiem, kas saistīti ar tavu biznesu (apģērbu kopšana, mārketings, dizains utt.);
  • atlasītu saturu — jebkādu saturu (ziņu raksti, blogi, bildes), kas atbilst tavai zīmola vīzijai. Jaunumos vari apvienot * paša radītu saturu ar citu autoru darbiem, kas tev šķita iedvesmojoši.

Mūsu ieteikums jaunumu ziņojumu sagatavošanā ir uzmetuma izveidošana. Tas atvieglos satura veidošanu, jo zināsi, kādu informāciju tev nepieciešams sagatavot jau iepriekš.

Lūk, kā Journey Group izveidoja savu jaunumu e-pastu.

Uzņēmums Journey Group patiesībā ir dizaina uzņēmums, nevis redakcija, kā tas sākotnēji varētu šķist, apskatot jaunumos iekļauto informāciju. Kā vari redzēt, jaunumos viņi dizainu interpretē kā vizuālu stāstu un saviem lasītājiem piedāvā īpaši atlasītu saturu. Šajā gadījumā viņi ir iekļāvuši stāstus un rakstus, kas viņus iedvesmo.

Visi jaunumos iekļautie blogi ir ārēji, un tas noteikti nav nekas slikts. Tev nav obligāti jaunumos jāiekļauj iekšējās saites. Kamēr saviem klientiem turpini sūtīt vērtīgu saturu, tu joprojām veido sava zīmola lojalitāti, un klienti redzēs tevi kā uzticamu iedvesmas avotu.

6. Sveicieni svētkos un īpašie piedāvājumi

Svētku e-pasta mārketings ir obligāts priekšnoteikums, ja vēlies izmantot svētku iepirkšanās bumu savā labā.
Novēli saviem klientiem priecīgus svētkus un piedāvā savas preces par īpašām cenām. Apskati šo e-komercijas svētku mārketinga kalendāru un izmanto to, lai saplānotu turpmākās svētku kampaņas.

Tālāk redzams Ziemassvētku sveiciena e-pasta ziņojums, ko izsūtīja Fossil.

Mums patīk šis e-pasta ziņojums, jo tam ir vairāki labi knifiņi (un tos visus tu vari iekļaut savos svētku e-pasta ziņojumos!).

Pirmkārt, sveiciens ar ilustrāciju ir lielisks veids, kā piesaistīt uzmanību. Otrkārt, mums patīk, ka Fossil piedāvā saviem klientiem vairākas iespējas — vienkārši iepirkties, iepirkties izpārdošanas sadaļā, iegādāties dāvanu kartes un pat izvēlēties konkrētus produktus, balstoties uz cenu diapazonu.

Tev nav jāiekļauj viss iespējamais šajos svētku e-pastos. Ar vienkāršu sveicienu un aicinājumu iepirkties tavā veikalā arī būs gana. Taču droši izpaudies, ja vēlies sagatavot ko īpašu!

7. Bloga rakstu apkopojums

Ja tavam tiešsaistes biznesam nav bloga, tu palaid garām daudz iespējamo lietotāju apmeklējumu. Bloga rakstu rakstīšanu noteikti iekļauj savā izaugsmes plānā. Tie palīdz biznesiem kļūt pamanāmiem meklētājprogrammā Google un citās platformās, kurās tie tiek publicēti.

Lasi par to, cik blogi ir svarīgi maziem uzņēmumiem mūsu blogā (un gūsti idejas saturam!).

Ja tev jau ir blogs, kurā publicē jaunus rakstus, kāpēc gan nepastāstīt par tiem arī saviem klientiem?
Tālāk redzams 99U e-pasta ziņojums ar bloga rakstu apkopojumu.

Bloga rakstu apkopojuma e-pastu ir salīdzinoši viegli izveidot, jo lielāko daļu darba jau paveici, veidojot pašus rakstus. Tagad tev atliek vien izdomāt īsu ievadtekstu, lai ieinteresētu lasītājus doties izlasīt visu rakstu.

99U e-pasta ziņojumā ir iekļauti vairāki bloga raksti, bet savējā vari iekļaut tikai vienu, Vari sazināties ar saviem klientiem, līdz ko esi pabeidzis rakstu, daloties ar to uzreiz pēc publicēšanas.

8. Klientu iesaiste

Lai tavs bizness varētu augt, ir svarīgi iepazīt savus klientus, viņu vēlmes un domas par tavu uzņēmumu. Tāpēc nebaidies uzrunāt savus klientus, lai uzzinātu vairāk par viņiem, kā arī par viņu pieredzi. Izveido aptauju ar tādiem rīkiem kā SurveyMonkey un Typeform (abu pamatplāni ir bez maksas). Pēc tam nosūti aptaujas saiti klientiem.

Tālāk redzams, kā Slack uzrunāja savus klientus.

E-pasta ziņojumu, kurā aicini klientus aizpildīt aptauju, vēlams veidot īsu. Tu vēlies, lai klienti veic aptauju, tāpēc nenovērs viņu uzmanību ar nevajadzīgu tekstu.

Mums patīk Slack e-pasts, jo tajā ir:

  • aprakstīts aptaujas mērķis;
  • pateikts savlaicīgs paldies dalībniekiem par veltīto laiku;
  • norādīts, cik daudz laika nepieciešams aptaujas veikšanai.

Veidojot savu aptaujas e-pasta ziņojumu, paturi prātā visus šos punktus. Mēs esam pārliecināti, ka klienti novērtēs tavu atklātību un aizpildīs aptauju, lai uzlabotu savu pieredzi ar tavu zīmolu!

Tagad tava kārta

Vai tava galva jau ir pilna ar jaunām idejām?

Mēs zinām, ka šajā rakstā bija daudz jaunas informācijas, bet satraukumam nav pamata.

Pieraksti e-pasta ziņojumu idejas un citas atziņas, ko vēlies īstenot savā e-pasta mārketinga stratēģijā, un ķeries vērsim pie ragiem. Romu neuzcēla vienā dienā, tāpēc nesteidzies sava e-pasta adresātu saraksta izveidē un pamīšus veido arī saturu saviem e-pasta ziņojumiem.

Veiksmi darbā!